Горещ портфейл, какво е това? преглед

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти

⚡️ Добра инвестиция ли е криптовалутата?

Ако сте готови да приемете, че криптовалутата е високорискова игра, която може да се изплати, тя може да бъде доходоносна инвестиция. Съществува обаче и възможността да загубите всичко, което сте инвестирали. Изключително важно е да проучите биткойн и други криптовалути с отворено съзнание, преди да инвестирате в тях.

⚡️ Законно ли е добиването на биткойн?

Трябва да проверите всички местни правила във вашата страна, но в момента добивът на биткойни е законен в САЩ и повечето други страни.

⚡️ Какво представлява търговията с алткойни?

По-долу са посочени някои основни моменти. Алткойн е общ термин, който се отнася до всички криптовалути с изключение на биткойните. В момента съществуват над 14 000 криптовалути. Според CoinMarketCap през ноември 2022 г. алткойните са представлявали около 60% от общия пазар на криптовалути.

⚡️ Биткойнът стабилна монета ли е?

На много борси биткойн е основен източник на търговия и той е господар на пазара на криптовалути. Стабилкойнът е нова криптовалута със стойност, която е постоянна и е свързана с всякакви активи, подобно на биткойна.

Какво е крипто портфейл с горещи пари?

Горещият портфейл е портфейл за криптовалута, който винаги е свързан с интернет и мрежата за криптовалута. Горещите портфейли се използват за изпращане и получаване на криптовалути и ви позволяват да проверявате колко токена имате на разположение за използване.

Определение за най-добър горещ портфейл за криптовалута
Горещи портмонета срещу студени портмонета

Когато купувате криптовалута, ви се предоставят частни ключове, които я идентифицират като ваша. Публичните ключове функционират по същия начин, както потребителските имена в една сметка; те позволяват на потребителя да тегли токени, без да разкрива самоличността си. Частните ключове са подобни на личните идентификационни номера и ви позволяват да получите достъп до портфейла си и да проверявате салдата, да извършвате трансакции и др. Семенната фраза на портфейла е фраза от 12-24 думи, която ви позволява да архивирате и възстановите портфейла си, ако той бъде изгубен или откраднат. Горещите портфейли обикновено са софтуерни портфейли, които се изтеглят на вашия компютър или телефон, но има и уеб базирани горещи портфейли.

Какво представлява най-добрият горещ портфейл
Как работи горещият портфейл

Горещите портфейли са приложения, които работят директно с интернет и инфраструктурата на криптовалутите, като ви позволяват да ги използвате. Горещият портфейл е удобен за потребителя инструмент за достъп и съхранение на криптовалута. Те отговарят за това, че можете да променяте записите на трансакциите, съхранявани в децентрализирания блокчейн регистър, без значение каква криптовалута използвате.

Биткойнът е една от най-сигурните форми на пари, тъй като работи с блокчейн, който представлява електронна публична счетоводна книга. Самият биткойн не съдържа никаква информация за валутата; вместо това биткойн портфейлите се основават на отделна програма, която генерира и управлява индивидуални адреси за всеки баланс (портфейл). По този начин се гарантира, че никакви транзакции не могат да бъдат отменени или да се изразходват двойно.

Безопасен ли е горещият портфейл?
Горещ портфейл – преглед

Горещият портфейл е сметка за криптовалута, до която може да се получи достъп чрез интернет. Те се различават от студените портфейли, които представляват устройства или приложения, които съхраняват частните ви ключове офлайн – те могат да бъдат приложение на телефона ви, което не е свързано с интернет, или устройство, което прилича на USB флаш памет и съхранява вашите средства.

Горещите портфейли се разделят на две категории: настолни и мобилни.

Как работи горещият портфейл
Кой е най-добрият крипто портфейл за криптовалута?

Има няколко горещи портфейла и много от тях са напълно безплатни за използване. Някои портфейли са създадени с оглед на определено мобилно уеб приложение; може да откриете такъв, който работи само с определена криптовалута или екосистема. Освен това някои борси за криптовалути приемат плащания само към и от определени горещи портфейли.

Горещи портфейли са MetaMask, Coinbase Wallet и Edge Wallet. Екосистемата на Ethereum се поддържа от MetaMask. Coinbase Wallet е портфейл за криптовалути от Coinbase, който може да съхранява и ERC20 токени и Bitcoin Cash. Edge Wallet е създаден, за да поддържа транзакции с помощта на всички ваши цифрови активи. Горещите портфейли включват MetaMask, Coinbase Wallet и Edge Wallet.

Кой е най-безопасният горещ портфейл?
Коя е най-сигурната криптовалута?

Тъй като има толкова много различни портфейли, трябва да се запознаете с най-горещите горещи портфейли, преди да изтеглите и използвате техните услуги. Създателите на портфейли имат различни нива на образование, стандарти за сигурност и поверителност и други критерии за разработване на своите портфейли. Някои от тях могат да налагат такси, а други – не. Може да се наложи да използвате един портфейл, който е съвместим с вашата конкретна борса за криптовалути.

10 най-добри крипто портфейли за начинаещи https://coinmarketcap.com/alexandria/article/10-best-crypto-hot-wallets-for-beginners

Има няколко фактора, които трябва да се вземат предвид при закупуването на нов дом

Кой е най-добрият горещ портфейл за криптовалута 2023
Къде да съхранявам криптовалутата си?

Преди да изберете горещ портфейл, трябва да помислите за различни неща. Най-същественото от тях са функциите за сигурност и начинът, по който възнамерявате да ги използвате. Тъй като защитата на вашата криптовалута зависи от начина, по който я управлявате, начинът, по който съхранявате токените си, определя нейната сигурност.

Тъй като публичните и частните ключове са достъпни за всички потребители, всички стоки, съхранявани в горещ портфейл, са по-податливи на кражба, отколкото в студен портфейл. Ако искате да предпазите криптовалутите си от хакери, помислете вместо това за използване на студен портфейл.

Много финансови активи, включително криптовалута, са “кошницирани”. Поговорката “не слагай всичките си яйца в една кошница” е валидна за различни финансови активи. Като използвате повече от един вид метод за съхранение, намалявате шансовете си за кражба или загуба.

Какво представлява горещият портфейл?
Колко сигурен е горещият портфейл?

Извършвайте транзакции само с горещия си портфейл

Слагайте в горещия си портфейл само толкова криптовалута, колкото планирате да похарчите в даден момент; препоръчва се да държите в горещия портфейл само малка част от активите си. Съхраняването на по-голямата част от богатството ви в студен портфейл и след това преместването на това, което ви е необходимо, в горещия портфейл за незабавна или близка бъдеща употреба би било пример за това.

Поставете вашите артикули на обмен

Можете също така да съхранявате криптоактивите си в сметки, принадлежащи на борсата, която използвате. Някои борси ще съхраняват вашите биткойни в своята инфраструктура, което по същество е като да ги държите в горещ портфейл. Ако нападател получи достъп до мрежата на борсата и открадне криптовалутата ви, може да я загубите при хакерска операция.

Безопасен ли е горещият портфейл?
Безопасно ли е да оставите криптовалута в Coinbase?

Обмяна на криптовалути за други цифрови валути

Ако сте натрупали значителна сума криптовалута, ставате привлекателна цел за хакерите и рискувате да загубите активите си. Тъй като няколко от най-големите борси за цифрови валути дават възможност на клиентите да обменят криптовалути и фиатни валути, можете да съхранявате само малки суми в портфейла си. Можете да обмените сумата в пари на родната си страна и да я депозирате в банковата си сметка или да я обмените за други криптовалути в сайта.

Струват ли си студените портфейли?
Може ли да бъде хакнат горещ портфейл?

Възможно е да има разходи за обмяна на криптовалута за фиатна валута или за прехвърляне на пари от борсата, но ако не държите криптовалутата си като инвестиция, си струва да помислите за това.

Инвестиране и студени портфейли

Инвестирането в криптовалута е подобно на инвестирането на фондовия пазар: притежавате криптовалута и чакате тя да поскъпне. Можете да я задържите или да се опитате да я продадете с печалба на друг инвеститор. Въпреки това, докато чакате криптовалутата ви да поскъпне, съхраняването ѝ в горещ портфейл може да бъде опасно.

За какво служи студеният портфейл?
Кой е най-добрият студен портфейл?

Какви са най-добрите начини за защита на вашия горещ портфейл?

За да защитите горещия си портфейл, съхранявайте в него само минимални суми, не забравяйте да го архивирате, да актуализирате софтуера, да го криптирате и да пазите паролата си.

Възможно ли е да се хакне горещ портфейл?

Какъв е примерът за студен портфейл?
Необходими ли са студени портфейли?

Съвременните технологии и софтуер затрудняват хакването на горещи портфейли, но това не е невъзможно. Горещите портфейли са най-уязвими, тъй като достъпът до тях може да бъде осъществен по различни начини чрез вашите устройства (телефон, компютър или таблет).

Вярно ли е, че горещите портфейли са сигурни?

Горещите портфейли могат да бъдат сигурни, ако ги използвате само за прехвърляне на цифрова валута. Когато криптовалутата, която не възнамерявате да използвате, се съхранява на студено, няма опасност от загуба на средства при използването на горещ портфейл.

Кой тип портфейл е по-сигурен?
Вярно ли е, че горещите портфейли са сигурни?

Кой тип портфейл е по-сигурен?

Има много компромиси, които трябва да се вземат предвид, когато се решава дали да се използва студен или горещ портфейл. Студените портфейли са офлайн устройства, които не са свързани с интернет, така че се считат за по-сигурни от горещите портфейли. Възможно е обаче да има и други недостатъци при използването на студен портфейл, които трябва да прецените, преди да вземете решение.

Ако се притеснявате да проследявате физическа вещ като студения портфейл, може би горещият портфейл ще е по-добър за вас. Горещите портфейли също така предоставят на потребителите дружелюбно изживяване и често са свързани с борси за криптовалути, което прави прехвърлянето на средствата ви по-лесно, отколкото използването на студен портфейл.

5-те най-добри горещи портфейла за криптовалути
Какво да правя, ако изгубя студения си портфейл?

Макар че обикновено е по-сигурно да съхранявате криптовалутите в портфейл, а не на борсата, където сте ги купили, много фактори влияят върху избора на най-подходящия за вас метод за съхранение. Например, инвеститор, който има криптовалута само за няколкостотин долара на голяма борса като Coinbase, вероятно не трябва да се притеснява за прехвърлянето ѝ в портфейл. Портфейлът внася допълнителна сигурност за инвеститорите, които държат криптовалута на стойност хиляди долари, като потенциално им осигурява спокойствие.

5-те най-добри горещи портфейла за криптовалути

Какво да правя, ако загубя студения си портфейл?
Мога ли да купя криптовалута със студен портфейл?

Не всички горещи портфейли имат еднакви възможности и може да се окаже трудно да решите кой е подходящ за вас. Предлагаме ви списък с десетте най-добри горещи портфейла за криптовалути за начинаещи, които да разгледате и да сравните функциите им, преди да направите голяма инвестиция.

MetaMask – Блокчейн портфейл 

Портфейлът MetaMask ви позволява да съхранявате, изпращате и получавате токени Ethereum и ERC-20. Можете ръчно да добавите мрежата Binance Smart Chain към Metamask, за да съхранявате и търгувате с активи BEP-20. Аарон Дейвис и Дан Финли го създават през 2016 г. като услуга за търговци на криптовалути. Портфейлът MetaMask работи, като създава мост между блокчейн приложенията и вашия браузър.

МетаМаск блокчейн портфейл ли е?
Може ли MetaMask да бъде биткойн портфейл?

Предимството на MetaMask е, че позволява на потребителите да взаимодействат пълноценно с Етериум, без да се налага да изтеглят целия блокчейн. Не е необходимо да поддържате пълен възел на Етериум, за да работите с Ethereum DApp.

Обектът web3 се вгражда в текущата страница на уебсайта с помощта на JavaScript в портфейла. Важно е да се отбележи, че това не засяга текущия сайт. По-скоро той просто добавя функция, позволяваща на потребителите да се свързват с мрежата на Етериум.

Портфейл на Coinbase

Защо се нуждая от портфейл на Coinbase?
Как работи портфейлът на Coinbase?

Портфейлът на Coinbase е биткойн портфейл, който е изцяло под контрола на потребителя. Това означава, че частните ключове на портфейла ви (които отразяват собствеността върху биткойните) се съхраняват на вашето мобилно устройство, а не на централизирана борса за криптовалути. Портфейлът на Coinbase се отличава с това, че действа като независима единица и не изисква от вас да си създадете акаунт в борсата за криптовалути Coinbase.

Въпреки това тези, които знаят как да използват Coinbase, могат да се възползват от няколко услуги, предоставяни от борсата.

Мога ли да използвам Coinbase?
Какви мрежи поддържа Coinbase Wallet?

Coinbase е един от най-високо оценените мобилни портфейли на пазара. Той е създаден за работа с токени Ethereum и ERC20, но вече поддържа и различни други криптовалути, включително Bitcoin. Дори и да сте начинаещи в търговията с криптовалути, тази програма улеснява прехвърлянето, получаването и съхраняването на пари.

Освен транзакции с криптовалути Coinbase предлага и множество други функции. Наред с други неща можете да участвате в аерогари и първоначални предлагания на монети (ICO), да получавате достъп до децентрализирани приложения (DApps), да правите онлайн покупки с криптовалути и да закупувате редки дигитални произведения на изкуството, известни като NFT.

Edge – Крипто и биткойн портфейл

Edge е портфейл за криптовалути и биткойни
Имате нужда от портфейл за криптовалута?

Edge Security е портфейл за смартфон, който улеснява съхранението и търговията с криптовалути. Портфейлът криптира личната информация на потребителя в телефона му с помощта на криптиране от страна на клиента, като гарантира, че само той има достъп до своите цифрови активи.

Цялата ви лична информация в телефона се криптира с криптиране от страна на клиента от Edge. Това означава, че запазвате пълен контрол върху цифровите си активи и не е необходимо да предоставяте на Edge телефонния си номер, идентификационния си номер или други лични данни.

Edge е достъпен безплатно за мобилни устройства. Няма да бъдете таксувани с нищо, ако депозирате криптовалута в портфейла си, но ще бъдете таксувани за добив или мрежови разходи, ако изпращате пари. Тези плащания, за разлика от изпратените в Edge, се изпращат на миньорите на мрежата.

Доверие портфейл криптовалута

Подходящ ли е портфейлът Trust за криптовалута?
Каква криптовалута е налична в Trust Wallet?

Съхраняването на криптовалути с хардуерен портфейл вероятно е най-сигурният подход, тъй като само вие имате достъп до ключовете си и те не са свързани с интернет. Портфейлите Gemini са с отворен код, но нямат някои от същите функции, които предлагат устройствата Trezor и Ledger. Trezor има патентован API за изграждане на персонализирани приложения върху своето устройство, докато Nano S и X на Ledger могат да изпълняват приложения на трети страни, известни като “apps”, на своя защитен дисплей.

Мобилното приложение Trust Wallet, което е налично за Android и iOS, позволява на потребителите да купуват криптовалути директно чрез собствената мрежа DEX (децентрализиран обмен) на Kyber Network. Потребителите могат също така да използват приложението Trust Wallet за свързване с други базирани на Ethereum DApps, като използват уеб3 браузъра, който се предлага с него.

Приложението Trust Wallet е налично за изтегляне за устройства с iOS и Android. Първоначално софтуерът е написан на изходните езици на двете платформи: Swift за iOS и Java за Android. То работи с версии на iOS 10.0 или по-високи, както и с Android 5.0 или по-високи.

Портфейл Exodus

Exodus все още ли е добър портфейл?
Истински портфейл ли е exodus?

Exodus е портфейл за много валути с удобен за потребителя интерфейс. Той поддържа съхранението на различни криптовалути, както и на всякакви персонализирани ERC-20 токени, които все още не се поддържат.

Exodus е безплатен мобилен и настолен портфейл, който работи с хардуерни портфейли като Trezor One и Trezor Model T. Той получи добър отзвук от ентусиастите на криптовалути благодарение на интегрирания обмен и на факта, че е един от малкото софтуерни портфейли, които поддържат хардуерни портфейли. Портфейлът се различава от другите портфейли за криптовалути по това, че е предназначен за начинаещи.

Exodus горещ или студен портфейл е?
Как мога да получа парите си от портфейла Exodus?

Една от най-популярните функции на Exodus е поддръжката на различни криптовалути и биткойни. Портфейлът също така ви позволява да търгувате с токени, без да е необходимо да създавате акаунт.

Заключение

  • Горещите портфейли са вид портфейл за криптовалути, който ви позволява да съхранявате, получавате и изпращате криптовалути.
  • Смята се, че те са по-удобни и лесни за използване от студените портфейли, но също така са по-малко сигурни.
  • Горещите портфейли трябва да се използват само за малки суми пари, а не за дългосрочно съхранение.
  • Ако търсите горещ портфейл, помислете дали да не използвате един от петте портфейла, изброени по-горе.

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти