Топ крипто

  Запасите на Metaplanet се покачват с 10% след голяма покупка на Bitcoin

  Листнатата в Токио инвестиционна компания Metaplanet Inc. увеличи акциите си с 9,88% във вторник. Този скок последва съобщението, че тя е закупила допълнителни биткойни на стойност 250 млн. йени (1,58 млн. долара). Инвеститорите реагираха положително на новината, показвайки увереност в стратегическата посока на фирмата.

  На 11 юни Metaplanet публикува становище, в което подробно се посочва, че е придобила 23,351 BTC. С тази последна покупка общият размер на притежаваните от нея Биткойн възлиза на над 141,07 BTC, оценени на 9,54 млн. долара. Придобиването следва по-ранни покупки, направени на 23 април и 10 май, което е сигнал за продължаващия ангажимент на фирмата’да увеличава активите си в Биткойн.

  Средната цена на покупката на Биткойн от Metaplanet беше 10,27 млн. йени, или приблизително 65 300 щатски долара за Биткойн. Понастоящем Биткойн се търгува на цена от 67 566 долара, което е спад от достигнатия миналата седмица връх от близо 72 000 долара. Това колебание на цените не възпрепятства инвестиционната стратегия на Metaplanet.

  Цената на акциите на Metaplanet-Inc. се покачва до 89 йени

  При затварянето на борсата във вторник акциите на Metaplanet Inc. поскъпнаха до 89 йени за акция. Това представлява значително увеличение от цената й от около 19 йени на 9 април, датата, на която компанията за първи път обяви фокуса си върху инвестициите в биткойн. Повишението на акциите отразява одобрението на пазара за стратегическия завой на Metaplanet.

  „В отговор на предизвикания от пандемията инвестиционен пейзаж Metaplanet цялостно преструктурира безбройните си активи и бизнеси, проправяйки пътя за стратегически завой към визия, ориентирана към Биткойн“, се казва на уебсайта на компанията.
  Тази промяна е част от по-широката стратегия на компанията да се адаптира към променящите се икономически условия.

  Миналия месец Metaplanet обяви, че е решила да приеме Биткойн като свой стратегически актив за касов резерв. Това решение беше повлияно от продължаващите икономически предизвикателства в Япония, включително високия държавен дълг, продължителните периоди на отрицателни реални лихвени проценти и слабата йена. Фирмата вярва, че Биткойн може да осигури по-стабилен и печеливш резерв в сравнение с традиционните активи.

  По данни на BitcoinTreasuries.net публичните компании по света притежават общо 308 688 биткойна. Microstrategy Inc. е начело с 214 400 BTC, което представлява над 50% от нейната пазарна капитализация. Тази тенденция на натрупване на Биткойн като резервен актив показва нарастващо корпоративно доверие в потенциала на криптовалутата за дългосрочно запазване на стойността.

  Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

  Свързани статии