Mt. Gox: Кеш: разкрити са нови дати за изплащане на биткойн и кеш

Клиентите на компрометираната борса за обмен на цифрова валута Mt. Gox наскоро получиха още един обнадеждаващ сигнал относно перспективите им за възстановяване на откраднатите средства. Това се случва, след като синдикът на Mt. Gox предостави важни актуализации относно процеса на изплащане.

Няколко кредитори, свързани с Mt. Gox, отбелязаха актуализации на своите сметки за вземания, които сега включват подробна информация относно възстановяването на суми в Bitcoin, Bitcoin Cash и различни фиатни валути. Това развитие накара мнозина да очакват, че може да предстои изплащане на суми в криптовалута.

Първоначалните сведения за такива актуализации се появиха около средата на април в подгрупата за несъстоятелност на Mt. Gox, където потребителите споделиха наблюденията си за новодобавени цифри в таблиците с данни за изплащане на техните индивидуални сметки.

Един от кредиторите сподели екранна снимка, илюстрираща, че сметките за вземания на Mt. Gox вече включват таблица, показваща статуса на погасяване, завършените погасявания и висящите погасявания.

Mt. Gox въведе значителни актуализации по отношение на процеса на възстановяване

Дискусиите във форума за несъстоятелност на Mt. Gox в Reddit показват, че някои кредитори вече са започнали да получават депозити във фиатна валута директно в банковите си сметки.

На 22 април кредитор на Mt. Gox съобщи, че е получил средства в щатски долари по валутна сметка в HSBC, като подчерта, че транзакцията не е била свързана с такси. Това плащане е обработено повече от месец след като в сметката за вземания е записана първата актуализация на таблицата за погасяване.

„Таблицата беше актуализирана първо на 15 март, след това на 8 април, след това на 18 април, когато пристигнаха редовете с BTC“, заяви Redditor.

Неотдавнашното добавяне на биткойн към сметките в системата за събиране на вземания за оздравяване на Mt. Gox представлява значителна стъпка за кредиторите, което показва, че изплащането на суми както в криптовалути, така и във фиатни валути е предстоящо, според изявление на кредитор на Mt. Gox.

„За сравнение, през декември миналата година японските ищци получиха бележки на страницата си и в рамките на две седмици видяха фиат в сметките си чрез PayPal и частни банки“, заяви кредиторът, добавяйки: „Да се надяваме, че преводът на криптовалути ще повтори този на фиатния си предшественик“.

Първоначално създадена през 2010 г., Mt. Gox доминираше на световния пазар за обмен на биткойни преди срива си, като обработваше около 70% от всички трансакции с BTC, докато не се поддаде на масивен пробив в сигурността през 2014 г., в резултат на който бяха загубени 850 000 BTC.

Според последните актуализации Mt. Gox трябва да разпредели 142 000 Биткойна и 143 000 Биткойн Кеш, както и 69 млрд. японски йени (приблизително 510 млн. долара) на своите кредитори до октомври 2024 г.

Беше потвърдено, че Mt. Самоличността на кредиторите на Gox и свързаните с тях сметки за обмен на криптовалута.

Последните актуализации на таблиците за изплащане последваха приключването на проверките на самоличността на кредиторите на Mt. Gox и потвърждаването на свързаните с тях сметки за обмен на криптовалути, предвидени за изплащане на Bitcoin и Bitcoin Cash през януари 2024 г. Платформите, достъпни за тези трансакции, включват Bitstamp, Kraken, Bitbank, BitGo и SBI VC Trade.

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

Свързани статии