Етерните ETF-ове експлодират: 107 млн. долара приток и над 1 млрд. долара обем на търговията през първия ден!

Инвеститорите изтъргуваха акции на стойност над 1 милиард долара в новосъздадените емитенти на борсово търгувани фондове (ETF) за етер (ETH) през първия ден от тяхното съществуване, според данни на Bloomberg.

От тази значителна сума имаше нетен приток от 106,7 млн. долара, както съобщава услугата за проследяване SoSoValue. По-голямата част от отлива, възлизаща на 484 млн. долара, дойде от Ethereum Trust (ETHE) на Grayscale, което подчертава значителната промяна в интереса на инвеститорите.

Ether-(ETH)-exchange-traded-fund-(ETF)

За сравнение, спот биткойн ETF-ите отбелязаха обем на търговията от 4,5 млрд. долара в деня на стартирането си, като приблизително 600 млн. долара представляваха нетни входящи потоци. Това показва силна първоначална реакция към биткойн ETF в сравнение с ETF за етери.

BlackRock iShares Ethereum Trust ETF (ETHA) оглави притока с 266,5 млн. долара, следван плътно от Bitwise's Ethereum ETF (ETHW), който отбеляза приток от 204 млн. долара. Тези цифри показват забележителен интерес към тези специфични ETF за етер сред инвеститорите.

Като цяло общият обем на търговията с ETF за етери достигна 1,077 млрд. долара. Този обем е приблизително 20% от обема на търговията, която спот биткойн ETF-ите отбелязаха в деня на стартирането си през януари.

Много пазарни наблюдатели предположиха, че обемът на търговията и нетните входящи потоци за ETFs ether ще бъдат недостатъчни. Това до голяма степен се дължеше на липсата на механизъм за залагане, който е функция, която потенциално би могла да привлече повече инвеститори, предлагайки допълнителна възвръщаемост на техните авоари. Въпреки тези прогнози, първоначалната търговска активност показва значително ниво на ангажираност от страна на пазара.

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

Свързани статии