Как криптовалутата и инфлацията влияят на света

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти

⚡️ Как криптовалутата помага за справяне с инфлацията?

Инвестирането в криптовалути в сравнение с традиционните и алтернативните активи предлага на инвеститорите възможност да увеличат богатството си. С криптовалута инвеститорът купува с очакването, че тя ще поскъпне, което го предпазва от всякакви колебания на стойността на щатския долар.

⚡️ Устойчиви ли са криптовалутите на рецесия?

Съществуват хиляди криптовалути и почти всички няма да оцелеят при спад на пазара. Тези, които оцелеят, ще доминират на пазара и ще подобрят възвръщаемостта за инвеститорите, които инвестират за първи път.

⚡️ Коя криптовалута ще доминира?

Според прогнозите на експертите през 2022 г. биткойн ще доминира на криптопазара. Той е една от най-популярните криптовалути, благодарение на използването на блокчейн или регистър, разпределен между хиляди машини.

⚡️ Коя криптовалута има потенциал?

За умелите инвеститори 2023 г. предоставя възможност да се възползват от най-доходоносните криптовалути. Етериум се откроява като най-добър избор предвид впечатляващата си пазарна капитализация и установената платформа за интелигентни договори, която позволява на разработчиците да създават DApps и цифрови токени. Със специализиран екип от разработчици, заедно с ангажирана потребителска база, Етериум несъмнено е една от най-добрите инвестиции, налични в момента на пазарите на криптовалути.

Съхранявате криптовалута

Инфлацията в криптовалута означава, че има цялостно увеличение на цените на стоките и услугите в икономиката. Така че, когато се случи инфлация, покупателната способност намалява, защото се нуждаете от повече криптовалута, за да си купите едно и също нещо.

Съществуват няколко причини, поради които това може да се случи: Предлагането на криптовалута. Ако има повече налична криптовалута, отколкото купувачи, това ще доведе до натиск за намаляване на цените и до увеличаване на търсенето на стоки и услуги, деноминирани в криптовалута.

Съхранявате криптовалута
Кое е най-безопасното студено Съхранявате криптовалута
  • Икономическа дейност. Ако има повишена икономическа активност, това ще доведе до по-високи цени, тъй като предприятията повишават цените си, за да покрият разходите си.
  • Една от причините за поскъпването на дадена криптовалута е свързана с правителствените политики. Ако например правителствен орган увеличи паричното предлагане, това ще доведе до по-високи цени, тъй като има повече налична криптовалута в сравнение със стоките и услугите. Съществуват няколко начина, по които криптовалутите могат да бъдат защитени от инфлация: 
  • Използвайте криптовалута, която не подлежи на инфлация. Докато всички фиатни валути са обект на инфлация, някои криптовалути не са. Например Биткойн има ограничено предлагане от 21 милиона монети, а Етериум има фиксирано предлагане на ETH. Това означава, че те не са обект на същите сили на инфлацията като фиатните валути.
Кое е най-безопасното студено хранилище за криптовалути?
Хеджиране на инфлацията със Stablecoin
  • Като запазите криптовалутата си в портфейл, който не подлежи на инфлация, можете да запазите същата покупателна способност. От друга страна, ако съхранявате криптовалутата си, използвайки фиатна валута, тогава тя ще бъде повлияна от инфлацията и с течение на времето цените на стоките и услугите ще се повишат, което ще доведе до намаляване на покупателната способност.
  • Предпазете криптовалутата си от инфлацията, като я конвертирате в неинфлационен актив, например злато или сребро. По този начин ще запазите стойността на инвестицията си и ще гарантирате, че можете да запазите покупателната си способност дори в условията на инфлация на цените.
По-безопасни ли са портфейлите за криптовалута от борсите?
Инфлацията може да повлияе на стойността на криптовалутите, но не винаги във вредна степен.

Тъй като цените на стоките и услугите се повишават поради инфлационен натиск, криптовалутите могат на свой ред също да увеличат собствената си стойност. За да се предпазят от това обаче, потребителите могат да съхраняват своите криптовалути в портфейли, които не се влияят от инфлацията, или да преминат към друг актив извън нейния контрол; например да използват алткойн, който е по-малко уязвим. По този начин ще можете да гарантирате, че авоарите ви ще останат защитени от всяко влошаване, причинено от икономическа нестабилност!

Безопасно ли е да свържа банковата си сметка с Coinbase?
Каква е инфлацията на биткойн и други криптовалути?

При анализа на инфлацията на фиатните и криптовалутите наблюдаваме, че: 

  • Фиатните валути са обект на инфлационни сили, докато криптовалутите не са.
  • криптовалутите предоставят на разумните потребители чудесен щит срещу инфлацията, като им позволяват да съхраняват криптовалутата си в портфейли, които не са уязвими от покачване на цените; да я конвертират в друг актив, който е неподатлив на инфлация, или да използват криптовалути, които не са податливи на същата.
Какво представлява портфейлът за криптовалута?
криптовалути, които не подлежат на инфлация

Въпреки че инфлацията има както благоприятни, така и неблагоприятни последици, изборът дали да я приемем или отхвърлим е личен. От една страна, стоките и услугите могат да поскъпнат поради увеличението на цените. От друга страна, от това явление могат да произтекат и някои ползи, като например защита срещу икономическа нестабилност, причинена от инфлационни сили. В крайна сметка решението се взема от всеки човек в зависимост от обстоятелствата.

криптовалути, които не подлежат на инфлация

Какво е доброто на портфейла за криптовалута?
Инфлация и криптовалутавалута

След като сравниха всички криптовалути, представителите на изследователския център стигнаха до заключението, че следните цифрови пари могат да се нарекат най-дефлационни:

Нека анализираме по-подробно всяка от тях

Кой портфейл за криптовалута е по-добър?
Bitcoin: функции

Биткойнът е първата и най-често цитираната криптовалута, която се сравнява с дигитално злато. Най-забележителната характеристика на BTC е, че емисията му е ограничена до 21 млн. монети. Именно този фактор прави Биткойн дефлационен – тъй като при увеличаване на търсенето не се произвеждат нови единици, ще се повишава само цената.

Съхранявате криптовалута
Какво трябва да знам за Ethereum?

Етериум привлече вниманието на всички, когато беше пуснат през 2015 г., и оттогава бързо се утвърди като лидер по отношение на пазарната капитализация. Етериум предоставя на своите потребители уникалната възможност да създават интелигентни договори и базирани на блокчейн DApps, което позволява безпрецедентно ниво на контрол върху собствените им активи. Крайният характер на монетите ETH също е привлекателен – в обращение никога няма да има повече от 110 милиона.

Съхраняване на криптовалутата ви в портфейл за попечителство
Litecoin: характеристики и перспективи

Litecoin е проектиран като по-лека и достъпна версия на Bitcoin и функционира със собствения си алгоритъм Scrypt. С общо 84 милиона токена LTC в обращение, налични на пазара днес, Litecoin е привлекателна опция за тези, които искат да инвестират в криптовалута.

През 2017 г. в резултат на хард форк от оригиналния Bitcoin се ражда Bitcoin Cash (BCH). Основният отличителен фактор между тях е увеличеният размер на блока на BCH, който му позволява да обработва повече трансакции за по-кратки периоди. Освен това максималното количество БТК, което ще бъде създадено и пуснато в обращение, е ограничено на 21 млн. единици.

Софтуерни портфейли
Как работи един софтуерен портфейл?

Монеро е анонимна криптовалута, която използва алгоритъма на криптовалутатаNote, за да осигури на потребителите поверителност. Максималното ѝ предлагане е 18,4 млн. единици, което я прави дефлационна валута; това по същество означава, че стойността ѝ само ще се увеличава с течение на времето, за разлика от обезценяването ѝ, както е при повечето други валути. Като една от най-известните и търсени криптовалути, Monero стои с главата и раменете си над другите по отношение на надеждност и потенциал за растеж!

Можем да отбележим, че всички добре познати и известни криптовалути са дефлационни, тъй като емитирането им е ограничено. Това означава, че с времето стойността им само ще се повишава.

Най-добрите борси за криптовалути през април 2023 https://www.forbes.com/advisor/investing/cryptocurrencycurrency/best-cryptocurrency-exchanges/

Как криптовалутите могат да предпазят от инфлация

Как портфейлите за криптовалута печелят пари?
Как криптовалутите могат да предпазят от инфлация?

Въпреки че активите на криптовалутата не са подвластни на инфлационните сили, те могат да осигурят известна защита срещу инфлацията. В крайна сметка решението дали да се инвестира или не се свежда до обстоятелствата и предпочитанията на всеки отделен човек. Някои предимства на инвестирането в криптовалута през периоди на висока инфлация са, че криптовалутните активи не са подвластни на инфлацията и могат да осигурят известна защита срещу нея.

От друга страна, недостатък може да бъде фактът, че цените на потребителските стоки обикновено се увеличават по време на периоди на висока инфлация.  Преди да решат дали да инвестират в криптовалута, или не, лицата трябва да помислят за своето положение и за това, което ценят най-много.

Нуждаете ли се от портфейл за Съхранявате криптовалута
Може ли криптовалутата да предпази активите ви от инфлация?

Най-големи перспективи

криптовалутите са високорисков актив, особено за необучени потребители. Въпреки това, както знаем от историята, високите рискове често са свързани с високи печалби.

инфлация на криптовалутите е естествен процес, който засяга всички фиатни валути. Криптовалутните активи обаче не са подвластни на инфлационните сили поради ограниченото си предлагане. Това им позволява да предлагат известна защита срещу инфлацията. В крайна сметка решението дали да се инвестира в криптовалута или не, ще се сведе до обстоятелствата и предпочитанията на всеки отделен човек.

Безопасни ли са портфейлите Store Crypto?
Какво е криптовалута инфлация на валутата

Плюсове и минуси на инфлацията и криптовалутата

Според икономистите криптовалутната инфлация има същите отрицателни ефекти като всяка друга форма на инфлация. Въпреки това могат да се наблюдават няколко ползи и резултати.

Увеличаването на паричното обращение кара хората да харчат повече, което повишава търсенето и има положителен ефект върху фабриките. Икономиката е в състояние на отчаяние, а работниците отчаяно търсят работа. Намаляване на безработицата чрез още по-усилена работа, така че икономическите трудности да не се отразят на джоба ви. Това е свързано с растежа на икономиката, като се инвестират повече пари в различни аспекти на живота.

Кой е най-популярният портфейл за криптовалута?
Съхранявате криптовалута

Защита от финансова разруха. “Парадоксът на спестовността” е фраза, използвана в тесни кръгове от специалисти. Терминът е измислен от Кейнс (най-известният икономист на ХХ век). Хората спестяват и отлагат покупките, докато цените намаляват (което означава, че общата цена на стоките и услугите се понижава). Инфлацията, от друга страна, кара хората да искат да похарчат всичките си пари, докато те не свършат.

Да започнем. От години Федералният резерв се опитва да намали количеството пари в обращение в резултат на инфлацията, но с ограничен успех. Това е така, защото печатането на повече пари променя стойността на всичко останало в обществото (включително цифровата валута като биткойн). Въпреки загрижеността на правителството за инфлацията, тя засяга и тези, които имат по-малко късмет. ИнфлацияКакви фактори могат да допринесат за възхода и падението на криптовалутата

Кой е най-безопасният портфейл за криптовалута? Store Crypto
Какви фактори могат да допринесат за възхода и падението на криптовалутата

Освен вредата от инфлацията, друга възможна последица е повишаването на лихвените проценти. Независимо дали става въпрос за криптовалута или фиатни пари, стойността на всички съхранявани средства ще намалява с течение на времето. Всеки път, когато правителствата надуват валутата си, за да получат по-големи печалби, това може да има тежки последици, като например да направи спестяването за пенсиониране и придобиването на висше образование по-трудно от всякога. Все още ли имате въпроси относно криптовалутата-инфлация? Моля, не се колебайте да се свържете с нас, като ни оставите коментар по-долу!

Най-добър начин за съхранение на криптовалута
Имате въпроси за инфлацията при криптовалутите?

Споделете ги с нас в раздела за коментари и нека заедно да ги проучим!

Може ли криптовалутата да предпази активите ви от инфлация?

Накратко, криптовалутата все още не се е доказала като надеждно средство за хеджиране на инфлацията. Въпреки че тя все още е перспективен инвестиционен актив с потенциал, нищо в света на инвестициите не може да се приема за даденост. Поради това диверсификацията на портфейла ви чрез включване на криптовалута трябва да се извършва на собствен риск и по ваша преценка.

Купуване и продажба на криптовалута
Съхранявате криптовалута

Изборът да инвестирате в криптовалута е свързан с присъщи рискове, един от които е инфлацията. Съществуват много разкази – някои от тях подвеждащи – за това как криптовалутата може да действа като хедж срещу инфлацията. Когато купувате или съхранявате криптовалута, трябва да положите дължимата грижа, за да изберете реномиран доставчик на услуги, който предлага висококачествени мерки за сигурност.

YouHodler е FinTech услуга в Европа, която е регулирана и винаги действа в най-добрия интерес на своя клиент. С богат професионален опит в областта на финансите YouHodler използва различни функции, за да отговори на вашите специфични цели и толерантност към риска.

Функцията за лихви по криптовалути на YouHodler е чудесен начин да генерирате доходност от стабилни монети или криптовалути, без да излагате инвестицията си на риск. Ако търсите нещо с по-висока потенциална възвръщаемост, опитайте Turbocharge или Multi HODL.

Как да използвам портфейла Coin Cloud?
Защо биткойнът не изглежда като хедж срещу инфлацията

Нови сте в Dual Asset? Това е идеалното решение както за любителите на криптовалути, които не желаят да рискуват, така и за активните търговци. С този инструмент за инвестиране в двойна валута можете да придобиете повече криптовалута или стабилни монети според състоянието на позицията си и пазара на криптовалути. Възползвайте се от волатилността на пазара, като същевременно получавате голяма възвръщаемост!

Най-хубавото е, че не е необходимо да имате обширни познания за криптовалутата. Инфлацията няма да изчезне никъде, но това не означава, че трябва да се откажем от криптовалутата нацялоР има много бичи и мечи пазари, които предлагат възможности. Всичко, от което се нуждаете, са правилните инструменти, които YouHodler предоставя, така че давайте и пробвайте!

Как работи един софтуерен портфейл?
Как инфлацията влияе на криптовалутите?

Заключения

За инвеститорите, които се страхуват от инфлацията и произтичащите от нея щети, Биткойн и други цифрови валути могат да бъдат отговорът. криптовалутите обикновено не се разглеждат като дефлационни, тъй като миньорите имат целенасочен стимул да потвърждават текущите транзакции в съответните мрежи. Освен това може да се докаже, че в определени случаи някои криптовалути притежават инфлационни черти.

Например таксите за газ на Ethereum се увеличават в периоди на голямо търсене в мрежата. Въпреки че криптовалутата може да предложи известна защита срещу инфлацията, важно е да се помни, че активите в криптовалута са нестабилни и рискови инвестиции. Когато решават дали да инвестират в криптовалута, физическите лица трябва да вземат предвид своите обстоятелства и предпочитания.

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти