Важният етап на Bitcoin може да предизвика шок в предлагането, предупреждава Помплиано

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти

Антъни Помплиано, визионерът, който стои зад Pomp Investments, в момента застъпва изключително оптимистична гледна точка за Биткойн (BTC).

По време на сегмент на CNBC Помплиано предаде своята гледна точка, твърдейки, че като се има предвид смесицата от многобройни катализатори и исторически модели, е трудно да се предвиди сценарий, при който Биткойн да не отбележи по-нататъшен ръст на стойността.

“Току-що достигнахме наистина важен крайъгълен камък преди намаляването наполовина – току-що имахме най-високото седмично, месечно и тримесечно затваряне за Биткойн. И така, последните четири пъти, когато това се е случвало, Биткойн е поскъпвал с поне 300% през останалата част от бичия пазар. Това не означава, че ще се случи отново.
Но за да се случи това преди намаляването наполовина, това е нещо като шок на търсенето, който се случи, и сега ще имаме този шок на предлагането.”

Понастоящем стойността на Биткойн е отбелязана на 65 744 долара, което бележи впечатляващ възход от приблизително 66% от януарския си надир, който беше приблизително 39 500 долара.

Помплиано уточнява още, че настоящите икономически вълнения и преобладаващото чувство на отчаяние може да са значителни фактори, които стимулират оценката на Биткойн и подобни цифрови валути.

Той поставя риторичен въпрос за липсата на надежда и действията, които тя подтиква хората да предприемат, като предполага:

“Доларът е загубил 25% от покупателната си способност за четири години. Имаме 1,1 трилиона долара дълг по кредитни карти. Имаме 43 милиона американци, които имат федерални студентски дългове, като средният баланс е 37 000 долара. Хората са загубили надежда, нямат надежда. Как се очаква да живееш в страна, в която е по-евтино да наемеш жилище, отколкото да го купиш в 50 големи метрополии?

Нямате надежда и затова какво правите?

Мисля, че ако отидете и си купите лотариен билет, шансът е 300 милиона към едно. Мисля, че в момента има хора, които си казват: “Знаете ли какво? Един мемекоин има по-добри шансове от лотариен билет. Мисля, че има много хора, които казват, че биткойнът всъщност е най-сигурният [залог]”.

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти