Топ крипто

  SEC дава зелена светлина на ETF на Ethereum

  В четвъртък, 23 май, Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) одобри осем заявления за борсово търгувани фондове (ETF) за Етериум. Това решение бележи значителна промяна в регулаторната позиция спрямо Етериум, втория по големина цифров актив.

  Това одобрение позволява на масовите инвеститори да получат експозиция към Етериум, без да притежават директно криптовалутата.

  Подадените документи 19B-4 очертават промените в правилата и регулаторното съответствие, необходими за листването и търговията с новите ETF-и. Комисията по ценни книжа и фондови борси отбеляза, че предложенията са в съответствие с раздел 6(b)(5) от Закона за борсите.

  „След внимателен преглед Комисията установи, че предложенията са в съответствие със Закона за борсите и правилата и разпоредбите по него, приложими за национална борса за ценни книжа.“

  Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) одобри подаването на документи 19B-4 за следните фирми:

   
    BlackRock Inc.
    Fidelity
    Grayscale Investments Inc.
    Bitwise Asset Management Inc.
    VanEck Associates Corp.
    Ark Investment Management LLC
    Invesco Capital Management LLC
    Franklin Templeton 

  Въпреки това одобрение, тези фирми все още се нуждаят от одобрението на SEC за своите S-1 документи. Регистрационното изявление S-1 предоставя подробна информация за финансовите и бизнес операции на доставчиците на ETF, което помага на инвеститорите да вземат информирани решения.

  Сроковете за регистриране на тези ETF са несигурни. Анализаторът на ETF Нейт Гераси спомена, че Комисията по ценните книжа и борсите може да забави одобренията на S-1 поради липса на ангажираност. Въпреки това Джеймс Сейфърт от Bloomberg’в Twitter написа, че ако се работи усилено, този процес може да отнеме няколко седмици, въпреки че в някои случаи е отнемал над три месеца.

  Въпреки че одобрението на SEC е важен етап, стартирането на тези спот ETF-и на Ethereum зависи от предстоящите одобрения на S-1. Въпреки несигурността, регулаторното одобрение предизвика оптимизъм в криптообщността. Мнозина виждат в него решаваща стъпка към по-широкото приемане и внедряване на Етериум в традиционните финанси.

  Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

  Свързани статии