Тръмп се застъпва за добива на Bitcoin в САЩ след среща с лидери на индустрията

Доналд Тръмп потвърди подкрепата си за индустрията за добив на биткойни. В сряда той беше домакин на среща с висши ръководители на няколко американски компании за добив на криптовалути.

В публикация от 11 юни в своята социална платформа Truth Social Тръмп изрази желанието си всички останали Биткойни да бъдат „MADE IN THE USA!!!“. Той твърди, че тази инициатива ще допринесе за постигането на „енергийно господство“ на страната.

Тръмп също така определи Биткойн като „последната линия на защита“ на страната срещу въвеждането на цифрова валута на централната банка (CBDC). Въпреки това председателят на Федералния резерв Джером Пауъл заяви през март, че САЩ са далеч от това да обмислят, камо ли да приемат CBDC под каквато и да е форма.

Тръмп е домакин на среща с ръководители на индустрията за добив на биткойни, за да насърчи енергийното господство на САЩ

На срещата в резиденцията на Тръмп „Мар-а-Лаго“ във Флорида присъстваха известни личности като главния изпълнителен директор на Riot Platforms Джейсън Лес, ръководителя на отдела за публична политика Брайън Моргенщерн, изпълнителния председател на CleanSpark Матю Шулц и члена на борда на директорите на TeraWulf Аманда Фабиано.

Фабиано сподели, че групата е обсъдила как добивът на биткойни може да помогне за укрепване на електрическата мрежа и да насърчи създаването на работни места. Тя наблегна на потенциалните ползи от индустрията по отношение на енергийната инфраструктура и възможностите за заетост.

Шулц заяви пред Блумбърг, че Тръмп е обещал подкрепата си за сектора на добива на Биткойн, ако бъде избран за президент през ноември. Той изтъкна ангажимента на Тръмп’към индустрията и положителното въздействие, което тя би могла да има под негово ръководство.

Аманда Фабиано обсъжда политическите предизвикателства и ползите от индустрията за добив на Биткойн

Фабиано изтъкна, че индустрията за добив на Биткойн е изправена пред значителни политически предизвикателства поради дезинформация и погрешни разкази. Тя подчерта, че е необходимо политиците да се информират за ползите от Биткойн и процесите на добив.

Понастоящем секторът е подложен на политически натиск от предложения като 30-процентния данък върху електроенергията, налаган от президента Джо Байдън на добиващите Биткойн. Съществуват и постоянни опасения относно емисиите на индустрията, потреблението на енергия и потенциалното ѝ въздействие върху енергийните мрежи.

Макар че Тръмп преди това нарече Биткойн измама по време на своето президентство през 2021 г., оттогава той промени позицията си. Тази промяна изглежда е опит да се спечели подкрепа от сега влиятелните лобистки групи в индустрията с наближаването на президентските избори през 2024 г.

Наскоро Тръмп подчерта, че Съединените щати не трябва да се задоволяват с „второ място“ в сферата на криптовалутите. По-рано през юни той дори се обяви за „криптопрезидент“.

В стремежа си да подкрепи президентската си кампания Тръмп започна да приема дарения в криптовалута и наскоро беше домакин на вечеря за притежателите на неговите нефунционални токени (НФТ) Mugshot.

На 10 юни Тръмп проведе първата си среща с предсрочно освободен служител, след като на 30 май беше признат за виновен в 34 престъпления за фалшифициране на бизнес документи. Виртуалното интервю, проведено от неговия курорт Мар-а-Лаго, е било кратко и безпроблемно, като според източници, цитирани от The Hill, е продължило по-малко от 30 минути.

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..