Кийосаки прогнозира, че биткойнът ще скочи до 2 милиона долара!

В разгара на страшните прогнози за всеобхватен финансов спад, известен като „катастрофата на всичко“, и на фона на указанията за инвестиции в активи, считани за сигурни убежища, уважаваният инвеститор и известен автор на най-продаваната книга за финанси „Богат татко, беден татко“ Робърт Кийосаки изрази своето съгласие с изключително оптимистична прогноза относно биткойн (BTC).

По-конкретно, Кийосаки публично подкрепи прогнозата на Кати Ууд, уважаван основател и главен изпълнителен директор на ARK Invest, фирма, която наблюдава множество борсово търгувани фондове (ETF). Преди това Ууд прогнозира, че стойността на биткойна може да нарасне до 2,3 милиона долара за монета. Кийосаки изрази съгласието си с тази смела прогноза чрез публикация в социалната медийна платформа X от 11 април.

Придобиване на мъдрост чрез грешки

Освен това Кийосаки похвали Ууд за нейната „смелост да прави грешки и да се учи“ от тях. Той твърди, че способността да се правят грешки и да се извличат поуки от тях е отличителен белег на успеха и удовлетворението от живота, като директно критикува традиционната образователна система за нейната неспособност да подготви хората за предизвикателствата на реалния свят.

Освен това критикува образователните институции, че насърчават култура, в която интелигентността се отъждествява с липсата на провал, и насърчава последователите си да поемат рискове, като инвестират в биткойн. Той твърди, че независимо дали прогнозата на Ууд ще се окаже точна, или не, актът на инвестиране ще ги обогати със знания и ще ги направи по-образовани, интелигентни и мъдри.

Прогноза за цената на биткойн

Струва си да се отбележи, че целевата цена на Ууд от 2,3 млн. долара за Биткойн беше определена в края на февруари тази година, малко преди криптовалутата да достигне нов исторически връх (ATH). Тази прогноза предполагаше потенциално увеличение от над 3600% спрямо стойността ѝ по това време.

Тази прогноза на Ууд е значително по-амбициозна от която и да е от предишните прогнози на Кийосаки, които включваха потенциално повишение до 300 000 USD и дори спекулативно до 1 млн. USD в случай на икономически спад.

Към момента на изготвяне на доклада стойността на биткойна възлиза на 70 650 USD, което представлява увеличение с 2,63 % за деня и с 6,48 % за предходната седмица, въпреки незначителния спад с 1,36 % за месеца, според последните налични данни към 11 април.

Като се вземе предвид всичко, само времето ще определи точността на прогнозите на Ууд и Кийосаки за Биткойн. Важно е обаче да се подчертае, че основаването на инвестиционни решения на такива конкретни прогнози крие значителни рискове. Ето защо провеждането на задълбочено проучване и внимателното обмисляне на тези рискове преди извършване на инвестиция е от изключителна важност.

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

Свързани статии