Топ крипто

  Новото правило на Kraken: Оповестяване на собствеността за крипто портфейли за самоохрана в Обединеното кралство

  Kraken, известна американска борса за криптовалути, известна с ангажимента си към сигурността и спазването на регулаторните изисквания, засилва надзора си върху транзакциите със самоподдържащи се портфейли. Борсата обяви намерението си да засили контрола върху трансакциите, включващи самоохранителни портфейли, които са се свързали с адресите на борсата в Обединеното кралство.

  Това решение, разкрито в имейл, споделен на X от Джеймс Ван Стратен, уважаван анализатор в Cryptoslate, подчертава отдадеността на Kraken към прозрачността и спазването на регулаторните изисквания.

  Според имейла, изпратен до неразкрит получател, Kraken се позовава на разпоредбите на Обединеното кралство, които налагат поддържането на актуална и изчерпателна информация за клиентите, особено по отношение на активността по сметките им с портфейли за самостоятелно съхранение. Тези портфейли, при които собственикът притежава и контролира единствено частните ключове, представляват уникално предизвикателство по отношение на спазването на изискванията и сигурността.

  Имейлът, потвърден като автентичен, очертава изискването на Kraken за проверка на собствеността на self-custody портфейлите, участващи в транзакции с борсата. Обратно, ако тези портфейли за самонаблюдение не са под прекия контрол на клиента, Kraken изисква разкриване на имената и жилищните адреси на лицата, които управляват тези портфейли.

  Освен това борсата е определила краен срок за предоставяне на тази информация – 13 февруари. Неизпълнението на това изискване ще доведе до блокиране на посочената сметка, което на практика служи като ултиматум за неидентифицирания клиент.

  Коментарът на Ван Стратен по този въпрос подчертава загрижеността относно навлизането на мерките за наблюдение във Великобритания. адвокатът Крис Караскоса, свързан с криптовалути, повтаря тези чувства, като посочва потенциалното разширяване на подобни разпоредби в целия Европейски съюз (ЕС), предвидено да влезе в сила от 30 декември следващата година.

  Този регулаторен пейзаж, заключен в Регламент (ЕС) 2023/1113, известен като Регламент за преводите на средства (TFR), установява единни изисквания за данните за трансакциите, улеснени от доставчиците на услуги в рамките на ЕС.
  Прилагането на такива мерки подчертава регулаторните усилия за повишаване на прозрачността и намаляване на рисковете, свързани с трансакциите с криптовалути, в целия европейски икономически пейзаж.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии