Съоснователят на Tether приветства токенизацията като най-големия скок след Fiat

Изпълнителен директор на Tether наскоро заяви, че превръщането на фиатни валути, като американския долар, в цифрови токени е най-голямата иновация. Според него тази промяна може да окаже значително въздействие върху световните финанси в бъдеще.

Уилям Куигли, който помогна за създаването на компанията за криптовалути Tether и децентрализираната борса WAX, смята, че световните икономики може да започнат да използват цифрови, токенизирани пари през следващото десетилетие. Той се изказа високо за тази технология по време на дискусия на срещата на върха FT Crypto and Digital Assets Summit на 9 май.

Куигли обясни, че токенизирането на фиатните валути може да ги подобри, позволявайки възможности като печелене на лихва върху тези цифрови форми на пари. Той подчерта, че тази иновация няма недостатъци, а само ползи.

Съоснователят на Tether заяви:

„Чудех се защо моята разплащателна сметка никога не ми е плащала лихва. А те ми казаха: ами, получаваш прекрасните предимства на електронното банкиране. Така че в някакъв момент това може да се случи. Но в момента хората са толкова щастливи от токенизацията на доларите си, че идеята да се откажат от лихвите по тях не е била наистина убедителен въпрос.“

Уилям Куигли обсъжда токенизацията на срещата на високо равнище FT Crypto and Digital Assets Summit

Той също така посочи, че трилиони долари се намират в банкови сметки в САЩ, без да носят лихва. Хората използват тези сметки за своите банкови нужди, като достъп до банкомати и електронни плащания, въпреки че не печелят нищо от парите си.

По време на същия разговор Куигли сподели как се е захванал с криптовалутите и е помогнал за създаването на Tether. Днес Tether е най-голямата стабилна валута по пазарен размер и най-често търгуваната криптовалута.

За много от идеите си Куигли признава ранния си интерес към игрите. В края на 90-те години на миналия век търговията с предмети в игрите става популярна. Той и партньорът му виждат необходимост от цифрова платежна услуга, тъй като по това време няма пряк метод за използване на фиатна валута онлайн. Това довежда до идеята им да създадат цифрова ескроу услуга за закупуване на предмети в играта с пари в брой. Куигли също така споменава, че е бил един от първите големи инвеститори в PayPal.

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

Свързани статии