Сезон на алткойни идва: Трейдър предсказва ръст на Dogecoin, предупреждава за срив на Solana

Крипто анализаторът Али Мартинес предполага, че времето, в което алткойните ще надминат Bitcoin (BTC), наближава, като Dogecoin (DOGE) потенциално е в добра позиция да се възползва от тази промяна.

Мартинес споделя с 71 900 последователи в социалната платформа X, че доминацията на Bitcoin на пазара—която измерва пазарната капитализация на BTC спрямо всички останали криптовалути—наближава края на възходящия триъгълник.

Тази формация обикновено се разглежда като мечи индикатор, ако цената падне под ключовата линия на поддръжка. Ако Bitcoin пробие този support, това може да сигнализира за възможност алткойните да поемат водеща роля в производителността.

Освен това, Мартинес подчертава индекса на 10-те основни валути по пазарна капитализация, който проследява стойността на всички крипто активи, с изключение на стейбълкоините. Според него, този индекс излиза от възходящия триъгълник.

Този тип пробив често предполага, че алткойните могат да изпитат увеличение на стойността, тъй като възходящите триъгълници обикновено се считат за бичи сигнали за обръщане на цените.

“Нещата стават интересни! Доминацията на Bitcoin показва признаци на възможен пробив от възходящия триъгълник, докато пазарната капитализация на алткойните излиза от низходящия триъгълник. Сезонът на алткойните е точно зад ъгъла!”

Търговецът прогнозира възход на Dogecoin, запазване на Solana's Fall Ahead

Към момента на писане, индексът е оценен на 212,494 милиарда долара, което е комфортно над нивото на съпротива, допълнително подкрепяйки потенциала за възходяща тенденция на пазарите на алткойни.

Мартинес смята, че DOGE се подготвя за възможни ръстове в близко бъдеще. Според неговия анализ, Dogecoin наближава пробив, особено защото индексът на относителната сила (RSI), който измерва инерцията на актива, предполага обръщане на тенденцията. Тази промяна в инерцията може да сигнализира началото на бичи период за DOGE.

“Dogecoin се подготвя за бичи пробив! И едно от двете условия е изпълнено: RSI проби низходящата тренд линия на дневната графика. Сега се нуждаем от DOGE да премине над съпротивата от 0,11 $!”

Възходяща тенденция на пазарите на алткойни

В заключение, анализът на Мартинес очертава картината на предстояща промяна на крипто пазара, с алткойни, готови да поемат лидерството.

Dogecoin-is-Preparing-Bullish-Breakout
Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..