Топ крипто

  Първият спот Bitcoin ETF в Тайланд е одобрен!

  Тайланд одобри първия си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн. Това го превръща в една от многото държави, които позволяват регулирани възможности за инвестиране в Биткойн.

  Тайландската комисия за ценни книжа и фондови борси (SEC) даде зелена светлина на One Asset Management (ONEAM) да пусне ETF за Биткойн. Според Bangkok Post фондът ONE Bitcoin ETF ще бъде достъпен от 31 май до 6 юни.

  Този ETF е достъпен само за заможни и институционални инвеститори съгласно правилата на тайландската SEC. През април регулаторът промени насоките, за да разреши Биткойн ETF, насочени към професионални инвеститори.

  ONEAM планира да инвестира фонда в 11 големи световни фонда за биткойни. Тази стратегия гарантира достатъчна ликвидност и сигурност. Компанията твърди, че ETF предлага експозиция на Биткойн в регулирана рамка, намалявайки рискове като кражба, свързани с пряката собственост.

  Докато ONEAM получи одобрение, друга фирма, MFC Asset Management, все още чака зелена светлина за своя Bitcoin ETF. И двата ETF-а ще бъдат частни и достъпни само за квалифицирани инвеститори.

  Тайланд следва примера на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, която през януари одобри няколко Биткойн ETF, което доведе до повишен интерес. Други региони като Хонконг, Австралия и Обединеното кралство също започнаха да предлагат спот Биткойн ETF или подобни продукти.

  Тези ETF-и улесняват инвестирането в ценовите промени на Биткойн, без да притежавате криптовалутата. Това е по-подходящо за професионални инвеститори и институции.

  Като одобряват ETF за Биткойн, тайландските регулатори отговарят на нарастващото търсене от страна на местните институции за инвестиране в Биткойн. Този ход може да доведе до по-широко масово приемане, след като бъдат въведени публични предлагания.

  Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

  Свързани статии