Топ крипто

  Защо пазарът на криптовалути се понижи днес?

  Криптопазарът се понижи днес, като намали ралито на Ethereum след появата на Shapella, а общата пазарна капитализация на криптовалутите загуби близо 4% за 24 часа.

  Защо пазарът на криптовалути се понижи днес?

  Точно когато някои анализатори смятаха, че Bitcoin 

   беше на прага на потвърждаване на нов бичи пазар, пазарът на криптовалути отбеляза спад на фона на регулаторната несигурност и признаците за отслабване на макроикономическите условия. 

  Съдържание

  Криптопазарът се понижи с 4%, Bitcoin под 30 000 долара

  Цената на биткойна достигна 7-дневно дъно на 19 април при 29 158 USD, след като не успя да запази ключовото ниво от 30 000 USD. Освен това някои търговци се опасяват, че по-нататъшна корекция може да доведе до връщане към дъната на мечия пазар.

  Представяне на пазара на криптовалути, дневна времева рамка: Coin360

  Как се представя Етериум днес?

  Подобни притеснения съществуват и за Етер, която след ъпгрейда на Shapella проби нивото от 2 100 USD и достигна 11-месечен връх, последван от 7-дневно дъно от 1 972 USD на 19 април, въпреки че депозитите на ETH за залози надхвърлиха тегленията ден по-рано.

  Опасения от регулаторни мерки в САЩ

  На 18 април председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генселер се яви на изслушване за надзор пред Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите на САЩ, което вероятно стресна криптотърговците.

  Свързани: Регулиране на криптовалутите: Има ли председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси Гари Генслер последната дума?

  По време на изслушването Генслер отказа да отговори категорично дали Етериум е стока или ценна книга, въпреки многократните искания на членовете на комисията да го направи. 

  Актуализация на пазара на криптовалути през април 2023 г.

  На 17 април Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) заведе дело срещу борсата за криптовалути Bittrex. В иска се твърди, че Bittrex е работила като нерегистрирана национална борса за ценни книжа, брокер и клирингова агенция.

  Gensler издава следното предупреждение, „Ако тази област има някакъв шанс за оцеляване и успех, това са изпитани във времето правила и закони за защита на инвестиращата публика. Не слагайте ръка в джоба на клиента, използвайки неговите средства за собствената си платформа.“

  Неблагосклонният Фед и по-слабата икономика влияят на рисковите активи

  Цени и новини за криптовалутите

  Въпреки опасенията за банкова криза и надеждите за „миролюбив“ завой, председателят на Федералния резерв Джером Пауъл изглежда решен да намали инфлацията чрез по-нататъшни повишения.

  Пауъл и ФЕД продължават да потвърждават целта за намаляване на инфлацията до 2%. На пресконференция на 28 март Пауъл отново заяви,

  „Продължаваме да се стремим да сведем инфлацията до нашата цел от 2% и да поддържаме дългосрочните инфлационни очаквания добре закрепени. Намаляването на инфлацията вероятно ще изисква период на растеж под тенденцията и известно смекчаване на условията на пазара на труда. Възстановяването на ценовата стабилност е от съществено значение за създаване на условия за постигане на максимална заетост и стабилни цени в дългосрочен план.“

  Какво е състоянието на биткойн днес?

  Изглежда, че пазарът е съгласен, че лихвените проценти ще продължат да се повишават, а следващата среща на Федералния комитет по операциите на откритите пазари (FOMC) е насрочена за 3 май 2023 г.

  Това ще бъде важна дата и за инвеститорите в криптовалути, тъй като секторът все още е силно корелиран с Dow и S&P 500.

  Вероятности за целеви лихвен процент. Източник: CME Group

  Междувременно ФЕД се бори със собствените си насрещни ветрове, тъй като големите банки все още очакват САЩ да изпитат рязка рецесия в някакъв момент през 2023 г., което вероятно ще доведе до спад на цените на рисковите активи, включително криптовалутите

  Защо пазарът на криптовалути се понижава толкова много?

  Според анализ на U.S. Bank нагласите на инвеститорите за текущото състояние на икономиката остават ниски и с тенденция към понижаване.

  Световно икономическо здраве. Източник: Банка на САЩ

  Според U.S. Bank, 

  „Инфлацията, лихвените проценти и печалбите остават ключови за възвръщаемостта на акциите. Устойчивата инфлация, повишаването на лихвените проценти и несигурността относно темпа на нарастване на печалбите през 2023 г. остават пречки за напредъка на цените на акциите.“

  Ще поскъпне ли криптовалутата отново през 2023 г.?

  Тази статия не съдържа инвестиционни съвети или препоръки. Всеки инвестиционен и търговски ход е свързан с риск и читателите трябва да проведат собствено проучване, когато вземат решение.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии