Топ крипто

  Mt. Gox най-накрая ще започне изплащането на биткойни през юли

  Mt. Gox, борсата за криптовалути, която загуби 850 000 биткойна през 2014 г., ще започне да изплаща суми на своите потребители.

  От юли 2024 г. оздравителният синдик на Mt. Gox ще започне да обработва изплащанията в Bitcoin и Bitcoin Cash. Тази информация беше споделена в бележка, издадена от борсата на 24 юни.

  Синдикът помоли потребителите да бъдат търпеливи, като заяви, че редът на плащане ще зависи от всяка криптовалутна борса:

  „Ще започнем изплащанията с борсите, които са приключили необходимия обмен на информация и потвърждение. Моля, изчакайте известно време, докато бъдат извършени изплащанията“.

  Mt. Gox дължи биткойни на стойност над 9,4 млрд. долара на около 127 000 кредитори. Тези кредитори чакат повече от 10 години, за да получат обратно средствата си, след като борсата се срина през 2014 г. поради множество хакерски атаки.

  Преводът на 9,6 млрд. долара в биткойн през май е част от погасяването на задълженията на Mt. Gox’s

  Плановете за изплащане на Mt. Gox се следят отблизо от криптовалутната индустрия. Потребителите с нетърпение очакваха връщането на изгубените си биткойни повече от десетилетие.

  На 28 май Mt. Gox прехвърли 141 686 BTC, на стойност 9,62 млрд. долара, в нов портфейл с име „1Jbez“. Тези средства бяха прехвърлени от няколко други студени портфейла, свързани с Mt. Gox. Това преместване отбеляза първия onchain трансфер на средства от борсата от повече от пет години насам.

  Графика на прехвърлянето на 141 686 BTC от Mt. Gox на 28 май

  Малко след този трансфер Нобуаки Кобаяши, оздравителният синдик на Mt. Gox, потвърди, че консолидацията е част от плановете за изплащане на борсата. Той обаче не уточни кога ще започнат изплащанията. В съобщение от 28 май Кобаяши заяви:

  „Попечителят по рехабилитацията се подготвя да извърши плащания за частта от вземанията за рехабилитация на криптовалута, за която е разпределена криптовалута. Моля, изчакайте известно време, докато бъдат извършени изплащанията.“

  Колапсът на Mt. Gox през 2014 г. свали BTC под 500 долара

  Mt. Gox беше една от най-ранните борси за криптовалути, която някога обработваше над 70% от всички сделки в блокчейн екосистемата.

  Борсата излезе от строя през 2014 г., след като пробив в сигурността доведе до загубата на над 850 000 BTC потребителски средства, на стойност над 51,9 млрд. долара по днешна стойност. В момента цената на биткойн е над 61 100 долара.

  През февруари 2014 г. цената на Биткойн спадна до най-ниската си стойност от 420 USD малко след като борсата излезе от строя. Докладите сочат, че Mt. Gox е била хакната шест пъти между 2011 и 2014 г.

  Въпреки неотдавнашното изявление на синдика, изплащането на сумите може да се сблъска с допълнителни забавяния. Последният краен срок беше определен за септември 2023 г., един месец преди Mt. Gox първоначално да се разплати с кредиторите до 31 октомври 2023 г.

  Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

  Свързани статии