Най-добър антивирусен софтуер за Mac през 2023 г.

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти

Table of Contents

Коя е най-добрата антивирусна програма за Mac през 2023 г.?

TotalAV е най-добрият антивирус за Mac. Mac има много вградени функции, които правят операционната система устойчива срещу различни киберзаплахи. Въпреки това безопасността на вашите устройства може да бъде много подобрена, ако използвате някоя от антивирусните услуги, посочени в нашия списък.

Имат ли Mac компютрите вградена антивирусна програма?

Да. Всички Mac компютри имат вградена антивирусна функция във файловата карантина. Тя се нарича Xprotect и е включена във всички системи, като се започне от macOS X 10.6 Snow Leopard. Тя не е изчезнала никъде и сега отчита почти десетилетие, в което е първата бариера на защитата на вашата система.

По-добър ли е платеният антивирус за Mac от безплатния?

Що се отнася до функциите, платеният антивирусен инструмент почти винаги има повече допълнителни функции от безплатния. Това е начинът на света. Въпреки това дали тези функции си заслужават времето ви, зависи изцяло от случаите на използване, така че трябва да разглеждате всеки случай поотделно.

Вашият Mac може да изглежда защитен, но е уязвим за зловреден софтуер и вируси. Да разчитате само на вградения антивирус Mac xProtect е недостатъчно срещу съвременните заплахи. Приложенията за Mac, като например Safari, имат уязвимости в сигурността, което излага вашия Mac на риск. Без защита в реално време кибератаките могат да причинят значителни щети. Ето защо наличието на специална антивирусна програма за Mac е от решаващо значение за вашия MacBook, компютър Apple или друго Mac устройство.

Въпреки че вградената антивирусна програма може да сведе до минимум риска, тя не може да осигури цялостна защита. Първокласният антивирусен софтуер за Mac със специализирана защита за macOS може ефективно да се бори с постоянно променящите се киберзаплахи, да предотвратява ransomware и други вируси.

Какъв софтуер за сигурност трябва да използвам за Mac?

Тествахме и прегледахме многобройни антивирусни продукти, за да осигурим персонализиран избор на най-добрата антивирусна програма за Mac, за разлика от препоръката на TotalAV. Всички предоставени антивируси ще осигурят най-висока степен на сигурност за вашето Mac устройство, тъй като имат висока степен на откриване на зловреден софтуер и функции, специално разработени за потребителите на Mac. Четете по-нататък, за да разберете кои са най-добрите избори.

Най-добрата антивирусна програма за Mac през 2023 г.

Има ли 100% безплатен антивирус за Mac?
 1. TotalAV – най-добрият антивирусен софтуер за Mac устройства през 2023 г.
 2. Norton 360 – усъвършенстван и удобен за семейството антивирусен софтуер за Mac
 3. Bitdefender – антивирус за macOS с минимално въздействие върху производителността
 4. Intego – персонализирана защита на Mac за всички видове зловреден софтуер
 5. Surfshark AV – антивирусен софтуер за Mac с голяма съвместимост с браузъри
 6. NordVPN Защита от заплахи – топ VPN и антивирусен пакет за Mac
 7. Avira – безплатна антивирусна опция за Mac
 8. Trend Micro – добър избор на антивирусна програма за Mac за откриване на заплахи от зловреден софтуер

Как да изберем най-добрия антивирус за Mac

Коя антивирусна програма не забавя Mac?

Когато избирате антивирусна програма за вашия Mac, е важно да погледнете отвъд разликите в интерфейса и дизайна. Въпреки че може да изглежда, че антивирусните програми се различават само в този аспект, има няколко други важни фактора, които изискват вашето внимание. За да сте сигурни, че ще намерите най-подходящия вариант за антивирусна програма за Mac, има няколко ключови съображения, които винаги трябва да имате предвид.

Независими лабораторни тестове:<98%
Характеристики за сигурност:Защита в реално време, сканиране на файлове в облака
Разширени функции:VPN, мониторинг на тъмни мрежи, мениджър на пароли
Платформи:Съвместимост с текущата версия на Mac
Поддръжка на клиенти:24/7
 • Степен на защита от вируси. Най-добрият антивирус за macOS трябва да защитава от не по-малко от 98% от зловредния софтуер от типа “нулев ден”, както и от уеб и имейл заплахи. Ако искате да получите най-добрата антивирусна програма за Mac, потърсете изключителни резултати от тестовете в докладите на независимите лаборатории за тестване.
 • Характеристики за сигурност. Надеждната сигурност не се изчерпва със защитата в реално време. Премиум антивирусните пакети включват цялостна защита – сигурна VPN услуга, мониторинг на тъмни мрежи, мениджър на пароли и блокер за реклами.
Все още ли са защитени Mac компютрите от вируси?
 • Въздействие върху работата на устройството. Ако всички ресурси на вашия Mac отиват за работа с антивирусна програма и правят устройството практически неизползваемо за други цели, антивирусната програма не си заслужава. Търсете софтуер, който влияе минимално на производителността на устройството, като същевременно осигурява възможно най-добрата защита.
 • Поддръжка на клиенти. Най-висококачествените инструменти за защита от зловреден софтуер включват 24/7 поддръжка на клиенти. Тя ще ви помогне с подходяща информация за това какво да правите в случай на атака с ransomware или просто ще отговори на технически въпроси.
 • Адекватно ценообразуване. Искате най-добрата възможна антивирусна защита за вашия Macbook, но и такава, която няма да ви струва скъпо. За да получите най-добрата стойност за парите си, изберете антивирусна програма с функции, от които действително се нуждаете, на цена, която сте готови да платите.
Каква е новата операционна система на Mac 2023?

Най-добрият антивирусен софтуер за Mac през 2023 г.

Тествахме множество антивирусни програми за Mac, за да не се налага да ги тествате. При тестването разгледахме степента им на защита от заплахи, проведохме някои вътрешни тестове и оценихме цялостното представяне и функции. Ето и най-добрите предложения:

1. TotalAV Mac Antivirus & Security – най-добрата премиум антивирусна защита за macOS

За какво се използва общият AV?
Обезпечаване до:6 устройства
Съвместимост с macOS:OS 10.9 или по-нова версия
Включена VPN услуга:Да
Текуща сделка:🔥 Вземете TotalAV, сега 84% OFF! 🔥

TotalAV е антивирусно решение от най-висок клас за устройства на Apple. С този инструмент за сигурност macOS получава приятна комбинация от антивирусни функции, които “закърпват” основите, които не се пазят от вградените инструменти за защита. Блокирайки 100% от срещаните рискове, TotalAV получава най-високите оценки от всички независими тестови лаборатории (AV-Test, AV-Comparatives и SE Labs.) Нашите вътрешни тестове доказаха същото.

Двигателят на TotalAV в реално време ефективно открива заплахи при изтегляне или отваряне на файлове. Освен това има и допълнителни инструменти, които предпазват както вашия Mac, така и личната ви информация – Smart Scan извършва редовна проверка на сигурността, като търси зловреден софтуер, нежелани файлове, файлове в кеша и тракери.

Съществуват няколко различни типа сканиране за по-дълбоко сканиране на системата – бързо, системно, интелигентно и персонализирано. При нашите тестове те бяха много надеждни при улавянето на зловреден софтуер. Той улови всички заплахи от типа “нулев ден” и 4-седмични заплахи от зловреден софтуер, които бяха хвърлени към него.

Кой е общият антивирус AV?

Освен това има вграден инструмент за управление на пароли и VPN услуга – можете да защитите паролите, личната си информация и данните си от сърфирането.

Премиум абонаментът предлага пълна защита на TotalAV на шест устройства едновременно. Цените започват от 19,00 USD за първата година с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Можете също така да изпробвате ограничената безплатна версия на TotalAV за едно устройство.

За да научите повече, разгледайте пълния ни преглед на антивирусната програма TotalAV.

Добра ли е антивирусната програма Total AV?

Плюсове

 • Отлична цялостна защита от зловреден софтуер
 • Инструменти за оптимизация и управление на проследяване
 • VPN и мениджър на пароли
 • Страхотни цени
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите
 • Основна безплатна версия
 • Безплатна пробна версия на план Premium

Против

 • Може да защити само максимум 6 устройства

2. Norton 360 – надежден антивирусен софтуер за Mac

Какво всъщност прави Norton 360?
Обезпечаване до:10 устройства
Съвместимост с macOS:OS 10.10 или по-нова версия
Включена VPN услуга:Да
Текуща сделка:🔥 Вземете до 66% OFF Norton Antivirus 🔥

Посещение на Нортън

Norton 360 е друг най-добър антивирусен софтуер за Mac. Според независими лабораторни тестове той блокира 100% от рисковете, които му се предлагат.

Тя постоянно улавя най-сложните видове зловреден софтуер за macOS и други нежелани програми. Изкуственият интелект (AI) на Norton 360 също е отличен в анализа на всеки процес в Mac. Когато открие възможен зловреден софтуер, потенциалната заплаха отива в карантина – така че сте в безопасност дори от непознати в момента заплахи.

Освен това Norton 360 осигурява допълнителна защита с функцията за наблюдение на тъмни мрежи. Тя ви предупреждава, ако данните ви изтекат при нарушение на сигурността на данните.

Какво представлява антивирусът Norton?

Допълнителните функции включват разширения за Firefox и Chrome за защита от злонамерени уебсайтове, VPN услуга, мениджър на пароли, Norton Clean и др.

Можете да защитите едно устройство със стандартния план или да получите Norton 360 Deluxe и да се възползвате от 10 едновременни връзки.

Norton 360 не предлага безплатна версия, така че ако се интересувате повече от безплатна антивирусна програма за Mac, TotalAV е по-добрият избор. От друга страна, получавате безплатна 7-дневна пробна версия. Цената на абонамента започва от 19,99 USD за първата година. Ако нещо се случи, има 60-дневна гаранция за връщане на парите.

За да научите повече, разгледайте нашия пълен преглед на антивирусната програма Norton.

Какво е Norton 360 PC?

Плюсове

 • Безплатни изпитания за всички планове
 • Висок резултат от независими лабораторни тестове
 • Изобилие от екстри
 • Мониторинг на тъмната мрежа
 • Ниско използване на ресурсите
 • 60-дневна гаранция за връщане на парите

Против

 • Няма безплатна версия

3. Bitdefender Total Security for Mac – антивирусен продукт “всичко в едно” за Mac

Какво представлява антивирусната програма Bitdefender?
Обезпечаване до:3 устройства
Съвместимост с macOS:OS 10.10 или по-нова версия
Включена VPN услуга:Да
Текуща сделка:🔥 Вземете Bitdefender за до 62% OFF! 🔥

Посетете Bitdefender

Bitdefender е една от най-добрите антивирусни програми за Macbook на пазара. Този инструмент за сигурност съчетава иновативни технологии, за да създаде надежден щит срещу най-новите киберзаплахи, като ransomware, spyware, вируси и други заплахи.

Според независимите тестове Bitdefender улавя 100% от заплахите. При нашия собствен тест услугата открива 9 от 10 зловредни файла. Заслужава да се отбележи също така, че тази антивирусна програма се отнася много щадящо към ресурсите на вашия Mac, като запазва скоростта и производителността предимно незасегнати.

Какво всъщност прави Bitdefender?

Антивирусната програма Bitdefender Total Security разполага с решения за родителски контрол и междуплатформено откриване за автоматично сканиране за всички видове зловреден софтуер. Освен това Bitdefender осигурява чудесна уеб защита с надежден блокер на реклами, който открива и премахва похитителите на браузъри. Неговата антифишинг защита също така блокира злонамерени уебсайтове, които са насочени към вашите идентификационни данни и финансови данни.

Пакетът Bitdefender Total Security включва и VPN услуга за защита на онлайн присъствието ви. Получавате до 200 MB дневно за един Mac.

