Биткойнът надхвърли $56 000, Солана разработва завръщане от ръста в понеделник

След като по време на търговската сесия в понеделник отбелязаха един от най-големите спадове в последно време, азиатските акции и фючърси се повишиха във вторник.

В началото на вторник, сред общото възстановяване на пазарите в Азия, Биткойн (BTC) надхвърли 56 000 щатски долара, тъй като ловците на изгодни сделки навлязоха на пазара след резкия спад на цените в понеделник.

Петдневното рали беше прекъснато, когато стойността на йената загуби сила спрямо щатския долар, в резултат на което японският индекс Topix скочи с около 10%. Технологичният Nasdaq 100 се повиши с 2,1%, докато фючърсите, проследяващи S&P 500, нараснаха с 1,5%. След спада на световните пазари в понеделник изглежда се поднови оптимизмът за по-бързо намаляване на лихвите от страна на Фед, което подобри рисковите нагласи.

Независимо от това наблюдателите на пазара на криптовалути все още са скептични по отношение на устойчивото поскъпване на основните токени.

„Възможно е да видим корективен отскок в цената на Биткойн“, заяви Руслан Лиенха, ръководител на пазарите в YouHodler, в имейл до CoinDesk във вторник. „Това повишение обаче вероятно ще бъде ограничено поради преобладаващия песимизъм на по-широките пазари.“

„Като цяло, неотдавнашният спад в цената на Биткойн не е значително по-лош от спада на индекса Nikkei, което показва, че настоящите настроения се дължат на външни фактори, а не на проблеми в самия криптопазар“, каза Руслан. „Не е ясно дали навлизаме в мечи пазар и много ще зависи от представянето на капиталовите пазари през този месец.“

В понеделник, по време на деня с голям обем, институционалните инвеститори продадоха своите спот BTC борсово търгувани фондове (ETF). През този месец нетните тегления надхвърлиха 300 млн. долара, като продуктите, регистрирани в САЩ, отбелязаха нетни изходящи потоци от 168,4 млн. долара.

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..