Приключи ли екстремната крипто волатилност през Q1?

Инвестиционните фондове, управлявани от компании като Brevan Howard, Pantera Capital и Nickel Digital, успешно постигнаха забележителни печалби, независимо от периодите на висока волатилност, характерни за пазарите на криптовалути.

Nickel Digital Asset Management отправи предупреждение към своите инвеститори, като ги посъветва да смекчат очакванията си след извънредното представяне на своя фонд Diversified Alpha през първото тримесечие. Този фонд, който се оценява на 80 млн. щатски долара, реализира нетна възвръщаемост от 11% през този период, въпреки че изпитва повишени нива на волатилност на криптопазарите.

Стратегията на фонда се фокусира върху използването на неефективността на пазарното ценообразуване, като типичните цели за годишна възвръщаемост са определени между 15% и 20%, както заяви Анатолий Крачилов, главен изпълнителен директор.

Месец март обаче представи уникален сценарий, характеризиращ се със значителна волатилност, стабилни обеми на търговия и значителна пазарна дисперсия, които колективно допринесоха за печалба от 5% за месеца. Тези подробности бяха изтъкнати в презентация за инвеститори, до която Блумбърг имаше достъп.

„За съжаление, това не е ново нормално състояние, няма да правим 5% всеки месец занапред“, споделя Дейвид Фочиър, мениджър на Diversified Alpha.

В същата презентация Фаучиър отбеляза преходния характер на подобни благоприятни пазарни условия, като предположи, че е малко вероятно те да продължат. Той разсъждава върху последното тримесечие, като отбелязва: „Всичко, което може да се желае за едно тримесечие, се случи в някакъв момент през това тримесечие.“

Наред с Nickel Digital, други фондове, включително управляваните от Brevan Howard и Pantera Capital, също отбелязаха значителен успех благодарение на стабилното представяне на криптопазара. По-специално, през първото тримесечие биткойнът отбеляза забележителен ръст от 67%, като значително надмина повечето други категории активи.

Въпреки тази впечатляваща възвръщаемост Майкъл Хол, главен инвестиционен директор в Nickel Digital, подчерта критичната необходимост от правилно управление на очакванията на инвеститорите. В интервю той изтъкна важността на това да бъдем реалистични и честни, като призна, че може да има месеци, в които възвръщаемостта да е отрицателна.

„Не искаме да надхвърляме очакванията си“, коментира Хол. „Искаме да ги уведомим, че може да има и отрицателни месеци. Това е просто честност и прямота.“

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

Свързани статии