Топ крипто

  Японската крипто борса е засегната от кражба на биткойни за 305 млн. долара

  В петък японски оператор на криптоборса съобщи за загуба на биткойни на стойност над 300 млн. долара поради „неоторизирано изтичане“.

  DMM Bitcoin сподели подробностите в публикация в блога си, разкривайки, че са били откраднати 4 502,9 BTC, на стойност 305,1 млн. долара по текущи пазарни цени.

  Борсата увери клиентите, че техните депозити в биткойни ще бъдат напълно гарантирани. Те планират да получат еквивалентната сума на изгубените BTC, с подкрепата на компаниите от тяхната група. Те обаче не предоставиха срокове за този процес.

  Кражбата е извършена в 13:26 ч. токийско време. Това съвпада с транзакция от 4 502 BTC, маркирана от акаунта Whale Alert на X.

  DMM Bitcoin спря тегленията на криптовалути, поръчките за покупка на спот пазара и новите позиции за търговия с ливъридж. Те също така проверяват откриването на нови сметки. Тегленето на средства в йени може да отнеме повече време от обичайното.

  От борсата не уточниха кога услугите ще бъдат възобновени, но споменаха, че в отделно съобщение ще бъде предоставена повече информация.

  Според доклад на японската новинарска служба Nikkei в края на 2023 г. DMM Bitcoin е имала около 370 000 клиентски сметки.

  Ако се потвърди, тази кражба ще бъде една от най-големите атаки на криптоборси в историята.

  През 2018 г. Coincheck преживя кражба на 58 млрд. йени, или около 533 млн. долара криптовалути. По-късно същата година Monax, онлайн брокерска фирма, придоби Coincheck.

  Япония е известна и със скандалния срив на биткойн борсата Mt. Gox, която през 2014 г. загуби над 400 млн. долара. Процесът на разпределяне на средствата между кредиторите продължава вече почти десетилетие и е пред завършване.

  Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

  Свързани статии