Оттеглят ли се биткойн китовете?

Аналитичната компания IntoTheBlock издаде предупреждение за богатите инвеститори в биткойн (BTC), които показват признаци на умора. Фирмата сподели в социалната медийна платформа X, че от март тази година насам тези Биткойн „китове“ се възползват от всеки шанс да купят още BTC по време на спадовете на цените.

IntoTheBlock обаче наблюдава промяна в поведението на тези мащабни инвеститори. „Китовете“, които притежават повече от 1000 BTC, проявяват по-малък интерес към закупуването на още Биткойн по време на ценови спадове, особено когато криптовалутата се бори да запази бичия импулс над нивото от 60 000 USD.

Освен това IntoTheBlock посочва, че нетният поток на големите притежатели, който измерва Биткойн, влизащ и излизащ от портфейлите на тези китове, като изчислява разликата между входящите и изходящите потоци, е спаднал значително от пика си през март.

„Китовете“ купуват потапянето, но дали убедеността им намалява?
Адресите, притежаващи над 1000 BTC, се натрупват силно през последните месеци, особено по време на спадовете.
Цените се повишаваха малко след всяко натрупване.
Обърнете внимание обаче, че всеки скок в натрупването от тези притежатели е по-малък от предишния.
Възможно ли е това да означава, че китовете имат все по-малък апетит да купуват при спад?“

Стойността на Биткойн възлиза на 62 671 долара

Към момента на последната актуализация стойността на Биткойн възлиза на 62 671 щатски долара, което показва спад от 1,31% през последните 24 часа.

Анализаторската компания също така следи Chainlink (LINK), децентрализирана оракулска мрежа в сектора на криптовалутите. Въпреки неотдавнашните низходящи тенденции в цената ѝ, пазарните участници изглежда натрупват LINK, което предполага контрастно доверие на инвеститорите в сравнение с Биткойн. IntoTheBlock предполага, че тези действия може да показват по-широки тенденции или промени в стратегиите на инвеститорите в рамките на пазара на криптовалути.

„Въпреки неотдавнашните ценови движения, данните от последния месец показват отрицателен нетен поток от борси за LINK, което показва натрупване.
През този период общият нетен изходящ поток възлиза на близо 3,6 милиона LINK.“

LINK струва 14 долара, което представлява спад от над 3,6% за деня.

Към момента на писане на статията стойността на LINK е 14 USD, което представлява спад с повече от 3,6% за деня.

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

Свързани статии