Полимаркет търговци предвиждат, че Камала Харис ще „спечели“ първия си дебат срещу президента Тръмп

Вторият президентски дебат, в който ще участва Камала Харис, настоящият кандидат на Демократическата партия, ще се проведе на 10 септември по канал ABC.

През дните преди дебата, залагащите инвестираха около 850 милиона долара в договора за избори на платформата Полимаркет. Въпреки това, те все още отдават предпочитанията си на бившия президент Доналд Тръмп пред Харис с коефициенти 52-46. Залагащите могат да участват в Полимаркет – блокчейн платформа, като депозират стабилната монета USDC, токен, свързан с долара, в мрежата Polygon.

Политически залагания и предвиждания

Пазарите за предвиждания, които заместват традиционните проучвания, са малко необичайни, особено когато се залага за резултати от други подобни пазари.

Търговците на Полимаркет залагат, че Камала Харис ще получи възможността да участва в дебат според традиционните социологически проучвания. Те оценяват с 75% вероятност, че анкетата на Ipsos/538 ще покаже, че Харис „печели“ дебата.

Според тях шансовете на Харис да възвърне преднината си в основния договор на Полимаркет ден след дебата са едва 22%.

Очакваната аудитория е над 70 милиона зрители, което може да оспори рекорда на първия дебат между Клинтън и Тръмп с 84 милиона зрители и втория дебат между Картър и Рейгън с 80,6 милиона.

През изминалия уикенд пазарът се коригира след опит за скъпо струваща манипулация. Според данни от блокчейна манипулацията е включвала няколко „китови“ акаунта, управлявани от потребителя DJTHolder. Тези акаунти са се опитали да манипулират коефициентите на Харис в пазара за победителя на президентските избори в САЩ, за да печелят от производен пазар, който приключва на 6 септември.

Коефициенти за залагане на изборите в САЩ през 2024 г. на Polymarket

Организацията е похарчила 9 милиона USDC, закупувайки значителни количества акции за „НЕ“ на Тръмп и „ДА“ за Харис. Това доведе до временен скок в цената на акциите на Харис, от 2 до 27 цента. (Текущата цена на акциите на Харис от 47 цента предполага 47% шанс за победа; всяка акция изплаща 1 долар, ако предвиждането е вярно, и нула, ако не е).

След това цената се върна към нормалните си стойности. Те загубиха милиони долари в опит да поддържат шансовете на Харис по-високи от тези на Тръмп, което доведе до загуби от над 60 000 USDC в производния пазар и шестцифрени загуби в основния пазар на избори.

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..