Топ крипто

  12-те най-добри крипто портфейла за Юни 2024

  На пазара се предлагат редица различни крипто портфейли, всеки от които има своите уникални характеристики и предимства. В тази статия ще разгледаме някои от най-добрите крипто портфейли за Юни 2024 и ще ви помогнем да намерите подходящия за вас.

  Съдържание

  Списък на най-добрите крипто портфейли:

  Най-добрите криптопортфейли:

  • Bybit – Най-добрият цялостен крипто портфейл.
  • Nexo – Най-добрият крипто портфейл за печелене на лихва.
  • Crypto.com DeFi – Най-добрият крипто портфейл DeFi.
  • Exodus – Най-добрият за използване на няколко платформи.
  • Guarda – Най-добрият портфейл за работа с много валути.
  • MetaMask – Най-добрият портфейл за Ethereum.
  • Electrum – Най-добрият портфейл за Bitcoin.
  • Trust – Най-добрият мобилен портфейл за криптовалути.
  • Coinbase – Най-добър за лесен достъп до DeFi.

  Най-добрите студени портфейли:

  • Ledger – Най-добрият хардуерен крипто портфейл.
  • Trezor – Най-добър за разширени функции.
  • KeepKey – Най-добрият крипто портфейл за начинаещи.

  Най-добрите горещи портфейли за 2024

  Надолу представяме списък на най-добрите портфейли за криптовалути:

  Бибит портфейл

  Bybit Crypto Wallet.

  Криптопортфейлът на Бибит ви позволява да съхранявате, управлявате и изпращате сигурно своите криптовалути. За разлика от портфейла за обмен на Bybit, Bybit Wallet ви предоставя по-голям контрол върху вашите крипто притежания чрез частен ключ. 

  Тип: Кустови портфейл. 

  Поддържани валути: Много криптовалути, включително популярни като Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), USD Coin (USDC) и много други. 

  Конвертиране на студено съхранение: Бибит портфейл не предлага директно функционалност за конвертиране в студено хранилище. 

  Подкрепа за стабилизиране/DeFi: Bybit Wallet не предлага вградени функции за залагане или DeFi.

  Ключови функции:
  Bybit ви позволява да притежавате собствени криптоключове за по-голям контрол върху средствата си. Можете също така лесно да взаимодействате с DeFi платформи, NFT и други dApps.

  Нексо портфейл

  Nexo Crypto Wallet.

  Нексо портфейлът ви позволява да съхранявате, управлявате и печелите лихви от вашите крипто авоари. Той се интегрира с другите функции на платформата Nexo, като например заемането на средства и тяхната крипто карта.

  Тип: Непопечителски портфейл.

  Поддържани валути: Понастоящем Nexo Wallet поддържа много популярни криптовалути и токени, включително Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), стабилни монети като USDC и USDT и различни DeFi токени.

  Конвертиране на студено съхранение: Самият Nexo Wallet не функционира директно като студено съхранение. Той обаче ви позволява да свържете съществуващия си хардуерен портфейл (отделно физическо устройство) за по-голяма сигурност. Това осигурява предимствата на нехранителния портфейл с допълнителната защита на студеното съхранение.

  Поддържане на депозити/DeFi: Въпреки че Nexo предлага свои собствени продукти за получаване на лихви, Nexo Wallet се интегрира с протокола Compound. Това ви позволява да участвате в определени пулове за ликвидност DeFi директно през интерфейса на портфейла, като потенциално печелите по-висока възвръщаемост от авоарите си.

  Ключови характеристики: Несеквестируема сигурност, поддържа множество блокчейн вериги, интегриран обмен, съвместимост с Nexo Card.

  Паричен портфейл Defi на Crypto.com

  Crypto.com Crypto Wallet.

  Crypto.com предлага два различни портфейла за управление на вашите наличности от криптовалути:

  Приложението на Crypto.com: Това е портфейл за попечителство, което означава, че Crypto.com държи частните ключове на вашите криптовалути от ваше име. Това е добър вариант за начинаещи поради удобния си интерфейс и лесната употреба.

  Паричен портфейл DeFi на Crypto.com: Това е портфейл, който не е настойнически и в който вие сами държите частните ключове. Той предлага по-голям контрол върху средствата ви, но изисква по-добро разбиране на криптосигурността.

  Ето разбивка на основните характеристики на всеки от тях:

  Приложението Crypto.com Custodial Wallet

  Тип: Попечителски портфейл

  Поддържани валути: Над 250 криптовалути и токени (включително Bitcoin, Ethereum и популярни stablecoins)

  Конверсия за студено съхранение: Макар да не е директно решение за студено съхранение, Crypto.com съхранява значителна част от средствата на потребителите в студено съхранение за допълнителна сигурност.

  Подкрепа за стабилизиране/DeFi: Предлага някои опции за залагане на избрани криптовалути, за да печелите лихва. В сравнение с портфейла DeFi има ограничена функционалност за DeFi.

  Ключови характеристики: Включена е в списъка с ключови функции, които могат да се използват за управление на депозити: Подходящ за потребителя интерфейс за купуване, продаване и търговия с криптовалути, Конкурентни такси за търговия с отстъпки за токени CRO, Печелите лихва върху избрани валути чрез залагане Интегрирана дебитна карта Visa за харчене на криптовалути

  Крипто.ком DeFi портфейл (портфейл без право на задържане)

  Тип: Портфейл без право на задържане

  Поддържани валути: Над 700 токена в над 20 блокчейна (по-широк обхват от приложението)

  Конверсия за студено съхранение: Можете да прехвърлите криптовалутата си в отделен хардуерен портфейл за истинско студено съхранение.

  Поддръжка на DeFi: Разширени DeFi функционалности, които ви позволяват да участвате в различни DeFi протоколи като даване на заеми, заемане и ликвидни пулове за потенциално по-висока възвръщаемост.

  Ключови характеристики: Максимален контрол върху частните ключове и криптовалутите, Достъп до по-широк кръг от DeFi приложения, Поддръжка на множество блокчейн и токени, Вградена функционалност за съхранение и размяна на НФТ

  Exodus

  Exodus Crypto Wallet.

  Exodus Wallet е портфейл за криптовалути без право на задържане, който позволява на потребителите да съхраняват, изпращат, получават и разменят криптовалути. Той се предлага като десктоп приложение за Windows, Mac и Linux, както и като мобилни приложения за iOS и Android.

  Тип: Настолен и мобилен портфейл

  Поддържани устройства: Настолни (Windows, Mac, Linux) и мобилни (iOS, Android)

  Поддържани валути: Exodus понастоящем поддържа над 250 актива, включително Bitcoin, Ethereum, Litecoin и други

  Може ли да се превърне в студено хранилище: Да, като се интегрира с хардуерни портфейли

  Поддържане на сторидж/DeFi: Да

  Ключови характеристики: Несертифициран, сигурен, лесен за използване, поддръжка на залози, поддръжка на DEX, поддръжка на NFT, Web3 explorer

  Гуарда

  Guarda Crypto Wallet.

  Guarda Wallet е несертифициран портфейл за много валути, който ви позволява да управлявате и търгувате сигурно с цифровите си активи в движение. Той е най-подходящ за инвеститори в крипто активи. Със своите уеб и мобилни приложения Guarda дава възможност на потребителите да имат оптимално изживяване при съхранението на криптовалути.

  Тип: Многоплатформен портфейл

  Поддържани устройства: Уеб приложение, iOS, Android, Windows, macOS

  Поддържани валути:: Над 10 000 криптовалути, включително Bitcoin, Ethereum, Litecoin и други

  Може да се преобразува в студено съхранение: Да, чрез интегриране с хардуерни портфейли

  Поддържане на сторидж/DeFi: Да

  Ключови характеристики: Несеквестируем, сигурен, мултиплатформен, широко поддържан, поддръжка на staking и DeFi, cross-chain суапове, поддръжка на NFT

  Метамаска

  Metamask Crypto Wallet.

  MetaMask Wallet е най-добрият портфейл за Етериум. Той е разширение за уеб браузър и мобилно приложение, което позволява на потребителите да съхраняват, изпращат и получават цифрови активи и да взаимодействат с децентрализирани приложения (DApps), изградени върху блокчейна на Ethereum. Това е един от най-популярните портфейли за криптовалути, с над 21 милиона активни потребители месечно в световен мащаб.

  Тип: Разширение за уеб браузър и мобилно приложение

  Поддържани устройства: Уеб браузъри и мобилни устройства

  Поддържани приложения: Metamask ви свързва с повече от 3700 приложения

  Може да се превърне в студено хранилище: Да, като се интегрира с хардуерен портфейл

  Поддържане на сторидж/DeFi: Да, за ETH и други поддържани криптовалути

  Electrum

  Electrum Crypto Wallet.

  Криптопортфейлът Electrum е един от най-добрите портфейли за криптовалути, които не се използват от клиентите. Той е безплатен и е най-добрият Биткойн портфейл, който е наличен за Windows, Mac, Linux, Android и iOS. Той е лек и бърз портфейл, който е лесен за използване дори от начинаещи.

  Тип: Десктоп и мобилен портфейл

  Поддържани устройства: Настолни (Windows, Mac, Linux) и мобилни (Android, iOS)

  Поддържани валути:: Биткойн (BTC) 

  Може ли да се превърне в студено хранилище:Да, като се използва хардуерен портфейл

  Поддържане на сторидж/DeFi: Не

  Ключови характеристики: Леки и бързи, лесни за използване, сигурни, несеквестируеми портфейли с множество подписи

  Предоставен портфейл

  Trust Wallet

  Trust Wallet е портфейл, който не се използва за съхранение и позволява на потребителите да съхраняват, изпращат, получават и разменят активи в криптовалута по сигурен начин. Той е един от най-добрите мобилни крипто портфейли и е наличен както за мобилни устройства, така и като разширение за браузър.

  Тип: Мобилен портфейл и разширение за браузър

  Поддържани устройства: Мобилни устройства (iOS, Android) и разширения за браузъри (Chrome, Firefox, Brave)

  Поддържани валути: Над 100 хил. криптовалути и 100 блокчейна

  Може да се преобразува в студено съхранение:Да, като се интегрира с хардуерни портфейли

  Поддържане на сторидж/DeFi: Да

  Ключови характеристики: Независим, сигурен, лесен за използване, съвместим с Wallet Connect, cross-chain swaps/bridges, поддръжка на NFT

  Coinbase

  Coinbase Crypto Wallet.

  Coinbase Wallet е портфейл за криптовалута, който не се използва за съхранение. Това е най-добрият портфейл за съхранение на криптовалути, който позволява на потребителите да съхраняват, изпращат, получават и търгуват с криптовалутни активи. Той се предлага като мобилно приложение за устройства с iOS и Android, както и като уеб приложение, което може да бъде достъпно от всяко устройство.

  *Не го смесвайте с борсата Coinbase. Този портфейл на Coinbase е предназначен за Web3 и не се използва за обмен.

  Тип: Портфейл за мобилни и уеб приложения + некустовиден

  Поддържани криптовалути: Над 90 криптовалути и 70 000 токена

  Може да се преобразува в студено съхранение: Да, чрез интегриране с хардуерни портфейли

  Поддържане на сторидж/DeFi: Да

  Ключови характеристики: Несекюритизиран, сигурен, лесен за използване, съвместим с Coinbase, поддържа NFT

  Най-добрите студени портфейли през 2024 г.

  Надолу предлагаме списък на най-добрите студени портфейли.

  Личници

  Ledger Crypto Wallet

  Ledger Wallet е най-добрият хардуерен крипто портфейл, който съхранява частните ви ключове за криптовалута офлайн на сигурно устройство. Това го прави много по-сигурен от съхраняването на вашите ключове на компютър или мобилно устройство, които могат да бъдат хакнати или заразени със зловреден софтуер.

  Тип: Хардуерен портфейл

  Поддържани криптовалути: Над 5500 монети и токени, включително Bitcoin, Ethereum, Litecoin и други

  Може да се преобразува в студено съхранение: Да, Ledger Wallet е устройство за студено съхранение

  Поддържане на сторидж/DeFi: Не, но можете да се свързвате с други портфейли, които поддържат staking и DeFi

  Ключови функции: Сигурен, лесен за използване, широко поддържан, защитен чип, фраза за възстановяване

  Трезор

  Trezor Crypto Wallet.

  Trezor Wallet е популярен хардуерен портфейл, който ви позволява да съхранявате сигурно криптовалутата си офлайн. Trezor Model T е най-новият и усъвършенстван модел, който разполага със сензорен дисплей за лесна навигация.

  Тип: Хардуерен портфейл

  Поддържани криптовалути: 8987 поддържани монети & токени, включително Bitcoin, Ethereum, Litecoin и други

  Може да се превърне в студено хранилище: Да, портфейлът Trezor е устройство за студено съхранение

  Поддържане на стейкинг/DeFi:Не, но можете да се свържете с други портфейли, които поддържат стейкинг и DeFi

  Ключови функции: Сигурен, лесен за използване, широко поддържан, защитен чип, фраза за възстановяване

  KeepKey

  KeepKey Crypto Wallet.

  KeepKey Wallet е най-добрият студен портфейл за начинаещи, който ви позволява да съхранявате криптовалутата си офлайн, защитавайки я от онлайн кражби и зловреден софтуер. Той е един от най-старите хардуерни портфейли на пазара и е похвален за своята лекота на използване и сигурност.

  Тип: Хардуерен портфейл

  Поддържани криптовалути: 7217 криптовалути, включително Bitcoin, Ethereum, Litecoin, и 348 поддържани блокчейна

  Може ли да се превърне в устройство за студено съхранение: Да, KeepKey е устройство за студено съхранение

  Поддържане на стейкинг/DeFi: Не, но можете да се свържете с други портфейли, които поддържат стейкинг и DeFi

  Ключови характеристики: Включването на парични депозити в системата за депозиране на парични депозити е възможно само с помощта на парични депозити: Сигурен, лесен за използване, широко поддържан, защитен чип, фраза за възстановяване

  Как да изберем най-добрите крипто портфейли?

  Провеждаме задълбочено проучване, като вземаме предвид следните фактори:

  • Сигурност: Проучихме всеки портфейл по отношение на неговата сигурност, включително двуфакторно удостоверяване и фрази за възстановяване.
  • Лесно използване: Виждахме лекотата на използване на портфейла, като оценявахме неговия потребителски интерфейс и възможност за навигация. Също така разгледахме наличието на ресурси за обучение и поддръжка на клиенти. 
  • Функции: Засегнахме въпроса за броя на поддържаните криптовалути, тяхната поддръжка за залагане и DeFi, суапове между вериги, поддръжка на NFT, поддръжка на множество платформи и много други функции на всеки портфейл, описани в нашия преглед.

  И така, ние избрахме портфейлите, които получиха най-високи оценки в тези категории. Тези портфейли са най-добрите варианти за защита на вашата криптовалута и за управление на криптоактивите ви.

  Как да изберете най-добрия крипто портфейл за вашите нужди.

  Научете повече за портфейлите за криптовалути

  Криптопортфейлите са инструментите, които трябва да са ви полезни, ако потребителят иска да купува, продава или съхранява криптовалута. Следователно те вършат работата на сейф за вашите цифрови притежания, като в този случай ви позволяват да имате достъп до криптокапитала си и да го управлявате удобно.

  Как работят криптопортфейлите?

  Вашата криптовалута остава съхранена в крипто портфейлите под формата на публични и частни ключове. Тези ключове служат като уникални идентификатори, свързани с адреса на вашата криптовалута.

  Публичният ключ е като адреса на криптовалутата ви, видима идентичност, на която предоставяте криптовалутата си. Казано на прост език, той всъщност е точно като домашния ви адрес, на който получавате поща.

  Частният ключ може да се сравни с физически ключ от къща – пазен в тайна и известен само на вас. Частният ключ е разрешението, което човек трябва да има, за да може да харчи криптовалутата, която принадлежи на адреса.

  Когато изпращате криптовалута, вие малко или много подписвате транзакцията с частния си ключ, така че само вие да можете да дадете разрешение за прехвърлянето на тези средства. Той се валидира за транзакцията чрез публичния ключ на получателя и гарантира, че тя ще достигне до предназначението.

  Видове криптопортфейли

  Видове крипто портфейли.


  Хотови портфейли: Онлайн частни ключове в софтуерни програми (уеб, мобилни, настолни). По-удобни, но с по-висок риск от атаки.

  Хладните портфейли: Офлайн хардуерни устройства (напр. Ledger Nano X, Trezor Model T) за частни ключове. По-висока сигурност, но по-малко удобни.

  Кустови портфейли: Управлявани от трети страни портфейли. Удобни с допълнителни услуги (например търговия), но потребителите нямат контрол върху частните ключове, което увеличава рисковете за сигурността.

  Неуправляеми портфейли: Потребителите контролират и съхраняват собствените си частни ключове. Пълен контрол върху активите, но изисква внимателно управление на ключовете.

  Софтуерни портфейли: Онлайн програми за съхранение на ключове на криптовалути (настолни компютри, смартфони, уеб). Удобни, но по-малко сигурни.

  Хардуерни портфейли: Офлайн устройства за съхранение на ключове. Много сигурни; частните ключове никога не са онлайн, което предотвратява хакерски атаки.

  Пазарни портфейли: Физическа хартия с отпечатани частни ключове.

  Кой тип портфейл е най-подходящ за мен?

  Изборът на подходящ тип крипто портфейл зависи от индивидуалните нужди и толерантността към риска.

  Забележка: Всички хардуерни портфейли са по-сигурни от обикновените, въпреки това е важно да пазите семенните фрази и никога да не ги разкривате.

  Готовите портфейли са най-удобни за използване, тъй като представляват софтуер, който остава онлайн, но в същото време са най-малко сигурните портфейли.

  Хладните портфейли представляват физически устройства, които съхраняват ключовете офлайн, като по този начин предлагат най-голяма сигурност и са най-добри за големи, дългосрочни притежания.

  Кустови портфейли са удобни, но не толкова сигурни, подходящи за тези, които се чувстват неприятно да управляват ключовете си. От друга страна, портфейлите, които не са кустови, съхраняват ключовете на вашето устройство и следователно са по-сигурни, но по-малко удобни.

  Хардварните портфейли съхраняват ключовете физически офлайн, като по този начин осигуряват най-висока степен на сигурност. 

  Софтуерните портфейли, от друга страна, обикновено са общи и гъвкави и могат да принадлежат или да не принадлежат към попечителска група. Те са подходящи за потребители, които редовно извършват стотици крипто транзакции.
  Папертонените портфейли са офлайн и сигурни, но са неудобни за ежедневна употреба. Това прави хартиените портфейли подходящи за съхранение на токени в дългосрочен план.

  Предимства на крипто портфейлите.

  Какво да вземем предвид, когато избираме криптопортфейл?

  Подходящият криптопортфейл е като да защитите цифровите си активи. Ето следните съображения за избора на портфейл:

  • Тип на сигурност: Би имало предпочитание към независим портфейл, при който притежавате частните ключове. Макар че попечителските са лесни за използване, те се съхраняват от трета страна и следователно са слаби по отношение на сигурността.
  • Функции за сигурност: Изберете портфейл, който има силни функции за сигурност, като например многофакторно удостоверяване (MFA), криптиране и хардуерни модули за сигурност (HSM).
  • Интерфейс на потребителя: Избраният от вас портфейл отговаря най-добре на вашето ниво на опит чрез интуитивен и удобен интерфейс.
  • Поддържани платформи: Помислете за най-добрата поддръжка на вашето устройство и операционна система. Някои портфейли имат междуплатформена поддръжка, така че можете лесно да имате достъп до тях от всяко устройство.
  • Покритие на монетите: Уверете се, че портфейлът, който възнамерявате да използвате, може да поддържа криптовалутите, които желаете да съхранявате. Повечето портфейли обикновено поддържат основните монети, но някои имат обхват в някои блокчейн или специфични нишови алткойни.
  • Бъдеща съвместимост: Уверете се, че портфейлът се разработва активно и че новите криптовалути, които могат да се появят на пазара, се поддържат в бъдеще.
  • Конвертиране на фиат: Закупете криптовалутата си с кредитната си карта.
  • Интеграция на портфейла DeFi и стейджинг: В случай че се интересувате от стейкване или DeFi (децентрализирано финансиране), можете да разгледате портфейли, които предлагат поддръжка на стейкване и DeFi. 
  • Репутация на портфейла: Прегледайте репутацията на доставчика на портфейла. Това включва данни за сигурността и поддръжката. Прочетете мненията на потребителите и докладите на индустрията, за да разберете дали тази услуга е надеждна.
  • Ангажираност на общността: Присъединете се към онлайн общности и форуми като Reddit, свързани с вашия портфейл, за да получите информация от опитни потребители и евентуални притеснения.
  • Инициални разходи: Установяване на портфейлите, особено тези на хардуерните портфейли, при които може да възникнат първоначални разходи.
  • Разходи за поддръжка: Предупреждавайте се в случай на повтарящи се такси или абонаментни такси за всякакви базирани в облака или премиум функции. Не забравяйте, че безопасността е на първо място. Отделете време, за да изберете портфейл, който поставя сигурността на потребителя на първо място и не оставя нищо друго освен спокойствие.

  Предимства на най-добрите крипто портфейли

  Периферите за криптовалути предлагат редица предимства на потребителите:

  • Сигурност: Портфейлите за криптовалута са проектирани по такъв начин, че да предпазват криптовалутата ви от кражба или срив на борсите. Те защитават монетите чрез много тактики за сигурност, като например криптиране и двуфакторно удостоверяване.
  • Приватност: Те ви помагат да запазите неприкосновеността на личния си живот. За разлика от необходимостта от предоставяне на личната ви информация на трета страна в традиционната банкова система, с портфейла за криптовалута вие контролирате поверителността си.
  • Удобство: Такъв портфейл осигурява лесно изпращане, получаване и удобство при съхранение. Това също така означава, че можете да извършвате транзакции от всяка точка на света, ако имате портфейл. Можете да го използвате за разплащания както по онлайн начин, така и чрез личен трансфер.
  • Суверен: Цялата сигурност и контролът на криптовалутата са поставени във вашите ръце. По този начин не сте зависими от някоя услуга на трета страна, а сте суверенни и можете да се възползвате от монетите си, когато пожелаете.
  • Достъпност: Те са достъпни от различни устройства, включително компютри, смартфони и таблети. Следователно можете да получите достъп до монетите си от всяка точка на света.
  • Транспарентност: Криптовалутата установява децентрализирана екосистема за всички потребители; няма човек, който да контролира системата. Това означава, че тя е по-прозрачна в сравнение с конвенционалните банкови системи. 
  • Иновации: Това превръща индустрията на криптовалутите в една от най-иновативните и бързоразвиващи се индустрии в света. Ето защо в света на портфейлите за криптовалута винаги се открива нещо ново и вълнуващо.

  Най-добрите портфейли за криптовалути обикновено предлагат редица предимства, които ги правят безценни инструменти за всеки, който иска да използва криптовалута.

  Проблеми с портфейлите за криптовалути

  Някои от рисковете, на които са изложени потребителите на портфейли за криптовалута, включват:

  • Загуба на средства и други рискове: Най-същественият проблем за сигурността на крипто портфейлите е загубата на средства, независимо дали се дължи на хакерска атака, фишинг или човешка грешка. Най-голямата опасност е, ако зловредният софтуер може да загуби достъпа на потребителя до средствата. А ако той забрави паролата на своя акаунт или трябва да полага повече грижи за частния ключ, може да получи достъп до средствата си.
  • Сложност и техническо ноу-хау: Криптовалутните портфейли могат да бъдат много сложни, особено за начинаещи. Някои от портфейлите изискват човек да е в позиция на голямо техническо ноу-хау и за потребителя става трудно да разбере как може да изпраща, получава или съхранява сигурно монетите си.
  • Ограничена функционалност: В такива крипто портфейли може да се окаже, че разполагате с много малко конкретни криптовалути. Те всъщност са доста неудобни за тези, които, да речем, трябва да съхраняват определен брой монети при себе си.
  • Достъпност: Човек може да не е в състояние да получи лесен достъп до портфейлите за криптовалути, тъй като за целта му е необходим компютър или смартфон. Някои от тях може да работят под някои специфични операционни системи, докато други не биха били съвместими с вашето устройство.
  • Образование и осведоменост: Повечето хора не знаят, че има портфейли за криптовалути, поради което само малцина дори разбират рисковете. Така че би имало смисъл първо да се съберат подробности за портфейла, преди да се използват.

  Въпреки всички тези предизвикателства, портфейлите за криптовалути са много удобен инструмент. Ако човек правилно разбере свързаните с това рискове и след това осигури надлежна защита на своя портфейл, той ще може да се възползва от ползите от използването на криптовалута.

  Как да създадем криптопортфейл?

  Горещи портфейли

  Горещите портфейли са директно свързани с интернет с помощта на софтуер. Те са полезни при ежедневна употреба, но са по-податливи на хакерски атаки.

  Стъпките за създаване на горещ портфейл са следните:

  1. Доставчик на горещ портфейл: Има различни доставчици на горещи портфейли и човек трябва да избере най-надеждния и, разбира се, този, който има висок рейтинг по отношение на безопасността. Доставчиците на горещи портфейли могат да варират от широко известни доставчици като Blockchain.com и MetaMask.
  2. Изтеглете и инсталирайте софтуера на портфейла: Доставчикът на горещ портфейл ви дава връзка, от която можете да изтеглите и инсталирате неговия софтуер за портфейл. Инсталацията може да бъде на вашия компютър или дори на вашето мобилно устройство. Винаги проверявайте два пъти дали връзката е сигурна.
  3. Създайте фраза за възстановяване: Фразата за възстановяване съдържа 12 или 24 думи, за да направите резервно копие на портфейла си. В случай на загуба на устройството или забравяне на паролата, фразата за възстановяване е това, което ще ви позволи да възстановите портфейла. Моля, уверете се, че сте я записали на хартия и я съхранявате на сигурно място. Препоръчително е да имате няколко резервни копия в случай на пожар или повреда от вода.
  4. Фондирайте портфейла си: След като настроите портфейла, захранете го с някаква криптовалута, като я прехвърлите от друг портфейл или от борса.

  Стопни портфейли

  Хладните портфейли са офлайн режим на физическо съхранение на вашите ключове за криптовалута. Ето защо сигурността, която предоставят студените портфейли, е най-сигурната.

  Стъпки за създаване на студен портфейл:

  1. Изберете доставчик на студен портфейл: Има редица доставчици на студени портфейли, но най-популярните са Ledger и Trezor.
  2. Закупете студен портфейл: Продуктът се предлага от уебсайта на продавача или от други популярни търговци на дребно. А сега нека се заемем с инсталирането на студен портфейл. Когато той е под ръка, трябва да свържете устройството, да преминете през подканите за настройка и офлайн да генерирате семе. Не забравяйте да проверите дали всички оригинални стикери за безопасност са върху кутията и устройството. Ако нещо е повредено, свържете се с продавача или с компанията на устройството, за да получите съвет какво да правите по-нататък.

  Прехвърляне на криптовалутата ви в студения ви портфейл: След като успешно сте активирали студения си портфейл, следва възможността да прехвърлите в него избрана от вас криптовалута от друг портфейл или борса.

  Защо трябва да ни се доверите?

  Ето няколко причини, поради които трябва да ни се доверите за нашите препоръки за портфейли:

  • Ние сме екип от експерти в областта на криптовалутите, с дългогодишен професионален опит в тази област. Членовете на екипа ни от години изучават и изследват използването на криптовалута и познават много добре различните видове портфейли на пазара.
  • Нашите предложения се основават на обективен анализ. Нямаме финансови отношения с нито един от споменатите портфейли, затова можем да ви дадем обективен съвет.
  • Непрекъснато актуализираме нашите препоръки. Пространството на криптовалутите е много динамично и ние винаги от време на време актуализираме препоръките си, за да се съобразим с най-новите събития, които се развиват в това пространство.

  Но това не е единствената причина; ние имаме всички ангажименти да ви предоставяме правилната и най-нова информация за вашите портфейли с криптовалути. Непрекъснато се занимаваме с проучвания, за да откриваме нови портфейли и да правим навременни препоръки за редактиране. Също така разполагаме с помощта на обратната връзка от потребителите, която ни насочва към подобряване на същите.

  Заключителни мисли за най-добрите крипто портфейли

  Най-добрите крипто портфейли са тези, които са съобразени с вашите специфични нужди и толерантност към риска. За чест достъп до вашата криптовалута, горещите портфейли като Nexo или Bybit са идеални, предлагайки удобство и лекота на използване. Ако обаче сигурността е ваш основен приоритет, помислете за студени портфейли като Ledger, Trezor или Keepkey, които осигуряват превъзходна защита на вашите активи. Изберете портфейла, който най-добре отговаря на начина ви на живот и предпочитанията ви за сигурност, за да сте сигурни, че притежаваните от вас криптовалути са едновременно достъпни и сигурни.

  Запитване за крипто портфейлите

  Кой горещ криптопортфейл е най-надежден?

  Nexo Wallet и Bybit Wallet са два от горещите портфейли с най-висок рейтинг.

  Кой е най-добрият крипто портфейл за сигурност?

  Най-добрият крипто портфейл за сигурност е Ledger.

  Къде е най-безопасното място за съхранение на криптовалути?

  Най-сигурното място за съхранение на криптовалута е в хардуерен портфейл, като Ledger.

  Как да избера портфейл за криптовалута?

  Отчитайте функциите за сигурност, лекотата на използване и дали предпочитате горещ или студен портфейл.

  Къде да съхранявам криптовалута в дългосрочен план?

  За дългосрочно съхранение използвайте студени портфейли. За краткосрочно съхранение използвайте горещи портфейли.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии