Какво е бъдещето на криптовалутите?

⚡️ Коя криптовалута има най-добро бъдеще?

✔️Bitcoin има дълга история и това ще ви помогне да разберете защо тя е толкова значима. Биткойнът все още е ценна инвестиция и днес.
✔️Ethereum е децентрализирана глобална платформа за интелигентни договори, базирана на блокчейн технологията. Етериум стартира през 2015 г. и е втората най-популярна криптовалута (Ethereum Classic) с новата си версия 2.0, която решава проблемите на първоначалната версия.
✔️ Лавина
✔️ Монета от американски долар
✔️Binance Монета
✔️Pulsation.
✔️Earth
✔️Cardano

⚡️ Колко ще струва биткойнът през 2030 г.?

През 2030 г. биткойнът може да струва 1 милион долара.

⚡️ Коя е най-добрата криптовалута, в която да инвестирате през 2022 г.?

Пазарната капитализация на Биткойн се приближава до 100 млрд. долара, а в момента има над 1000 алтернативни цифрови валути, които си струва да бъдат разгледани. Цената на етериум се е повишила около 6 пъти само през тази година. Етериум е най-известният алткойн и много инвеститори и ентусиасти го смятат за нещо много повече от просто още една криптовалута.

⚡️ Защо цената на XRP е толкова ниска?

Въпреки това увеличенията на цената на Ripple бяха изключително скромни в сравнение с други криптовалути. След като през ноември 2020 г. Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ заведе дело срещу Ripple, новите скокове на цената на XRP дойдоха малко късно – малко след края на 2020 г. в сравнение с повечето други криптовалути. Стойността на XRP спадна от 0,70 долара до 0,20 долара в резултат на съдебното дело на Комисията по ценните книжа и борсите. Въпреки това някои експерти остават оптимисти за бъдещето на XRP и смятат, че цената му може да достигне 0,75 USD до края на 2021 г.

⚡️ По-добър ли е PoS от PoW?

Подходът Proof-of-Stake често се нарича идеалният начин за решаване на криптопроблеми. Методът PoS се използва от шепа криптовалути, като той е по-бърз и по-сигурен от PoW.

Крипто бъдеще

През изминалата година видяхме как биткойнът достигна нови исторически върхове, последвани от резки спадове и нарастващ институционален интерес от страна на големи компании. Етериум, втората по големина криптовалута, също постави нов рекорд в края на 2017 г. Администрацията на Байдън проявява все по-активен интерес към създаването на нови правила около криптовалутите.

От друга страна, интересът на хората към криптовалутите е нараснал до небето: те са гореща тема не само сред инвеститорите, но и сред знаменитостите и обикновените хора, благодарение на всички – от дългосрочни инвеститори като Илон Мъск до онова момче от гимназията, което се похвали с богатството си от биткойни.

Бъдещето на криптовалутите
Дали криптовалутата е добра инвестиция за бъдещето на криптовалутата?

В много отношения 2021 г. е била „година на пробив“, според Дейв Ебнер, ръководител на световното развитие на Gemini. В наши дни [криптовалутата] получава голямо внимание и отразяване, добавя той.

Какво имате предвид под криптография?

Пазарът все още е в начален стадий и продължава да се развива. Това е една от причините, поради които всеки нов връх на биткойн обикновено е последван от значителен спад. Трудно е да се предвиди докъде ще стигне индустрията след години, но експертите ще следят теми, включително регулация, институционално приемане на криптовалутите и други, за да разберат по-добре накъде се движи пазарът на криптовалути.

Коя криптовалута има най-добро бъдеще?
Каква е прогнозата за бъдещето на криптовалутите?

Попитахме петима експерти какво очакват от криптосектора занапред и въпреки че е трудно да се направят точни прогнози, получихме някои интригуващи отговори:

Съдържание

Регулиране на криптовалутите

Очаква се в САЩ да има повече дискусии относно регулирането на криптовалутите. По-конкретно, регулирането на Stablecoin е гореща тема на дебат.

Коя криптовалута ще отбележи ръст през 2022 г.?
Бъдещето на криптовалутата

Конгресът на САЩ се опитва да измисли начини за въвеждане на правила и стандарти, които да направят биткойна по-сигурен за инвеститорите и същевременно да го направят по-малко привлекателен за хакерите.

„Регулацията несъмнено е един от най-значимите проблеми в криптосектора по целия свят“, казва Джефри Уанг, главен изпълнителен директор на американското подразделение на Amber Group, пред CNBC. „Ние с ентусиазъм бихме приели ясното регулиране.“

Председателят на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл заяви, че няма намерение да забранява криптовалути като Ethereum в САЩ. Тази новина идва като облекчение за мнозина от криптовалутната общност, които се притесняваха от регулациите от агенции като SEC и CFTC. Гари Генслер, председател на SEC и ръководител на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), открито говори за отговорността на своята агенция да регулира правилно индустрията.

Прогнози за криптовалутите
Какво е бъдещето на криптовалутите?

Генслер стигна дотам, че заяви, че инвеститорите „със сигурност“ ще пострадат, ако не бъде въведено допълнително регулиране. Освен това IRS има интерес да гарантира, че инвеститорите разбират как да отчитат виртуалната валута в данъчните си декларации. Забележките на Пауъл и Генслер съвпадат с фокуса на администрацията на Байдън и други законодатели върху регулирането на криптовалутите през последните месеци.

Това е сложна и рискова технология, поради което много правителства се колебаят дали да я регулират. „Има няколко агенции, които могат да имат или да нямат правомощия върху всичко“, казва Уанг. „В различните държави това е различно.“

Бъдещи перспективи за криптовалутата
Бъдещето на биткойните и криптовалутите

САЩ трябва да продължат да проучват ползите от криптовалутите и блокчейн технологиите, като същевременно прилагат ясни и кратки правила. Това ще позволи на предприятията и инвеститорите да работят със сигурност и ще спомогне за по-нататъшното развитие на тази иновативна технология.

Какво може да означава новото правило за инвеститорите

Законопроектът за инфраструктурата на стойност 1,2 трилиона долара, който президентът подписа през ноември, включва разпоредби за данъчно отчитане на криптовалути, които могат да помогнат на данъчната служба да следи дейността на американските криптовалути. Експертите смятат, че инвеститорите трябва да водят отчетност за всички печалби или загуби, реализирани от техните криптоактиви, независимо дали новото законодателство е одобрено.

Бъдещето на криптовалутата през 2022 г.
Трябва ли да продам криптовалутата си?

Новите разпоредби може също така да улеснят инвеститорите в правилното деклариране на транзакциите с криптовалути.

Законопроектът за инфраструктурата на стойност 1,2 трилиона долара, подписан от президента през ноември, включва разпоредби за данъчно отчитане на криптовалути, които могат да помогнат на данъчната служба да следи дейността на американските криптовалути. Експертите смятат, че инвеститорите трябва да водят отчетност за всички печалби или загуби, реализирани от техните криптоактиви, независимо дали новото законодателство е одобрено.

Коя криптовалута ще се взриви?
Коя криптовалута ще преживее бум през 2022 г.?

На вече нестабилните пазари регулаторните изявления могат да доведат до рязък спад на цената на криптовалутата. Именно поради нестабилността на пазара финансовите експерти съветват да не допускате инвестиции в биткойн под 5% от целия си портфейл и никога да не влагате пари в нещо, което не можете да си позволите да загубите.

Много експерти смятат, че в крайна сметка регулирането е от полза за сектора. Според Бен Вайс, главен изпълнителен директор и съосновател на CoinFlip, платформа за закупуване на криптовалута и мрежа от крипто банкомати, „разумната регулация е печеливша за всички“. „Тя дава на потребителите по-голямо доверие в криптовалутите, но смятам, че трябва да не бързаме и да се справим правилно.“

Коя криптовалута в бъдеще ще ме направи богат?
Как да разбера дали цената на криптовалутата ще се повиши?

Одобрението на ETF, базиран на криптовалута

В тази област вече има значителен напредък, като първият борсово търгуван фонд за биткойни (ETF) дебютира на Нюйоркската фондова борса през октомври миналата година. Появата на Bitcoin-ETF представлява нова и по-конвенционална техника за закупуване на криптовалута. BITO е Bitcoin-ETF, който позволява на инвеститорите да купуват криптовалути директно от съществуващите борси за криптовалути. Криптовалутата се съхранява в тръст и инвеститорите не трябва да се притесняват за волатилността на цената на криптовалутата или за нейното съхранение.

Бъдещето на криптовалутата процъфтява благодарение на волатилността и анонимността
Колко ще струва биткойнът през 2030 г.?

Генслер прогнозира, че хората ще искат да започнат да търгуват с цифрови валути през лятото на форума за сигурност в Аспен.

От друга страна, някои хора твърдят, че BITO ETF не е достатъчен, тъй като макар да е свързан с биткойни, не ги притежава пряко. Вместо да притежава самите биткойни, фондът държи фючърсни договори за биткойни. Въпреки че фючърсите върху биткойн отразяват широки тенденции в реалната криптовалута, подобни на тези, наблюдавани на реалните валутни пазари, експертите твърдят, че те може да не са идеален заместител.

През последните няколко години Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) разглеждаше ETF няколко пъти, но BITO беше първият, който беше одобрен.

Колко високо може да стигне Етериум?
Бъдещето на криптовалутите през следващите 5 години

Какво означава за инвеститорите разрешаването на крипто-ETF?

В момента е невъзможно да се определи колко инвеститори ще се присъединят към BITO, но през първите няколко седмици фондът вече отбеляза голяма търговска активност. Като цяло, колкото по-достъпни са криптовалутните активи в рамките на традиционните инвестиции, толкова повече американци могат да инвестират и да окажат влияние върху пазара на криптовалути.

Можете да добавите криптовалута към портфейла си веднага от същия брокер, при когото имате пенсионна или друга инвестиционна сметка, вместо да се учите как да търгувате на борса за криптовалути.

Бъдещето на криптовалутите
Има ли крипто-ETF фонд?

Въпреки това инвестирането в крипто-ETF, като BITO, все още е свързано със същия риск като всяка друга инвестиция в криптовалута. Това все още е спекулативна и волатилна инвестиция. Ако не искате да загубите парите, инвестирани в биткойн, като го търгувате на борсата, не трябва да инвестирате в криптофонд. Помислете внимателно дали сте готови да поемете риска пазарът на криптовалути да се срине, като повлече със себе си и вашата инвестиция.

Повишена приемливост на блокчейн сред по-големите институции

Кой крипто-ETF е по-добър?
Има ли ETF, който притежава биткойни?

През 2021 г. няколко големи предприятия от различни сектори проявиха интерес и в някои случаи инвестираха в криптовалута и блокчейн технология. AMC наскоро заяви, че ще може да обработва плащания с биткойни до края на годината.

Криптовалутата става все по-разпространена, като дори големи финансови институции като PayPal и Square позволяват на потребителите да правят покупки с криптовалута. Въпреки че досега през тази година има милиарди долари загуби от инвестициите си в биткойн, Тесла продължава да приема плащания с биткойн. Все повече и повече хора купуват криптовалута въпреки рисковете.

Безопасни ли са крипто-ETF?
Как да инвестирате в крипто-ETF?

НАЙ-ДОБРИТЕ НОВИ КРИПТОВАЛУТИ ЗА ПОКУПКА ПРЕЗ 2022 Г.

Според експертите през втората половина на 2018 г. дори по-големите международни предприятия могат да ускорят процеса на приемане още повече. „Това, което виждаме, е, че институциите се включват в криптовалутите, като например Amazon или големи банки“, добавя Вайс. Голям търговец на дребно като Amazon може да „започне верижна реакция и да осигури легитимност“, като я приеме.

Заслужава ли си да се купи биткойн ETF?
Заслужава ли си да купите ETF за биткойн?

Всъщност според Business Insider през последните седмици Amazon е обявила конкурс за „продуктов мениджър за цифрова валута и блокчейн“. Walmart също търси специалист по блокчейн, който да ръководи стратегията ѝ.

Какво още означава институционалното приемане за инвеститорите?

Повече магазини, които приемат криптовалути, няма да имат голям смисъл за повечето клиенти в момента, но в бъдеще все повече търговци вероятно ще започнат да го правят. Ще мине много време, преди някой да реши да похарчи Биткойн за стоки или услуги, но по-нататъшното институционално приемане може да доведе до допълнителни случаи на използване от обикновените хора, което впоследствие би повлияло на курса на Биткойн.

Инвестират ли институционалните инвеститори в криптовалута?
Каква част от биткойните са собственост на институционални инвеститори?

Дългосрочна перспектива на Bitcoin

Биткойнът е най-ценната криптовалута по пазарна капитализация. Останалата част от криптосвета обикновено следва неговите движения, така че това е добър начин да се прецени накъде се движи пазарът.

Защо компаниите приемат криптовалута?

През 2021 г. цената на биткойна се повиши драстично и през ноември достигна нов исторически връх – 68 000 долара. Този последен връх надминава предишните върхове от 60 000 USD, достигнати през април и октомври, както и летния спад до под 30 000 USD през юли. Експертите препоръчват да започнете само с 5% до 20% от портфейла си в криптовалута, тъй като тя все още се счита за спекулативна инвестиция.

Какво означава осиновяване в криптовалутите?
Колко ще струва биткойн след 5 години?

Каква може да бъде стойността на биткойните в бъдеще? Не е ясно кога, но много експерти смятат, че стойността на биткойн ще надхвърли 100 000 долара. Според Киана Даниал, автор на книгата „Cryptocurrency Investing for Dummies“, историята на биткойн може да подскаже какво предстои да се случи.

Според Danyal през 2011 г. е имало множество значителни увеличения на цената на биткойна с последващи спадове. „Предвиждам, че биткойнът ще изпитва волатилност в краткосрочен план и ръст в дългосрочен план“.

Колко ще струва BTC през 2030 г.?
Колко ще струва BTC през 2025 г.?

Какво означава волатилността на цената на биткойн за инвеститорите?

Друга причина инвеститорите да имат дългосрочна перспектива е волатилността на биткойна. Не се притеснявайте от краткосрочните колебания, ако купувате с мисъл за дългосрочен потенциал за растеж. Най-голямото нещо, което можете да направите, е да не гледате на инвестициите си в криптовалута или да „поставите и забравите“. Експертите продължават да ни съветват, когато цената се движи нагоре или надолу, да не проверявате баланса по сметката си всеки ден.

Колко ще струва биткойнът през 2022 г.?
Кой притежава най-много биткойни?

Бъдещето на криптовалутите е светло

Много хора ще мислят за това каква стойност могат да имат криптовалутите в бъдеще, но не трябва да забравяме, че това все още е нова и спекулативна инвестиция. Няма гарантиран успех при инвестирането в криптовалути, затова е важно да инвестирате само това, което не се притеснявате да загубите, и да мислите в дългосрочен план.

Колко може да струва биткойн след 20 години?
Криптовалути: светло бъдеще

„Ако една сутрин се събудите и откриете, че криптовалутите са забранени от развитите страни и са загубили стойността си, ще бъдете ли О.К.?“ Според Фредерик Станилд от Lifewater Wealth Management в Атланта, Джорджия, „няма ли да е гадно?“

Дръжте инвестициите си на дребно и избягвайте да поставяте инвестициите в криптовалути пред други финансови цели като пенсионни фондове и изплащане на дългове.

Бъдещето на NFT

NFT, или non-fungible tokens, са вид криптовалута, която е уникална и не може да бъде възпроизвеждана. Това ги прави идеални за представяне на цифрови активи или виртуални колекционерски предмети. За разлика от други криптовалути, NFTs не могат да бъдат разделяни или комбинирани, което прави всеки един от тях напълно уникален.

Какво трябва да знаете за бъдещето на криптовалутата
Бъдещето на NFT

Въпреки това хората все още не са сигурни дали НФТ са тук в дългосрочен план, или са просто мода. По данни на DappRadar през юни продажбите на НФТ са намалели до по-малко от 1 млрд. долара – за първи път от 12 месеца насам те са паднали под тази граница.

Много експерти не са съгласни дали неотдавнашното нарастване на популярността на НФТ е резултат от балон или заради ценните интелигентни договори на блокчейн технологията. Някои хора са убедени, че това е просто следващата стъпка в монетизацията, докато други смятат, че трябва да има нещо повече.

Бъдещето на НФП
Какво означава волатилността на цената на биткойн за инвеститорите?

Хъмфри Янг, експерт по лични финанси и създател на HumphreyTalks, смята, че НФТ са особено модерни в момента, но смята, че те ще се задържат дълго време. „Мисля, че след 10 или 20 години те все още ще съществуват. Колко ще ги използваме – това не знам“, казва той. „Хората все пак винаги ще намират някаква стойност в общностите, но по-интересни ще бъдат по-широките приложения на НФТ.“

Въз основа на последните данни изглежда, че пазарът се охлажда. Според доклад на Chainalysis в началото на тази година около един милион сметки активно са купували или продавали НФП, но този брой е намалял значително до едва 491 хил. Много експерти очакват, че пазарът на НФТ ще продължи да намалява поради различни причини, като например спадащи цени на криптовалутите, темпове на инфлация… и др.

Какви последици има спадът на НФТ за инвеститорите
Според Chainalysis растежът на НФТ се е забавил след експлозивната 2021 г.

Какви са последиците от спада на NFT за инвеститорите

През изминалата година хората купуваха НФТ по различни причини: някои като инвестиция, а други ги намираха просто за забавление или радост. Въпреки това, поради неотдавнашния спад на стойността на криптопазара, много от тези цифрови активи сега струват много по-малко, отколкото първоначално са били закупени.

Какви са последиците от спада на NFT за инвеститорите

Според Янг инвестирането в НФТ е по-опасно от това в криптовалута, защото хората ги купуват с ливъридж. Той заявява, че хората не осъзнават, че играят хазарт, и ги купуват за развлекателна стойност.

НФТ са по-рискови и спекулативни от криптовалутите, така че вероятно трябва да стоите настрана от тях. Експертите казват, че за дългосрочните инвеститори ще е по-добре да разпределят само малка част от портфейлите си (по-малко от 5%) към биткойн или етериум, отколкото към НФТ.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии