Bitcoin ще достигне 200 хил. долара скоро, смята Bernstein

Анализаторите от Bernstein преразгледаха прогнозата си за цената на биткойн (BTC) нагоре до 200 000 долара от предишната цел от 150 000 долара.

Тези експерти от Уолстрийт твърдят, че Биткойн и свързаните с криптовалути акции все още са подценени и са на прага на значителни институционални инвестиции, тъй като предишните регулаторни опасения отшумяват.

Анализаторите подчертават своята увереност в „тезата за новия цикъл на Биткойн“. Те отбелязват увеличаването на приемането от страна на институционалните инвеститори и глобалните мениджъри на активи. Според тях тази тенденция е само началото, като следващата вълна на търсене се очаква от тези, които понастоящем не участват в криптовалутите.

Институционалните фондове за търговия с биткойни и институционалният интерес подхранват огромни печалби

В доклада им се подчертава, че Биткойн ETF-ите все още са в начален етап на развитие. Откакто BlackRock подаде заявлението си за Биткойн ETF на 15 юни 2023 г., цената на Биткойн се е повишила със 150%.

Първоначално инвеститорите на дребно бяха основните двигатели на разпределението на средствата в Биткойн ETF, а институционалните инвеститори съставляваха едва 22%.

Bernstein очаква значителен ръст в близко бъдеще, като прогнозира, че до третото/четвъртото тримесечие Биткойн ETF ще получат одобрение от големите банкови къщи и големите частни банкови платформи. Въпреки някои скептични мнения, че потоците от ETF не са истински, Bernstein разглежда първоначалния институционален интерес, движен от стратегията „cash & carry trade“, като предвестник на по-широко приемане.

Тъй като тези инвеститори се чувстват по-комфортно с подобрената ликвидност на ETF, те вероятно ще обмислят „нетни дълги“ позиции. Анализаторите предвиждат ускорен приток на биткойн ETF през третото и четвъртото тримесечие, което ще осигури нови входни точки преди следващата вълна на институционално търсене.

Инвестициите в BTC се очертава да продължат да растат

Анализът на Bernstein показва, че разпределенията в портфейла на Биткойн имат голям потенциал за растеж. Според 13-F отчети институционалните инвеститори управляват 22% от управляваните активи (AUM), като хедж фондовете представляват около 36% от тях.

Следващата логична стъпка за тези инвеститори, според Бърнстейн, е да обмислят „дълги“ позиции, което означава задържане на Биткойн за по-дълъг период от време, за да се възползват от потенциалното увеличение на стойността му.

Финансовите консултанти, особено тези, които управляват малки и средни по размер портфейли с 0,1-0,3%, разпределени в Биткойн ETF, започват да стимулират реалното търсене. Бележката предполага, че по-големите консултанти, които одобряват ETF и значителното пространство за разпределение в рамките на съществуващите портфейли, ще бъдат ключови двигатели на бъдещия растеж.

Анализаторите сравняват настоящите нива на цените на криптовалутите с предишни пазарни цикли. Те предполагат, че цена на Биткойн от 60 000 щатски долара днес е подобна на цена на Биткойн под 10 000 щатски долара през юни 2020 г. Въпреки неотдавнашното рали, те смятат, че BTC все още се намира в ранен цикъл и е привлекателен на сегашните нива. Те заключават, че мениджърите на активи имат сериозни основания да подобрят усилията си за маркетинг и дистрибуция, за да разширят бизнеса си с криптовалути.

В обобщение, ревизираната прогноза и анализът на Bernstein представят убедителни аргументи за потенциала за растеж на Биткойн. Те подчертават нарастващия интерес от страна на институционалните инвеститори, ранните етапи на Биткойн ETF и значителния потенциал за растеж на разпределението на портфейлите. С отшумяването на регулаторните опасения и увеличаването на институционалното приемане Биткойн изглежда е готов за значителен бъдещ растеж.

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

Свързани статии