Топ крипто

  Как да откриете и използвате банкомат за Bitcoin, за да купите Bitcoin в брой

  Има няколко начина за закупуване на биткойн. Най-разпространеният и удобен начин за закупуване на Биткойн е чрез онлайн борса или брокерска къща, например можете да закупите Биткойн сега, като използвате кредитната си карта чрез Bitcoin.com и да получите Биткойн веднага без особени затруднения.

  Как да използвам банкомат, за да купя биткойни в брой?

  Понякога обаче хората искат да платят в брой. Купуването на биткойн с пари в брой не е толкова трудно, колкото изглежда. Един от начините, по които можете да купите Биткойн с пари в брой, е peer-to-peer, което означава, че можете да намерите някой на място, от когото да купите лично. Това изисква малко повече работа, отколкото на повечето хора би им харесало. Другият по-удобен и по-малко инвазивен начин е да купите Биткойн с пари в брой на биткойн банкомат.

  В това ръководство ще разгледаме процеса на работа с банкоматите за биткойни и ще ви покажем как да намерите и използвате такъв банкомат, за да закупите биткойни в брой.

  Можете ли да използвате банкомат, за да купите биткойни с пари в брой?

  Стъпка 1: Намиране на банкомат за биткойни близо до вас

  След като решите, че искате да купите биткойн в брой чрез банкомат (наричан още BATM), трябва да намерите най-близкия до вас. Ние сме ви осигурили тук, тъй като сме картографирали над 1200+ банкомата за Биткойн по целия свят с помощта на Coin ATM Radar. С помощта на тази карта би трябвало да успеете да откриете някои BATM в близост до дома ви.

  Стъпка 2: Стартиране на процеса

  Това може да изглежда трудна задача, но когато всичко е казано и направено, ще видите, че купуването на биткойн от банкомат е бързо и лесно. Преди да отидете до банкомат за Биткойн, добре е да имате под ръка предварително портфейл за Биткойн, който вече е изтеглен на мобилното ви устройство и е готов за работа (и архивиран). По този начин, когато отидете да купувате, можете да генерирате адреса за получаване на Биткойн портфейла, без да се налага да се притеснявате за това в банкомата. Ако изтеглите портфейла на Bitcoin.com, можете да видите как да го използвате тук.

  Изискват ли банкоматите за биткойни документ за самоличност?

  Когато сте готови, отидете до местния банкомат за биткойни. Когато пристигнете, банкоматът трябва да изглежда като изображението на снимката (на всички места той очевидно е различен). Следващата стъпка ще бъде да започнете да използвате БАТМ.

  Стъпка 3: Използване на банкомата за биткойни

  Започнете, като докоснете екрана, на който искате да купите монети. В зависимост от БАТМ процесът може да е малко по-различен за всяка от тях, но като цяло повечето машини следват подобен процес на купуване.

  В този момент BATM ще ви попита колко биткойна искате да купите и да се удостоверите, като въведете номера на мобилния си телефон, за да получите текстово (sms) съобщение за потвърждение. След това BATM трябва да ви попита къде искате да бъде изпратен вашият Биткойн – тук ще ви е необходим адресът за получаване на Биткойн портфейла ви. За да генерирате получаващ адрес на портфейла си, като използвате портфейла Bitcoin.com, просто докоснете „Получаване“ в горния ляв ъгъл.

  Мога ли да купя биткойн с пари в брой в Walmart?

  Това автоматично ще генерира нов адрес за вас, въведен с клавиатурата, а също и под формата на QR код, който може да бъде сканиран. Тук ще трябва да задържите QR кода, който се показва в портфейла, до BATM, за да може да бъде сканиран (така че да знаят къде да ви изпратят Биткойн). Ще трябва да следвате инструкциите на екрана, които може да гласят нещо подобно на изображението на снимката в линия, за да държите QR кода на разстояние 4-6 инча от скенера.

  Намерете банкомат за биткойни близо до вас

  След като машината сканира QR кода на портфейла ви, тя ще ви накара да потвърдите адреса в портфейла си – проверете два пъти, за да се уверите, че е верен, преди да продължите. Следващата стъпка ще бъде да вкарате в машината парите, с които искате да купите Биткойн.

  Купуването на биткойни на банкомат е бързо и лесно

  Би трябвало да можете да поставите всякаква сума в брой, стига тя да отговаря на минималните и максималните суми, разрешени от BATM. На екрана трябва да виждате и сумата на Биткойн, която купувате, деноминирана в местната ви валута, а също и в сумата на монетата (например може да пише 20,00 USD и 0,1387446 BCH). Когато сте готови, завършете транзакцията.

  използвате банкомат за биткойни

  Това ще накара машината да разпечата разписката, в която ще бъдат показани данните за транзакцията на BATM и ще бъдат потвърдени данните за транзакцията. След като това бъде направено, само за няколко минути ще получите Биткойн в портфейла си. И това е всичко, току-що сте закупили Биткойн от BATM. Не сте сигурни какво да правите с новата си цифрова валута? Започнете оттук и намерете няколко места, на които да започнете да я използвате!

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии