Биткойн и Етер поевтиняват след разочароващи данни от САЩ

Биткойн и Етер остават под ключови ценови нива след спад през уикенда, последвал публикуването на разочароващи икономически данни от САЩ в петък.

Низходящата тенденция започна след публикуването на данните за неселскостопанската заетост в САЩ (NFP). Тези данни са важен индикатор за заетостта, инфлацията и цялостното икономическо състояние на САЩ. Докладът показа, че през август са добавени 142 000 работни места, което е по-малко от очакваните 160 000.

„За да видим по-високи цени на криптовалутите, ни трябваха почти перфектни резултати от данните на NFP,“ заяви Огустин Фан, ръководител на анализите в SOFA.org. „За съжаление, получихме един от най-лошите възможни сценарии. Това предизвика преоценка на рисковите настроения, което свали цените на Биткойн и Етер.“

Фан добави, че последните икономически индикатори сочат, че растежът в частния сектор на САЩ се забавя, достигайки най-ниското си ниво от над десетилетие. Той предупреди, че рецесията сега изглежда по-вероятна, отколкото се е смятало преди.

След публикуването на тези данни стойността на Биткойн падна до 52 850 долара, а Етер временно спадна до 2 160 долара в петък.

Стойността на биткойн падна до 52,850 USD

Въпреки това имаше и някои положителни новини. Степента на безработица в САЩ, която също беше обявена в петък, спадна до 4,2%, предоставяйки по-оптимистична перспектива. „Намалението на безработицата донякъде намали непосредствените страхове от рецесия“, заяви Луси Ху, старши анализатор в Metalpha. „Въпреки това, по-ниските от очакваните данни за заетостта изглежда доминират в настроенията на пазара в момента.“

Какво предстои тази седмица

Ху обясни, че криптопазарът е реагирал по-драматично на тези данни в сравнение с традиционните фондови пазари. Тя прогнозира, че волатилността на криптопазара вероятно ще продължи до следващото заседание на Федералния резерв, насрочено за 17–18 септември.

„Можем да видим допълнително намаляване на риска през следващата седмица,“ добави Фан от SOFA.org. „Тъй като няма много положителни катализатори на хоризонта, фокусът на пазара ще се измести към ключови събития, включително предстоящия президентски дебат в САЩ, както и натоварена седмица с икономически данни и изказвания на централни банки по света.“

Очаква се първият телевизионен дебат между кандидатите за президент на САЩ Доналд Тръмп и Камала Харис да се състои скоро. Доклади сочат, че дебатът между двамата ще бъде много оспорван. Криптовалутите бяха една от основните теми преди изборите през ноември, въпреки че те не бяха обсъдени в последния дебат между Тръмп и настоящия президент Джо Байдън.

По-късно тази седмица ще бъдат публикувани доклади за индекса на потребителските цени (CPI) и индекса на цените на производителите (PPI) в САЩ, съответно в сряда и четвъртък. Тези данни ще бъдат внимателно наблюдавани, тъй като ще предоставят допълнителна информация за инфлационните тенденции и цялостното състояние на икономиката.

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..