Ценовите планове на този антивирусен софтуер започват от 23,99 долара на година. Всеки пакет включва автоматични актуализации и първокласна поддръжка на клиенти. Той защитава до 3 устройства с macOS и има 30-дневна гаранция за връщане на парите.

За да научите повече, прочетете пълния ни преглед на Bitdefender.

Руска компания ли е Bitdefender?

Плюсове

 • Страхотни резултати от независими лабораторни тестове
 • Откриване на зловреден софтуер на различни платформи
 • Уеб защита и антифишинг технологии
 • Включва VPN услуга
 • Безплатна 30-дневна пробна версия

Против

 • Ограничено използване на VPN
 • Няма защитна стена

4. Intego Mac Premium Bundle X9 – истински антивирусен софтуер, ориентиран към Mac

С какво се занимава Intego?
Обезпечаване до:5 устройства
Съвместимост с macOS:OS 10.12 или по-нова версия
Включена VPN услуга:Не
Текуща сделка:🔥 Вземете Intego, сега 65% OFF! 🔥

Intego предоставя инструменти за киберсигурност, насочени към macOS, и разполага с превъзходен антивирус за macOS, който е известен и с изключителната си защита от зловреден софтуер.

Въз основа на независими лабораторни тестове този софтуер блокира 100% от рисковете. Ние проверихме този факт и той улови 9 от 10 заплахи.

По отношение на функциите на Intego има VirusBarrier (предлага защита в реално време, като сканира файловете и програмите, когато те са достъпни), Mac Internet Security (няколко вида сканирания за вашето устройство) и др.

Какво представлява Intego в моя Mac?

Друго допълнение, което не всички антивирусни програми имат, е защитна стена за Mac. Тя защитава устройството ви от неоторизиран достъп и е съобразена с местоположението, като ви позволява да променяте нивото на защита. Това е полезно, ако пътувате и сте изложени на по-голям риск от проникване. Има и пералня, която премахва натрупания боклук и дублиращите се файлове, като ви спестява място.

И накрая, цените на Intego започват от 29,99 долара на година. Въпреки че услугата е само платена, тя предлага безплатен 7-дневен пробен период с всички свои планове. Освен това има 30-дневна гаранция за връщане на парите.

За да научите повече, прочетете пълния ни преглед на Intego.

Какво представлява приложението Intego?

Плюсове

 • Опция, ориентирана към Mac
 • Защита срещу зловреден софтуер, базиран на компютър
 • Файловото кеширане пропуска вече сканирани файлове, за да пести време
 • Възможност за персонализиране на NetBarrier
 • Безплатна пробна версия

Против

 • Няма поддръжка за мобилни устройства

5. Surfshark Antivirus – антивирусна програма на ниска цена за цялостна защита

Какво прави антивирусната програма Surfshark?
Обезпечаване до:5 устройства
Съвместимост с macOS:OS 10.15 или по-нова версия
Включена VPN услуга:Да
Текуща сделка:🔥 Вземете Surfshark Antivirus – 76% OFF! 🔥

Посетете Surfshark Antivirus

Surfshark Antivirus е напълно включена антивирусна опция за Mac компютри. На доста ниска цена той осигурява надеждна защита в реално време от всички видове онлайн заплахи.

Вируси, троянски коне, червеи, натрапчиви приложения – както и да ги наречете, Surfshark ще се погрижи за тях. По време на независими лабораторни тестове тя успява да блокира 100% от заплахите, с които се сблъсква. Когато обаче тествахме програмата, тя откри само 7 от 10 заплахи.

Някои ключови функции, които си струва да се отбележат, са Surfshark Alert – тя ще ви предупреди за нарушения на данните, за да можете да предприемете действия, преди да са нанесени щети. А ако не сте почитатели на Google, Surfshark Search ще ви позволи да сърфирате без реклами и анонимно (без да събира данните ви).

Антивирусен ли е Surfshark?

Но има нещо, което просто не може да бъде изключено, когато говорим за този доставчик – VPN услугата Surfshark. Тя не само предлага над 3200 сървъра в 100 държави, но и е чудесна за сигурност, стрийминг и торентиране. Освен това получавате превключвател за изключване, който ви защитава в случай, че VPN връзката прекъсне.

Само за 41,88 USD/година можете да получите отлична антивирусна защита за неограничен брой устройства. Сякаш това не е достатъчно, можете да изпробвате услугата с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

За да научите повече, разгледайте пълния ни преглед на антивирусната програма Surfshark.

Безплатна ли е антивирусната програма Surfshark с VPN?

Плюсове

 • Обща защита
 • Мониторинг на нарушения на данните
 • Частна търсачка
 • Включва водеща на пазара VPN услуга
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите

Против

 • Няма защитна стена
 • Сканирането отнема повече време

6. NordVPN Защита от заплахи – топ VPN и антивирусен пакет за Mac

Работи ли Nord като антивирус?
Обезпечаване до:6 устройства
Съвместимост с macOS:OS 10.15 или по-нова версия
Включена VPN услуга:Да
Текуща сделка:🔥 Вземете NordVPN Защита от заплахи – 63% ОТСТЪПКА + 3 месеца БЕЗПЛАТНО! 🔥

Посетете NordVPN

Защитата от заплахи на NordVPN служи като допълнително ниво на защита за вашия Mac. Това е функция, предназначена да защитава устройството ви от злонамерени програми и потенциално опасни уебсайтове.

Тестовете ни показват 90% успеваемост при опит за отваряне на уебсайт, хостващ зловреден софтуер. Освен това тя сканира вашите изтегляния, за да се увери, че не инсталирате зловреден софтуер на вашия Mac. Основното сканиране улови 8/10 зловредни файла, а задълбоченото сканиране – 9/10.

Имайте предвид, че тя работи през цялото време във фонов режим – дори ако не се свързвате с VPN услуга, но имате инсталирано приложение NordVPN и активирана функция за защита от заплахи на вашето устройство. Тя също така блокира различни реклами, като изскачащи прозорци и банери, за да подобри сърфирането ви.

Каква е ползата от антивирусната VPN услуга?

И нека не забравяме, че NordVPN е един от най-добрите доставчици на VPN услуги на пазара, така че получавате и висококачествени VPN услуги.

Threat Protection for Mac все още не е пълноценна антивирусна програма и може да няма някои функции в сравнение с най-добрите антивируси като TotalAV. Въпреки това тя е леко и надеждно решение за сигурност за вашия Macbook. Threat Protection се предлага заедно с всеки план на NordVPN – само от 2,29 долара на месец.

Научете повече в нашия преглед на NordVPN Threat Protection.

Какво защитава NordVPN?

Плюсове

 • Мощен блокер на реклами
 • Автоматичен скенер за изтегляне
 • Включена е VPN услуга от най-висок клас
 • Солидна защита от проследяващи устройства
 • Лесен за използване пакет “всичко в едно

Против

 • Няма защита от вируси в реално време
 • Няма разширени опции за сканиране

7. Avira Free Antivirus for Mac – антивирусно решение за Mac, което не ви струва нищо

Каква е употребата на Avira Antivirus?
Обезпечаване до:Неограничен брой устройства
Съвместимост с macOS:OS 10.15 или по-нова версия
Включена VPN услуга:Да
Текуща сделка:🔥 Вземете 1 година Avira на 40% OFF! 🔥

Посещение на Avira

Антивирусната програма на Avira предлага леки решения за Mac, които не се скъпят откъм функции. Тази антивирусна програма добавя стабилен слой за сигурност към вашата MacOS.

В лабораторните тестове Avira постоянно се отличава, като блокира 99-100% от всички предоставени заплахи за устройствата Mac. Ние също подложихме Avira на тест и можем да потвърдим – Avira откри всичките 10 зловредни файла.

Тази антивирусна програма също така ви осигурява вирусно сканиране в реално време, за да анализира всички файлове, които използвате или върху които щраквате. Откритите подозрителни елементи ще бъдат поставени в карантина, откъдето ще можете да ги изтриете безопасно.

Какво представлява Avira в моя компютър?

Въпреки че е известна само като доставчик на антивирусни програми, Avira предлага и няколко други добри функции за сигурност, като например генератор на пароли – функция, която се среща в софтуера за управление на пароли. Освен това получавате и VPN услуга за защита от кражба на самоличност с доста сериозен лимит на данните – само 500 MB на месец. И накрая, има и програма за премахване на боклук – инструмент, който ви помага да спестите място, като изтрива нежеланите временни файлове.

Що се отнася до цената, има безплатна версия, която е налична за Mac, но тя не включва защита на електронна поща или интернет. Първото платено ниво, Avira Antivirus Pro, струва 30,99 USD/година. Предлага се и 30-дневна гаранция за връщане на парите.

За да научите повече, разгледайте нашия преглед на антивирусната програма Avira.

Преглед на антивирусната програма Avira (2023)

Плюсове

 • Страхотни резултати от лабораторни тестове
 • Превъзходна безплатна версия
 • Не е ресурсоемко
 • Включена VPN услуга
 • Включен генератор на пароли

Против

 • В безплатната версия липсва уеб защита
 • Бавна поддръжка на клиенти

8. Trend Micro Antivirus for Mac – открива зловреден софтуер и уеб заплахи

Преглед на антивирусната програма Trend Micro 2023
Обезпечаване до:10 устройства
Съвместимост с macOS:OS 10.14 или по-нова версия
Включена VPN услуга:Да
Текуща сделка:🔥 Вземете Trend Micro, сега 54% OFF! 🔥

Посетете Trend Micro

Trend Micro е друга солидна антивирусна опция, която поддържа macOS. Той предлага основна защита за вашето спокойствие.

Въз основа на независимите лабораторни тестове Trend Micro успешно блокира 99% от заплахите, подозрителните и необичайните дейности и се справя отлично с откриването на всички видове зловреден софтуер.

Времето за сканиране на зловреден софтуер е доста добро, тъй като отнема по-малко време от средното за индустрията. Можете да направите бързо сканиране, пълно сканиране или персонализирано сканиране на системата в рамките на няколко кликвания на антивирусния скенер. Тествахме тези сканирания и тя улови 8 от 10 заплахи. Въздействието върху производителността на устройството обаче беше силно забележимо.

Trend Micro Internet Security

Освен това тя предпазва от различни уеб заплахи, като например злонамерени уебсайтове и рекламен софтуер. Всеки от антивирусните пакети включва Trend Micro Pay Guard, който защитава финансовите ви данни. Тя се активира автоматично, когато отваряте чувствителни сайтове.

При премиум абонаментните планове получавате и VPN услуга или мениджър на пароли.

За потребителите на Mac цената на Trend Micro започва от 19,95 долара на година. Макар че цената е доста стандартна, броят на функциите е твърде малък в сравнение с плановете на TotalAV или Bitdefender на сходни цени. С TrendMicro можете да защитите до 10 устройства. Всяко решение за сигурност предлага и 30-дневна гаранция за връщане на парите.

За да научите повече, прочетете нашия преглед на Trend Micro.

Антивирус на Trend Micro

Плюсове

 • Защита в реално време
 • Бързо сканиране на системата
 • Функция Pay Guard
 • 24/7 поддръжка на клиенти
 • Защита от измами в интернет и по имейл

Против

 • Не е евтино, ако искате да защитите повече устройства
 • VPN услугата и мениджърът на пароли са налични само при премиум плановете
Как тествахме антивирусната защита за Mac

Как тествахме антивирусната защита за Mac

Не всички антивирусни програми предлагат един и същ пакет от инструменти за сигурност и решения за защита. Поради тази причина внимателно тествахме дузина различни продукти, за да ви намерим най-добрия антивирусен софтуер за Mac. Всяка програма беше инсталирана на Mac Mini с 3,81GHz M1 процесор, 16GB RAM и 215GB памет. Методологията ни за тестване на тези антивирусни инструменти се основаваше на следните критерии:

 • Степен на откриване на зловреден софтуер. Независими лаборатории за тестване, като AV-Test, AV-Comparatives и Virus Bulletin, редовно проверяват производителността, използваемостта и възможностите за защита от вируси за Mac. Най-добрите от тях трябва да получат максимален брой точки във всяка категория, за да бъдат класифицирани като най-добрите инструменти за сигурност.
Нуждаят ли се Mac компютрите от антивирусна програма 2023?
 • Защита в реално време. Всеки ден се появяват нови киберзаплахи, които могат лесно да проникнат в системата в рамките на няколко секунди. Една надеждна антивирусна програма трябва непрекъснато да следи дейността ви и да може да открива зловреден софтуер в реално време.
 • Налични функции. Антивирусните приложения, които като цяло са оценени като най-добрите продукти, невинаги предоставят същите инструменти за защита за macOS, както за Windows. Избрахме само продукти, които не ограничават наличните функции за защита и предоставят персонализирани антивирусни решения за Mac.
 • Цена. Възможно е да получите висококачествена защита от зловреден софтуер, без да харчите цяло състояние. Надеждните доставчици на антивирусни услуги поставят разумна цена на своите продукти и ние определено вземаме това под внимание.
 • Поддръжка на клиенти. Ако имате някакви проблеми със софтуера или общи въпроси за начина на работа, единственият начин да получите отговори е чрез поддръжката на клиенти. По същия начин професионалната, отзивчива и достъпна помощ е приоритет.
Имам ли нужда от антивирусна програма на моя Mac?

Сравнение на най-добрите антивирусни програми за Mac

TotalAVNortonBitdefenderIntegoSurfshark AVNordVPN TPAviraTrend Micro
Марка
ЦенаОт 19,00 USD/годинаОт 19,99 долара/годинаОт 23,99 долара/годинаОт 29,99 долара/годинаОт $41,88/годинаОт $83,43/годинаОт $30.99/годинаОт 19,95 долара/година
Степен на откриване на зловреден софтуер100%100%99.7%100%100%90%99.2%100%
Допълнителни функцииVPN, мениджър на пароли, почистване на боклукVPN, мениджър на пароли, мониторинг на тъмни мрежиVPN, защита на микрофона и уеб камерата, технология за защита от фишингПочистване на боклуциVPN, защитен браузър, наблюдение на нарушения на сигурността на даннитеVPN, блокиране на реклами, скенер за изтегляне, анти-тракерVPN, почистване на боклуци, мениджър на пароли, премахване на проследяващи устройстваЗащита на уебкамерата и микрофона, технология против фишинг, блокиране на злонамерени сайтове
Обхванати устройства61035565010
Защитна стена
Блокиране на злонамерени URL адреси
Безплатна версия
Текуща сделкаВземете TotalAV, сега 84% OFF!Вземете до 66% OFF Norton AntivirusВземете Bitdefender за до 62% OFF!Вземете Intego, сега 65% OFF!Вземете Surfshark Antivirus – 76% OFF!Вземете NordVPN Защита от заплахи – 63% ОТСТЪПКА + 3 месеца БЕЗПЛАТНО!Вземете 1 година на Avira на 40% OFF!Вземете Trend Micro, сега 54% OFF!

Победител

Имам ли нужда от антивирусна програма на моя Mac?

Като цяло, да, на Mac ви е необходим антивирус. Тя предотвратява проникването на софтуер за откуп, зловреден софтуер, шпионски софтуер и всякакви нежелани програми. Ето причините, поради които трябва да обмислите закупуването на антивирусна програма на първо място:

Мога ли да използвам безплатна антивирусна програма за Mac?
 • Тя ще защити устройството ви от атаки със злонамерен софтуер, тъй като преди няколко години ръстът на злонамерения софтуер за Mac надхвърли този за Windows. Антивирусната програма със защита в реално време може да открие най-новите киберзаплахи и да избегне проникването на вируси.
 • Антивирусният софтуер предотвратява фишинг и измами. Надеждната антивирусна програма за Mac обикновено има вградени инструменти за уеб защита или специално разширение за браузър, което блокира злонамерени сайтове.
 • Инструментите за премахване на вируси осигуряват защита на поверителността. Разширените пакети за сигурност предлагат множество нива на защита, като например VPN услуги и наблюдение на тъмни мрежи. Трябва да инсталирате такъв на вашето устройство с macOS, за да избегнете потенциално изтичане на данни и да осигурите защита от кражба на самоличност.

Затова е разумно да инвестирате в допълнителна защита за вашите Mac устройства. А антивирусният пакет може да ви осигури не само необходимата защита на устройствата, но и чудесни допълнителни функции.

Мога ли да използвам безплатна антивирусна програма за Mac?

Ако смятате, че абонаментът за първокласен софтуер надвишава бюджета ви, тогава да – можете да използвате безплатен антивирусен софтуер за Mac. Все пак контролирайте очакванията си – безплатната версия на премиум продукт ще има някои ограничения.

Наистина ли имам нужда от антивирусна програма за Mac?

Но винаги трябва да сте сигурни, че избраната от вас безплатна версия е от надежден източник. Предлагаме ви да разгледате най-добрите безплатни антивирусни услуги за Mac, предлагани от нашите експерти. Това е така, защото много съмнителни безплатни антивирусни програми разпространяват зловреден софтуер.

Ако търсите наистина надеждна антивирусна защита, препоръчваме ви да инвестирате в антивирусен софтуер TotalAV Premium. Този софтуер осигурява пълна и надеждна защита за вашия Mac.

Антивирусната програма TotalAV предлага отлично премахване на рансъмуер и зловреден софтуер за Mac. Освен това пакетът включва функции като VPN услуга, инструмент за оптимизация за почистване на нежелани файлове и мениджър на пароли. Пакетът се предлага на страхотна цена (от 19,00 USD/година). Но можете да се възползвате и от 30-дневната гаранция за връщане на парите, за да изпробвате услугата.

Видео преглед: Най-добрият антивирусен софтуер за Mac

Как Apple защитава вашия Mac от зловреден софтуер

Видео преглед: Най-добрият антивирусен софтуер за Mac

Apple разполага с доста добри антивирусни инструменти за защита от зловреден софтуер. Например, това включва Gatekeeper. Това е функция за сигурност, която налага всяко приложение, което инсталирате, да бъде цифрово подписано от Apple. Можете да инсталирате приложения, които не са подписани, но за това ще е необходимо специално разрешение. Тя прави инсталирането на ненадеждни приложения процес, състоящ се от няколко стъпки, което означава, че общият брой на инсталираните зловредни приложения е значително по-малък.

Друг вграден антивирусен инструмент е инструмент за премахване на зловреден софтуер. В случаите на известен зловреден софтуер, открит в системите на macOS, той премахва всички зловредни програми автоматично при всяка актуализация. Въпреки че това е чудесно допълнение към сигурността, то изисква актуализация на системата, за да се почистят устройствата ви.

Така че, въпреки че macOS разполага с някои вградени инструменти за защита на устройствата ви от вируси и хакерски атаки, тя не предлага същото ниво на сигурност, каквото би могъл да предложи антивирусният софтуер.

Коя е най-добрата антивирусна програма за Mac?

Заключение

При непрекъснато нарастващия брой вируси за macOS е важно да имате надеждна антивирусна програма. Въпреки че няма много опции, които да предлагат надеждни и ориентирани към Mac услуги за защита от зловреден софтуер, успяхме да подберем най-универсалните от тях.

С почти безупречни показатели за откриване на зловреден софтуер TotalAV и Norton 360 заеха първите места в списъка. Снабдени с важни функции за сигурност, ние проверихме, че те са най-добрите антивирусни решения за Mac на пазара.

Определено трябва да инвестирате в някоя от тях, ако не искате никога повече да се притеснявате за софтуер за откуп, зловреден софтуер или рискове от кражба на самоличност.

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти