Главният изпълнителен директор на Ripple прогнозира крипто цунами за 5 трилиона долара до 2025 г.

В неотдавнашно интервю за CNBC главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус предложи смела прогноза за бъдещето на криптовалутите, като предположи, че общата пазарна капитализация на цифровите валути може да се покачи до впечатляващите 5 трилиона долара до 2025 г. Гарлингхаус изрази силен оптимизъм по отношение на текущото развитие в сектора на криптовалутите.

Той изтъкна появата на борсово търгуваните фондове (ETF) за биткойни като значителен двигател, който тласка стойността на криптовалутите нагоре. Според Гарлингхаус за първи път в индустрията се наблюдава вливане на значителни институционални инвестиции, което бележи ключова промяна в нейната траектория.

Подчертавайки допълнително трансформиращото въздействие на регулаторните одобрения, Гарлингхаус изтъкна решаващата роля на одобрението на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на няколко Биткойн ETF. Той смята, че това развитие не само придава допълнително доверие на криптовалутите като легитимен клас активи, но и служи като решаващ стимул за приемането им от институционалните инвеститори.

Стартирането на Биткойн ETF в началото на януари беше посрещнато със забележителен успех, като счупи няколко рекорда. По-специално, само през март тези ETF-и постигнаха изумителен обем на търговия от 111 млрд. долара.

Освен това Гарлингхаус спекулира с потенциалните последици от предстоящото събитие за намаляване на Биткойн наполовина, като предполага, че то може да подейства като още един значителен катализатор за растежа на криптосектора. Той спомена, че анализаторите прогнозират шок в предлагането в съчетание с ескалиращо търсене, което би могло да тласне водещата криптовалута в нови, неизследвани сфери на стойността.

Гарлингхаус също така определи благоприятните микрофинансови условия като ключов елемент, който би могъл да повлияе на посоката на криптопазара в близко бъдеще. Междувременно криптовалутата, тясно свързана с Ripple, XRP, заема седмо място по пазарна капитализация.

В критична позиция спрямо медиите за криптовалути Гарлингхаус наскоро разкритикува Coindesk за инсинуацията, че Ripple може да изостави XRP след въвеждането на новия си стабилкойн. Той отхвърли подобни твърдения, като подчерта, че Ripple продължава да се ангажира с XRP въпреки разширяването на предлагането на цифрови валути.

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

Свързани статии