Търговия с отдръпване, 6 техники

⚡️ Изгодно ли е да търгувате с криптовалути?

Търговията с криптовалути е особено успешна, тъй като криптовалутите са обект на диви ценови колебания. Необичайно е за конвенционалните акции или стоки да се наблюдава десетпроцентно увеличение на стойността за един ден. Такива отскоци се случват доста често на пазара на криптовалути.

⚡️ По-добре ли е скалпирането от дневната търговия?

Колкото повече търгувате и колкото по-малки са печалбите ви, толкова по-голям е рискът. Дневна търговия – по-малко сделки, по-големи печалби, по-голям риск.

⚡️ Колко дълго продължават отскоците?

Вторият извод е, че повечето отдръпвания, по-големи от 20%, са свързани с рецесии (имало е 12 от 1946 г. насам). Второ, за дългосрочните инвеститори това показва, че дори сравнително рядко срещаните, но тежки понижения от 20-40% не продължават много дълго – само 14 месеца.

⚡️ Печеливши ли са отдръпванията?

Техниката на търговия при отскоци е доказала своята ефективност многократно. Ключът към високата й успеваемост е, че търгуваме по посока на текущия тренд. Това е прост метод за печелене от търговията с pullbacks чрез купуване на слабост във възходящ тренд и продаване на сила в низходящ тренд.

⚡️ Какво представлява сложното отдръпване?

Канадският пазар преживя сложно отдръпване, което по същество е двупосочно отдръпване с цяла ABCD структура. Когато се натъкнете на графика, показваща прост и сложен pullback система за търговия с акции, е изключително важно да знаете разликата. При пазар с тенденция отдръпванията обикновено са или прости, или сложни.

Pullback система за търговия с акции

Отстъплението е кратка пауза или спад в цената на акциите спрямо последните върхове. Понякога термините „отдръпване“ и „консолидация“ се използват взаимозаменяемо, въпреки че се отнасят за различни неща. „Отдръпване“ обикновено се отнася до малки спадове в цените, като тези, които се наблюдават на часова графика, докато „консолидация“ обикновено се отнася до по-дълги паузи в цените на дневна или седмична графика.

Съдържание

Какво представлява отдръпването на фондовия пазар?

Отстъплението е пауза или скромен спад в цената на акциите или стоките, който настъпва по време на продължаващ възходящ тренд. Понякога термините „отдръпване“ и „консолидация“ се използват взаимозаменяемо, въпреки че се отнасят за различни неща. Обикновено отдръпването се определя като краткотраен спад на цените, например в рамките на няколко сесии, преди възходящият тренд да се възобнови. Консолидацията обикновено се определя като дълга пауза в цените, в продължение на няколко седмици или месеци, при която посоката на следващото движение е неясна.

Как да търгувате при търговия с откат?
Как печелите от търговията при отдръпване?

Както можете да видите на графиката по-горе, SPDR S&P 500 ETF (SPY) е имал четири отдръпвания по време на дългия си възходящ тренд. Обикновено те са включвали придвижване до мястото, където 50-дневната пълзяща средна е осигурявала техническа подкрепа, преди да тръгне отново нагоре. За да са сигурни, че не са сбъркали, трейдърите трябва да използват няколко различни технически индикатора, когато разглеждат палитри.

Система за търговия с акции на пулбек
Печелившо ли е отдръпването?

Разликата между отдръпване и обръщане

Както подсказва името, отдръпването представлява връщане на цената на ценните книжа назад от върховите ѝ стойности. Обратните движения са дългосрочни. И така, как трейдърите могат да направят разлика между отдръпване и обрат? Повечето обръщания се дължат на промяна в основните показатели на дадена ценна книга, която кара пазара да я надцени.

Подобни сценарии са многобройни. Например, дадена фирма може да отчете катастрофални приходи, които да накарат инвеститорите да преоценят нетната настояща стойност на акциите. Това може да бъде и лошо споразумение, пускане на пазара на нов продукт на конкурент или друго развитие, което има дългосрочно въздействие върху компанията като цяло.

Кога трябва да използвам система за търговия с pullback акции?
Какъв процент е pullback търговията?

Тези събития, макар и да не се виждат веднага на графиката, ще се проявят в продължение на няколко сесии и в началото може да изглеждат като отдръпване. В резултат на това трейдърите използват пълзящи средни, трендови линии

Отстъпленията в търговията често са ограничени

Най-същественият недостатък на търговията при отдръпване е, че отдръпването може да е началото на истинско обръщане. Тъй като както търговията, така и обръщанията се случват на различни времеви рамки, включително в рамките на деня, ако искате да сте по-подробни, многосесийното отдръпване от един търговец е обръщане за дневния търговец, който гледа същата графика. В резултат на това дневните трейдъри трябва да бъдат много внимателни, когато търгуват с отдръпвания, особено на по-ниски времеви рамки като петминутна графика.

Здравословна ли е търговията с pullback акции на пазара?
Защо се търгува с pullback?

Ако случаят е такъв, сега не е моментът да започнете бича позиция. Разбира се, включването на допълнителни технически индикатори и разглеждането на фундаментални данни ще повиши увереността на търговеца в идентифицирането на търговията с отдръпване от истинските обръщания.

Стратегии за търговия с Pullback

Индикаторите за инерция помагат да се определи кога дадена акция може да е готова да се обърне. Ето 6 тактики за търговия при отдръпване:

линии на тенденциите

Посоката на тенденцията може да се определи, като се наблюдава моделът на върховете и спадовете в колебанията.

Колко дълго продължават pullbacks?
Какво представлява упражнението за оттегляне?

Възходящият тренд се определя като поредица от по-високи върхове, последвани от поредица от по-високи дъна. От друга страна, низходящият тренд се представя от поредица от по-ниски дъна и по-ниски върхове.

Недостатъкът е, че линиите на тенденциите изискват повече време за разглеждане. За да оцените една линия на тенденцията, са ви необходими 3 точки на контакт. Винаги можете да свържете две произволни точки, но едва след като получите трета, можете наистина да разгледате кривата.

В резултат на това можете да търгувате само с отстъпление на трендлинията при третата, четвъртата или петата точка на докосване.

Как изглежда откатът?
Търговия при отдръпване: 5 неща, за които трябва да внимавате

Когато се комбинират с други техники за връщане назад, линиите на тенденциите могат да бъдат изключително ценни. Ако обаче търговецът използва само един от тези методи, той може да пропусне много възможности за търговия, ако изследването на тренд линията отнеме много време.

Пълзяща средна (MA)

Използването на пълзящи средни е широко използвана техника сред търговците и може да се направи по много начини. Например, мнозина ги използват, за да търгуват по време на отдръпване.Може да се използва 20-, 50- или дори 100-периодна пълзяща средна. Това не е важно и всичко зависи от това дали сте краткосрочен или дългосрочен трейдър.

Какво означава МА в графиките?
Какво е Ма в прогнозирането?

Трейдърите, които искат да получат отговори по-бързо, използват по-къси пълзящи средни стойности. Важно е да се има предвид, че по-късите пълзящи средни са по-уязвими от по-дългите, когато става въпрос за шум и фалшиви сигнали.

.По-дългосрочните пълзящи средни се движат по-бавно и са по-малко повлияни от шума, но могат да пропуснат краткосрочни възможности за търговия. Трябва да балансирате между предимствата и недостатъците на вашата търговия.

50-дневната плъзгаща се средна е ключова подкрепа за инвеститорите, които влизат в акциите по време на отстъпления. На графиката на Suzlon Energy Ltd. по-горе виждаме как 50-дневната ЕМА служи като бариера и когато трейдърите пропуснат възможността да купят при спад, могат да я използват.

Използват ли дневните трейдъри Фибоначи?
Какъв е най-добрият начин за използване на корекцията на Фибоначи?

Техники на Фибоначи за печеливша търговия

Нивата на Фибоначи са много полезни на финансовите пазари, както и за трейдърите при отдръпване. Това се постига, като се изчака появата на нов начален тренд и след това се стартира инструментът AB на Фибоначи от началото на тренда до неговия край. След това можете да създавате отскоци, като използвате точката С на възстановяването на Фибоначи.

Как използвате Фибоначи за печалба?
Полезно ли е Фибоначи за търговия?

Настоящата тенденция, започнала в средата на март с лек спад, се върна точно до 50-процентната корекция на Фибоначи и сега възобновява възходящото си движение.

Използвайте корекциите на Фибоначи в комбинация с пълзящи средни, за да се възползвате от областите с висока вероятност за отдръпване.

Определение за Breakout Trader

Цената невинаги се движи по права линия, а колебанията на цените на финансовите пазари често се характеризират с ценови вълни. Освен това пазарите преминават през цикли на бичи и мечи тренд вълни.

Както се вижда от графиката по-долу, височината на вълните се е увеличила по време на възхода. Фазите на възстановяване са обръщане на текущите тенденции, което се случва по време на отдръпване, когато търговците извършват сделки.

Определение за трейдър с пробив
Пробивният търговец е вид търговец, който използва стратегия за пробив.

Препоръчително е да се отдръпнете и да очаквате спад, за да получите най-изгодната цена за влизане. Ако очаквате, че пазарът ще продължи да се разраства, тогава е от решаващо значение да получите достъп до търговията на най-изгодната цена, когато тя се повиши.

Стратегията за търговия с пробив и връщане назад е мощен и често срещан модел на ценово действие, на който разчитат много търговци.

Когато моделът на консолидация е нарушен и пазарът претърпява обрат, можем да очакваме да видим и пробив на отстъпленията. Популярни модели, които показват такива обръщания, са клинове, триъгълници и правоъгълници.

Какво представляват хоризонталните стратегии?

Какъв е примерът за хоризонтален пробив?
Какво е например стратегията за хоризонтална интеграция?

По време на няколко фази на тренда всички финансови пазари могат да се наблюдават с поведение на стъпало. Това е естествен ритъм на цената, който разкрива приливите и отливите на пазарната активност.

В началото е малко смущаващо да се запознаете с жаргона на техническия анализ. Но като усвоите основите на техническия анализ, ще бъдете добре подготвени да овладеете междинните и напредналите фази и дори да използвате бектестинг при необходимост! Някои трейдъри са наясно с тази терминология и могат да я използват или не в търговията в реално време.

Коя времева рамка е най-подходяща за Фибоначи?
Къде се прилага корекцията на Фибоначи?

Въпреки това, ако търговецът пропусне ранния шанс да се включи в търговията, хоризонталните стъпки могат да му помогнат да намери алтернативни възможности за влизане, докато пазарът се развива.

Търговецът може също така да използва стъпковия модел, за да постави стоп лос извън тенденцията по по-безопасен начин. В този случай, вместо незабавно да премести стоп лоса, след като цената направи движение, както беше направено преди, трейдърът изчаква цената да направи друго движение, преди да го отстрани от опасност.

Прилагане на линиите на Фибоначи

В тази стратегия използваме както линии на тренда, така и нива на Фибоначи, за да търгуваме при отдръпване. Следните етапи са:

Как се чертае тренд на Фибоначи?
Какво представлява стратегията за търговия с отскок на Фибоначи?
  • Първата стъпка е да се идентифицира бичи тренд чрез търсене на поредица от по-високи върхове и по-високи дъна.
  • Сега можем да се съсредоточим върху избрания от нас период и дали той е бил успешен в откриването на модел. Това може да бъде всеки по-удобен за вас период от време. Ние обаче ще използваме времева рамка от 1 час за този вид търговия на обратни изтегляния.
  • Определете минималната и максималната стойност на последния замах. Между двете колебания поставете индикатор за корекция на Фибоначи.
Търговия с пробиви и търговия с отдръпване
Търговия с пробиви и стратегия за търговия с отдръпване

Ако графиката показва търговия в рамките на областта на отскока на Фибоначи (от 50% до 61,8%), тогава е разумно да действате бързо. Имате избор да купите при 50% или можете да изчакате, докато 61,8% бъде достигнат, ако желаете. Един стратегически начин за използване на тази стратегия е като се възползвате от ниските суинг точки при създаването на нива на корекция, тъй като те са идеални за поставяне на защитни стоп лосове и изходи от печалби, за да получите максимални печалби при минимален риск!

Уебинари за стратегиите за търговия с отдръпване

Интересни начини за използване на ADX и RSI в стратегията ви за търговия от Amit Seth

Pullbacks може да бъде много чувствителна тема при търговия. Не всички Pullbacks работят – това е сигурно. За да имаме по-голям успех с тях, ще използваме Price Action в комбинация с ADX и RSI, както е описано в тази стратегия, базирана на правила. Този метод не е специфичен за времевата рамка и може да се използва, ако искате да задържите позиция за известно време или да правите сделки в рамките на деня.

Ще бъде обсъдена кратка стратегия, основана на правила, за да се очертаят входовете и изходите. Акцентът ще бъде поставен върху управлението на риска и осигуряването на възможности с нисък риск, но с висока печалба.

Уебинари за стратегиите за търговия с отдръпване
Уебинари за стратегиите за търговия с отдръпване

Price action и Pullback Trading от Stock Trader

Ключов елемент на успешната система за търговия с отдръпване е потвърждението на пазара преди влизането или сключването на първата сделка. По този начин ще можете да избегнете влизането на пазара с неточен сигнал. Търговията с Pullback е чудесен начин за започване на работа от новите трейдъри. Стратегиите за проследяване на тренда като pullback търговията са основни концепции, които всеки търговец трябва да познава. Има многобройни начини, по които можете да печелите от търговията с отдръпвания в трендовете – които този уебинар ще разгледа в дълбочина, заедно с предоставянето на пълна система за price action и Pullback Trading.

В заключение бихме искали да добавим, че оставяме на вас да решите кое е най-доброто за вашата ситуация.

Как да печелим от търговия по pullback стратегия за търговия
Стратегии за търговия при отдръпване

Търговията с отскоци може да бъде един от най-доходоносните методи за търговия. Техниката на търговия на стратегия за търговия на отскок е доказала своята ефективност отново и отново. Високата ѝ успеваемост се дължи на това, че търгуваме по посока на текущия тренд.

Като се възползвате от отстъпленията и купувате ниско във възходящ тренд или продавате високо в низходящ, можете да спечелите. Надяваме се, че нашият блог е бил полезен за вас и че ще използвате наученото тук в реалния свят. Също така ви молим да ни помогнете да постигнем целта си, като споделите тази статия с вашите близки и приятели!

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии