Институционалните инвеститори изкараха 100 хил. BTC за една седмица!

Институционалните инвеститори в Биткойн в момента „купуват потапянето“, тъй като цените на BTC достигат многомесечно дъно, според скорошен анализ.

На 11 юли CryptoQuant, платформа за анализ на веригата, съобщи, че в рамките на една седмица са били закупени 100 000 BTC. Тези институционални инвеститори не просто купуват; те го правят с по-голяма увереност, отколкото когато Биткойн се търгуваше близо до историческите си върхове.

Институционалните купувачи на биткойн нарастват: 5,7 млрд. долара само за една седмица

Сътрудникът на CryptoQuant Кауе Оливейра анализира балансите на портфейлите на юридически лица, притежаващи между 1 000 и 10 000 BTC. Тези субекти, представляващи институционалната част от инвеститорите в Биткойн, бързо увеличиха притежанията си в Биткойн от началото на юни. През това време стойността на BTC/USD е спаднала с цели 23%.

Дори миналата седмица, когато Биткойн достигна най-ниските си нива от края на февруари, институционалните покупки не се забавиха. Общото увеличение на притежанията надхвърли 100 000 BTC, което е приблизително 5,7 млрд. долара.

„Докато много начинаещи инвеститори продаваха през миналата седмица, особено тези, които са закупили преди между един и три месеца, институционалните играчи предприеха най-голямото си натрупване от март насам“, отбеляза Оливейра.

Институционални инвеститори купуват Биткойн

Промяната в 30-дневния плъзгащ се баланс е сравнима с ръста, наблюдаван по време на пиковия приток на средства към американските спот Биткойн ETF през март. Този път обаче притокът към ETF е относително по-малък, което предполага, че институционалните инвеститори наистина „купуват потапянето“.

През март дневните притоци надхвърлиха 1 млрд. долара, но последните дневни притоци са значително по-малки. Данните от източници като Farside Investors, базирана в Обединеното кралство инвестиционна фирма, сочат притоци от около 79 млн. долара на 11 юли и 294 млн. долара на 8 юли, което бележи най-високите стойности за един месец.

Графика, показваща рязкото купуване на Биткойн от институционални инвеститори

Силната убеденост се запазва въпреки спада на цената на BTC

Други кохорти от притежатели на биткойн са изправени пред изпитание на своята решителност, тъй като държат значителни средства „на червено“. Краткосрочните притежатели, включително новите китове, претърпяха 17% нереализирани загуби по време на спада до 53 500 долара през миналата седмица.

Съвкупната база на разходите за инвеститорската база на краткосрочните притежатели, дефинирана като субекти, които държат BTC за период до 155 дни, е над 64 000 USD, според изчисления на Glassnode, фирма за анализ на веригата.

Притежателите на Биткойн са изправени пред нереализирани загуби

Това показва, че много краткосрочни инвеститори в момента държат Биткойн на загуба, което допълнително подчертава контрастното поведение между начинаещите и институционалните инвеститори.

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..