Топ крипто

  3 милиарда долара ETH изчезват от борсите след одобрението на ETF от SEC

  Само за малко повече от седмица, откакто Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) одобри борсово търгуваните фондове (ETF) за спот Ethereum (ETH), борсите за криптовалути отбелязаха забележителни отливи на ETH. Това подчертава влиянието на регулаторните решения върху пазарното поведение.

  След като SEC одобри спот ETF за Ethereum на 23 май 2024 г., от криптоборсите бяха изтеглени приблизително 777 000 ETH, оценени на около 3 млрд. долара. Експертът по криптотърговия Али Мартинес сподели тези данни в публикация на 2 юни.

  Етериум-баланс в борсите

  Графиката на Glassnode, представена от Мартинес, показва значително намаляване на общия баланс на Етериум във всички криптоборси. Балансът спадна до около 12,5 милиона ETH, което съвпада с покачването на цената след одобрението на ETF.

  Въздействие на ETF за Етериум

  Цената на Етериум започна да се повишава на 20 май. Това се случи малко след като старши анализаторът на ETF на Bloomberg Ерик Балчунас и колегата му Джеймс Сейфарт оцениха 75% шанс за одобрение на спот ETF на Ethereum, в сравнение с по-ранните 25%.

  През това време Мартинес също така отбеляза, че китовете на Ethereum са закупили 110 000 ETH на стойност около 341 млн. долара. Тази вълна от покупки се е случила в рамките на 24 часа преди публикацията му на 20 май, което показва повишен интерес от страна на основните притежатели в очакване на одобрението на ETF.

  Като цяло значителното изтегляне на Етериум от борсите предполага, че криптотърговците и инвеститорите се стремят да подсигурят своите активи. Това очакване за по-нататъшно повишаване на цените и намаляване на натиска от продажби на борсите обикновено се разглежда като бичи индикатор.

  Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

  Свързани статии