Топ крипто

Цена на Ethereum ETH

1 час промяна
1.22 %
ETH / USD - 1h change
24 час промяна
4.73 %
ETH / USD - 1d change
1 н. промяна
10.2 %
ETH / USD - 1w change
Крипто Конвертор
Ethereum
Ethereum (ETH)
USD

Текуща цена и обем

Цената на ETH в реално време е $2269.56 USD, а текущият 24-часов обем на търговия е $25927855459.66 USD. Цената на ETH към USD се актуализира в реално време

Историческа цена на ETH

2015

Ethereum стартира през 2015 г. Първоначално можехте да го купите за около 75 цента по време на ранната му продажба. След като започна да функционира, цената му се задържа под 10 долара за известно време, през цялата 2015 г. и в началото на 2016 г.

2016

През март 2016 г. цената на ETH се повиши за първи път, като надхвърли 10 долара. Това се случи, тъй като все повече хора започнаха да го забелязват и да го използват за създаване на приложения, които могат да работят без централен контрол.

2017

След това, през 2017 г., цената на ETH се повиши. До януари 2018 г. тя се повиши до повече от 1500 долара. Този голям скок се дължеше на тенденцията на ICO (Initial Coin Offerings), които са като набиране на средства за нови цифрови монети, а много от тях използваха Ethereum.

2018

След тази висока точка цената на ETH спадна много. Към декември 2018 г. тя беше около 80 USD. Този спад се случи, защото вълнението около ICOs се охлади, а и имаше притеснения относно правилата за цифровите пари.

2020

През 2020 г. цената на ETH отново започна да се покачва. Това се дължеше на DeFi (Decentralized Finance), която представлява финансова услуга, работеща в мрежата на Ethereum без централен контрол. Това помогна на ETH да стане по-полезен.

2021

2021 г. беше още една голяма година за ETH. През ноември цената му достигна нова АТН от над 4800 долара. Благодарение на това, че DeFi стана по-голям, хората се развълнуваха от NFT (Non-fungible tokens) и надеждата за подобрения с Ethereum 2.0.

2022

Криптопазарът отбеляза голям спад, след като достигна най-високата си точка. На 18 юни 2022 г. стойността на Ethereum спада до едва 890 USD. След тази най-ниска точка цената на Ethereum бавно се покачва. До края на 2022 г. тя се върна нагоре с над 1000 USD

2023

През 2023 г. цената на Ethereum се промени много. Понякога тя струваше повече от 2000 USD, а друг път беше близо до 1000 USD. Големите промени в цената се случиха отчасти заради Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC). Тази правителствена група предприе правни действия срещу двете най-големи места, където можете да купувате и продавате криптовалути – Binance и Coinbase.

Какво представлява Ethereum?

Ethereum е платформа, която позволява на хората да създават и използват приложения, без да се нуждаят от централна власт. Тя използва блокчейн система, за да проследява всички сделки и да изпълнява интелигентни договори. Интелигентните договори са като автоматични сделки с правила, написани в компютърен код.

Етер (ETH) е криптовалутата, използвана в Ethereum. Хората плащат с Ether, за да сключват сделки и да използват услуги в Ethereum.

Какво прави Ethereum уникален?

Ethereum разполага с език, наречен Solidity. Този език позволява на програмистите да пишат сложни кодове за решаване на различни проблеми.

DeFi, децентрализирани финансови услуги в блокчейн без посредници, работи на Ethereum. DeFi има за цел да заеме мястото на обичайните банки и парични услуги с такива, които нямат централен контрол.

Ethereum също така променя начина, по който проверява трансакциите. Той преминава от система, която използва много енергия, към такава, която използва много по-малко. Тази нова система се нарича proof-of-stake (PoS) и би трябвало да помогне на Ethereum да работи по-бързо и в по-голям мащаб.

Много хора, които създават неща в Ethereum, формират силна общност. Те са създали мрежи като ERC-20 за размяна на токени и ERC-721 за уникални токени. Тези правила помагат за създаването на всякакви неща – от дигитално изкуство до нови начини за работа с пари.

Кой е основател на Ethereum?

Виталик Бутерин, програмист, стига до идеята за Ethereum през 2013 г. Идеята му беше да използва технологията зад криптовалутата за всякакви приложения, които не разчитат на една централна точка за контрол. Група разработчици помогнаха за превръщането на идеята му в реално нещо. Те стартираха мрежата Ethereum на 30 юли 2015 г.

Целта на Бутерин беше да използва блокчейн, технологията, която стои зад цифрови валути като Биткойн, не само за пари. Блокчейн е като цифрова счетоводна книга, която съхранява записи в безопасност и сигурност. Той искаше Ethereum да бъде място, където всяко приложение да може да работи, без да бъде контролирано от една компания или човек.

Подробности за технологията Ethereum

Технологията на Ethereum се основава на няколко компонента: интелигентни договори, виртуалната машина на Ethereum (EVM) и газ.

Интелигентни договори

Интелигентните договори са самоизпълняващи се споразумения с условия, записани в код. Те автоматично налагат и изпълняват тези условия, когато са изпълнени предварително определени условия.

В Ethereum интелигентните договори се пишат на езици от високо ниво като Solidity и Vyper. Веднъж разгърнати, те стават неизменни и достъпни за всеки в мрежата.

Тези договори дават възможност за работа на различни децентрализирани приложения (dApps), като например финансови услуги, децентрализирани борси и системи за цифрова идентичност.

Например, ако искате да наемете кола, интелигентен договор може да се справи с това. След като платите, договорът ви позволява да използвате автомобила. Когато приключите, той връща депозита ви. Всичко това се случва без агент по отдаване под наем.

Виртуална машина на Ethereum (EVM)

Виртуалната машина на Ethereum (EVM) е мястото, където се изпълняват интелигентните договори в Ethereum. Всеки възел в мрежата управлява своя собствена EVM инстанция, като осигурява консенсус за резултатите от изпълнението на договорите.

EVM е пълна по Тюринг, което позволява създаването на сложни децентрализирани приложения (dApps). Интелигентните договори се компилират в байткод, който EVM изпълнява в съответствие с правилата на Ethereum.

По същество EVM позволява на разработчиците да създават dApps чрез интелигентни договори, което дава възможност за създаване на ненадеждни и прозрачни системи в различни индустрии.

Какво представлява Ethereum Gas?

Ethereum gas е цената, която плащате, за да извършвате трансакции или да използвате интелигентни договори в блокчейна на Ethereum.

  • В Ethereum „газ“ измерва работата, необходима за извършване на неща като изпращане на транзакции, запазване на данни или използване на приложения. Всяко действие струва определено количество газ в зависимост от неговата сложност.
  • Общата такса за дадено действие е необходимият газ, умножен по цената на газа, в гвеи (една милиардна част от Етер).
  • Можете да изберете колко сте готови да платите за газ. Плащането на повече означава, че валидаторите, които обработват транзакции, могат да изберат първо вашата.
  • Транзакциите имат лимит на газа, който е най-голямото количество газ, което ще използвате. Това спира действията да станат твърде сложни и скъпи. Получавате обратно допълнителната сума, ако не използвате цялата си газ.
  • Таксите за газ също така предпазват мрежата от спам. Те правят скъпо някой да претовари мрежата с твърде много действия.
  • Блоковете от трансакции също имат лимит на газа. По този начин се контролира колко трансакции се побират в един блок, като се поддържа доброто функциониране на мрежата.

Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 е серия от актуализации за отстраняване на проблеми с оригиналната мрежа Ethereum. Тези проблеми включват ограничен капацитет, бавни скорости и проблеми със старата система „Proof of Work“.

Актуализациите на Ethereum 2.0 се появяват на етапи в продължение на две години. Този постепенен подход гарантираше, че всичко преминава гладко. В периода 2020-2023 г. имаше три големи етапа в този процес:

  • Първата стъпка беше веригата Beacon. Тя стартира през 2020 г. и работи успоредно с основната мрежа на Ethereum в продължение на две години.
  • Втората стъпка беше добавянето на вериги от шардове. Те помогнаха за обработката на повече данни и направиха трансакциите по-бързи.
  • Последната стъпка беше сливането. Тогава Beacon Chain и основната мрежа на Ethereum се обединиха в едно цяло.

Сливането

Със сливането старият начин, по който Ethereum потвърждаваше транзакциите, наречен доказателство за работа, беше заменен. Сега цялата мрежа на Ethereum използва Proof of Stake. Този нов метод е различен и има за цел да бъде по-добър за околната среда.

Въпреки че Proof of Stake започна със сливането, хората, които заложиха своя Ethereum в системата, за да подпомогнат нейното функциониране, не можаха да получат парите си обратно. Те трябваше да изчакат до април 2023 г.

Тогава се случи друга актуализация, наречена Шанхайско надграждане. Тази по-малка актуализация беше последната стъпка. Тя позволи на тези хора да изтеглят парите си, ако искат.

Сигурност на Ethereum

Ethereum използва няколко нива на защита, за да се бори с опасностите и атаките. Ето основните неща, които поддържат сигурността на Ethereum:

Доказателство за залог (Proof of Stake – PoS)

С актуализацията на Ethereum 2.0 Ethereum промени механизма си за консенсус от Proof of Work (PoW) на Proof of Stake (PoS). В PoS вече имаме валидатори вместо миньори. Тези валидатори се избират въз основа на това колко от валутата имат и са готови да заключат като гаранция. Този нов метод използва по-малко енергия и е по-безопасен. Той прави твърде скъпо за всеки да атакува мрежата.

Награди и наказания за валидаторите

Валидаторите печелят награди за правилно одобряване и добавяне на нови блокове от трансакции. Те трябва да са честни, за да получат тези награди. Ако действат лошо, като например одобряват грешни блокове или мамят, те губят част от етера, който са вложили в системата. Тази загуба се нарича „рязане“.

Децентрализация

Ethereum е проектиран да бъде много децентрализиран. Това означава, че е трудно само един човек или група да поеме контрола или да навреди на мрежата. Тъй като системата е разпределена, тя няма едно-единствено слабо място, което би могло да се провали.

Предложения за подобряване на Ethereum (EIP)

Предложенията за подобрения на Ethereum, или EIPs, са официален начин за предлагане на промени в мрежата Ethereum. Те помагат да се гарантира, че всички актуализации са безопасни и добре обмислени. Общността и ключовите разработчици обсъждат, преглеждат и тестват тези идеи, преди те да бъдат осъществени. Този внимателен подход спира вредните или опасни промени.

Решения на ниво 2

Решенията от слой 2, като ролкъп и каналите за състояние, работят извън основната блокчейн верига на Ethereum. Те обработват трансакциите отделно и след това актуализират основната блокчейн верига с крайните резултати. Тези методи са чудесни, защото правят основната блокчейн по-малко пренаселена, намаляват таксите и подобряват сигурността. Те постигат това, като управляват трансакциите по-ефективно и поемат част от работата от основната блокчейн.

Редовни актуализации на сигурността

Екипът зад Ethereumчесто прави промени, за да го направи по-сигурен и да работи по-добре. Те първо изпробват тези промени в тренировъчна мрежа. Така се уверяват, че всичко работи добре, преди да ги използват в основната мрежа.

Сигурност на мрежовото ниво

Възлите на Ethereum комуникират по мрежата peer-to-peer (P2P), като използват протокола DevP2P. Мерки като криптиране на данни, проверки на целостта на съобщенията и системи за репутация на равнопоставени партньори помагат за защита на мрежовия слой срещу различни атаки, като например атаки от типа „човек в средата“ (MITM) и атаки за отказ на услуга (DoS).

Бдителност на общността и екосистемата

Общността на Ethereum е съставена от разработчици, изследователи и обикновени потребители, които следят за рискове за сигурността. Те разполагат с програма, по която се плаща на етични хакери за откриване и докладване на проблеми със сигурността. Тази програма се нарича „награда за грешка“. Когато някой открие проблем, той получава възнаграждение.

Какво е ETH залог?

Залагането на Ethereum изисква депозиране на 32 ETH за стартиране на софтуер за валидиране. Това ви позволява да валидирате транзакции и да подобрите сигурността на мрежата. Валидаторите съхраняват данни, обработват транзакции и получават награди. Залагането на залози използва система за доказване на залози, за да осигури сигурността на Ethereum, като замества доказателството за работа. За да разберете повече, можете да научите какво е криптозалогът стейкинг и как работи, така че стейкърите да могат да печелят награди от ETH.

Как да купя Ethereum?

За да купите Ethereum, първо, изберете надеждна криптоборса като Coinbase или Binance. Регистрирайте се и им дайте своето ЕГН, за да докажете кой сте. Вкарайте пари в сметката си чрез банков превод, карта или други начини, които те предоставят.

Потърсете Ethereum на борсата и решете колко искате. Купете го и те ще го поставят в портфейла ви на борсата. За по-голяма сигурност преместете Ethereum в собствения си портфейл.

Как да продадете Ethereum?

Продажбата на вашия Ethereum е лесна. Можете да го направите чрез онлайн борси, като се срещате директно с купувачи или дори на специални банкомати. Ето как да продадете на борса:

  • Първо, изберете борса, която ви харесва, и си създайте акаунт. Ще трябва да докажете кой сте, така че си пригответе някакъв документ за самоличност, освен ако не използвате децентрализирана платформа като Phantom или MetaMask
  • След това преместете своя Ethereum в новия си портфейл на борсата. Сега вече сте готови да продавате.
  • Когато искате да продадете, имате две възможности. Можете да изберете цена и да изчакате някой да купи на тази цена. Това е „лимитирана поръчка“. Или можете да продадете веднага на текущата цена. Това е „пазарна поръчка“.
  • След като продадете своя Ethereum, можете да изпратите парите в банката си. Или да ги оставите в борсата за по-нататъшна търговия. Не забравяйте, че борсите начисляват такси и може да отнеме време да изпратят парите ви, така че проверете това, преди да започнете.

Съхраняване на ETH

Хардуерните и софтуерните портфейли са обичайни инструменти за съхранение и управление на ETH. По-долу ще обсъдим подробно какво представляват хардуерните и софтуерните портфейли.

Хардуерни портфейли

Хардуерните портфейли са физически устройства, създадени специално за сигурно съхранение на криптовалути офлайн. Примерите включват Ledger Nano S, Ledger Nano X и Trezor. Тези портфейли генерират и съхраняват частни ключове офлайн. Те осигуряват високо ниво на сигурност и държат ключовете далеч от свързани с интернет устройства.

Обикновено те разполагат с малък екран и бутони за проверка на трансакциите. Хардуерните портфейли са един от най-сигурните варианти за дългосрочно съхранение на криптовалути поради устойчивостта им на хакерски атаки и атаки със зловреден софтуер.

Софтуерни портфейли

Софтуерните портфейли са приложения или програми, които се изпълняват на компютри, смартфони или таблети. Примерите включват MetaMask (разширение за браузър), Trust Wallet (мобилно приложение) и MyEtherWallet (уеб базиран). Софтуерните портфейли могат да бъдат допълнително категоризирани на горещи портфейли (свързани с интернет) и студени портфейли (офлайн).

Въпреки че горещите портфейли предлагат удобство и достъпност за чести транзакции, те могат да бъдат по-уязвими към хакерски атаки и атаки със зловреден софтуер, отколкото студените портфейли. Въпреки това те все още се считат за сигурни за съхраняване на по-малки количества криптовалута за кратки периоди от време.

Бъдещи актуализации

Ethereum има големи планове да бъде по-бърз, по-безопасен и да работи по-добре. Тези промени ще настъпят след голяма актуализация, наречена Ethereum 2.0, или The Merge.

Ето какво предстои:

The Surge

Актуализацията на Ethereum има за цел да обработва повече трансакции и все пак да бъде сигурна и да не се контролира само от няколко души. Това ще стане чрез подобряване на решенията от Layer 2, които са като допълнителни слоеве, които помагат на Ethereum да работи по-добре, и чрез използване на нещо, наречено sharding на данни.

The Verge

Следващата стъпка за Ethereum ще доведе до въвеждането на „дървета на Верке“. Те представляват нов начин за проследяване на информацията в мрежата на Ethereum, който е по-ефективен. Дърветата Verkle правят цялата система по-малка, което означава, че е по-лесно повече хора да помагат за управлението на мрежата. Когато повече хора могат да управляват възли, мрежата става по-разпръсната и по-малко контролирана само от няколко души.

Прочистване

Този ъпгрейд има за цел да подобри производителността на блокчейн, като премахне старите данни и ненужната сложност. То ще опрости системата и ще намали файловете, необходими за нейното управление.

Разхищение

Тази актуализация е стъпка за подреждане. Тя включва много малки подобрения, които гарантират, че всичко работи добре заедно. Това поддържа нашата мрежа силна и бърза.

Пазари на Ethereum

Когато избирате къде да търгувате с Ethereum, помислете какво е важно за вас. Искате ли повече контрол или по-лесно преживяване? Притеснявате ли се за сигурността или за таксите?

Познаването на CEX и DEX може да ви помогне да направите най-добрия избор за търговия с криптовалути.

Аспект Централизирани борсиДецентрализирани борси
Управление Централизиран контрол и управлениеДецентрализиран, управляван от интелигентни договори
Попечителство Борсата държи средствата на потребителитеПотребителите запазват контрола върху своите средства
Съответствие с KYC/AMLОбикновено се изискваНе винаги се изисква
Ликвидност Обикновено по-висока поради голямата потребителска базаМоже да варира в зависимост от приемането на платформата
Сигурност Разчита на мерките за сигурност на борсата Като цяло се счита за по-малко уязвима към хакерски атаки
Такси за търговияОбикновено се начисляват такси за търговияЧесто таксите за търговия са по-ниски или не се начисляват
Достъпност Лесно достъпна за повечето потребителиИзисква се познаване на децентрализираните инструменти

Ethereum срещу биткойн

Ethereum и Биткойн са важни в областта на криптовалутите и онлайн системите. Те работят по различен начин, но и двете имат за цел да променят начина, по който мислим за парите и интернет.

Аспект EthereumBitcoin
Въведение Стартиран през 2015 г. от Виталик БутеринВъведен през 2009 г. от Сатоши Накамото
Предназначение Децентрализирана платформа за интелигентни договори и dAppsЦифрова валута и средство за съхранение на стойност
Механизъм за консенсусДоказателство за залог (преход)Доказателство за работа
Родна криптовалутаЕтер (ETH)Биткойн (BTC)
Лимит на предлаганетоНяма фиксирано предлагане, но има ограничен процент на емитиранеОграничено предлагане от 21 млн. монети
Програмируемост Да Не
Случаи на употребаИнтелигентни договори, dApps, DeFi, NFT, DAOsТранзакции между равнопоставени партньори, съхранение на стойност
Енергийна ефективностПреминаване към доказване на залог (по-енергийно ефективно)Използва се значително количество енергия за добив

Цел

Основната цел на Ethereum е да предоставя децентрализирана платформа за разработчици, които да създават и внедряват интелигентни договори и dApps. Тя дава възможност за широк спектър от приложения извън обикновените трансакции.

Биткойн, от друга страна, е предназначен предимно за цифрова валута и съхранение на стойност. Той има за цел да осигури децентрализирани транзакции от типа „peer-to-peer“ без необходимост от трети страни.

Механизъм за консенсус

Ethereum преминава от консенсусен механизъм за доказване на работа (proof-of-work, PoW) към механизъм за доказване на залог (proof-of-stake, PoS). Той е по-енергийно ефективен и позволява подобряване на мащабируемостта.

Биткойн обаче работи с консенсусен механизъм „доказателство за работа“, който изисква големи количества мощност и консумация на енергия за добив.

Родна криптовалута

Етерът е цифровата валута, използвана в мрежата на Ethereum. С нея се плаща за транзакции и изпълнение на интелигентни договори, които са като автоматизирани програми. Мислете за Ether като за горивото, което поддържа работата на Ethereum.

BTC е друга цифрова валута, но тя е за мрежата на Биткойн. Хората използват BTC, за да купуват неща и като начин да спестяват пари, надявайки се, че тя ще запази или увеличи стойността си.

Ограничение на предлагането

Ethereum не разполага с максимален брой монети. Вместо това тя има определена скорост, с която се правят нови монети. Това означава, че има постоянен поток от нови монети на Ethereum, които се появяват.

Биткойн, от друга страна, е като пай със само 21 милиона парчета. След като всички парчета свършат, не може да има повече. Това превръща Биткойн в рядък артикул, който може да стане по-ценен с течение на времето, тъй като има ограничение за това колко съществуват.

Програмируем

Ethereum позволява на хората да пишат код, който създава интелигентни договори и децентрализирани приложения (dApps). Това са програми, които се изпълняват върху платформата на Ethereum. Тя се използва главно като цифрова форма на пари.

Случаи на употреба

Ethereum е като мултифункционален инструмент за онлайн света. Той може да обработва интелигентни договори, които са като автоматични споразумения. Той също така захранва DeFi, която е като банка без действителна банка. Ethereumстои зад НФТ, (а НФТ могат да бъдат описани като уникални цифрови колекционерски предмети).

От друга страна, Биткойн е по-прост. Той се използва главно за изпращане на монети директно от едно лице на друго. Хората го възприемат и като начин за спестяване на пари, подобно на цифровото злато.

Енергийна ефективност

Ethereum промени системата си към доказателство за залог (PoS). Тази промяна я кара да използва по-малко енергия. В момента Биткойн използва много енергия, тъй като използва система, наречена доказателство за работа (PoW), за добив.

Често задавани въпроси за Ethereum

Колко струва Ethereum?

Цената на Ethereum варира; моля, проверете актуална информация за цената в някоя от службите за финансови новини или на борсата за криптовалути.

Кога е създаден Ethereum?

Ethereumе създаден през 2015 г.

Колко високо ще поскъпне Ethereum?

Това е непредсказуемо; бъдещите цени зависят от пазарните тенденции и развитието на мрежата Ethereum.

Как да купя Ethereum?

Можете да закупите Ethereum чрез борси за криптовалути, финансови приложения или брокери, като си създадете сметка, депозирате средства и закупите ETH от други лица.

Кой е основател на Ethereum?

Виталик Бутерин е основател на Ethereum.

Как е защитена мрежата на Ethereum?

Ethereum е защитена чрез механизъм за консенсус; първоначално Proof of Work (PoW). С актуализацията на Ethereum 2.0 той премина към Proof of Stake (PoS).

Къде можете да закупите Ethereum?

Можете да търгувате с токени ETH на централизирани криптоборси. Най-популярната борса е Binance, където обемът на търговията с ETH/USDT се актуализира на всеки 24 часа. Други популярни борси включват Pionex и Gate.io.

В какъв портфейл мога да съхранявам ETH?

Съществуват много портфейли за криптовалути, в които да съхранявате сигурно своя ETH. Те включват софтуерни портфейли като DeFi Wallet на Crypto.com и хардуерни портфейли, които изглеждат като USB флаш памети.

Как работи Ethereum?

Ethereum е мрежа, базирана на блокчейн, в която потребителите могат да извършват трансакции, да печелят лихви и да внедряват децентрализирани приложения. Транзакциите се изпращат между акаунти в Ethereum и се подписват с частния ключ на изпращача. Когато трансакцията задейства интелигентен договор, виртуалната машина на Ethereum (EVM) изпълнява инструкциите на всички мрежови възли.

Какви са разликите между Ethereum и Биткойн?

Ethereum и Биткойн служат за различни цели. Биткойн е създаден като алтернатива на фиатните пари, предназначен да бъде средство за размяна и средство за съхранение на стойност. Ethereum, от друга страна, е създаден, за да улесни интелигентните договори и децентрализираните приложения (dApps).

Колко ще струва Ethereum след 5 години?

Трудно е да се предвиди точно, но стойността на Ethereum след 5 години ще зависи от пазарните тенденции, развитието на технологиите и степента на приемане.

Ще се повиши ли стойността на Ethereum до 10 000 долара?

Възможно е, но прогнозирането на това, че цената на Ethereum ще достигне 10 000 долара, е несигурно и зависи от различни фактори като пазарните тенденции, технологичното развитие и цялостното приемане.

По-добър ли е Ethereum от Биткойн?

Ethereum и Биткойн служат за различни цели. Ethereum е по-добър за интелигентни договори и децентрализирани приложения, докато Биткойн е по-добър като средство за съхранение на стойност и разменно средство. Кое е по-добро, зависи от вашите нужди.

Има ли бъдеще Ethereum?

Да, Ethereum има бъдеще. Непрекъснатите ѝ подобрения, широкото ѝ приемане за децентрализирани приложения (dApps) и силната общност от разработчици предполагат непрекъснат растеж и значимост в блокчейн пространството.

Кой е собственик на Ethereum?

Ethereum е блокчейн платформа с отворен код, създадена от много разработчици от цял свят. Тя е децентрализирана, така че нито един човек или група не я контролира.

Каква е най-високата цена на Ethereumв историята?

Ethereum (ETH) достигна най-високата си цена на 10 ноември 2021 г. – тя възлизаше на 4868,8 щатски долара.

Безопасно ли е да се инвестира в Ethereum?

Инвестирането в Ethereum носи рискове като всяка инвестиция. Въпреки че има силна технология и подкрепа от общността, стойността му може да бъде нестабилна. Важно е да направите задълбочено проучване и да обмислите толерантността си към риск, преди да инвестирате.

Трябва ли да купя Ethereum?

Криптопазарите са известни със своята волатилност, така че е важно да проучите статистиката, преди да инвестирате. Техническият анализ често е полезен. Днес нашият технически рейтинг за Ethereum показва сигнал за покупка. Едноседмичният рейтинг също показва сигнал за покупка. Разумно е да проверите и 1-месечния рейтинг, който също е със сигнал за покупка.

  • Актуализирано 2024-08-30 09:38:05