Топ крипто

  Криптовалутите ще доминират в ерата на ИИ: Баладжи Сринивасан обяснява защо

  Бившият изпълнителен директор на Coinbase Баладжи Сринивасан смята, че криптовалутата ще се превърне в основната форма на пари в ерата на изкуствения интелект (ИИ).

  Сринивасан сподели със своите един милион последователи в социалната медийна платформа X, че вижда криптовалутата като „цифров недостиг“, а ИИ като „цифрово изобилие“. Той обаче посочва, че ИИ няма да направи всичко в изобилие.

  Той обяснява: „Какво са парите в епохата на генеративния ИИ и роботиката? По същество те се превръщат в криптовалута. Точно както интелектът се превръща в електричество, парите се трансформират в криптовалута“.

  Ето основните му точки:

  1. Криптовалута и недостиг: В свят, в който изкуственият интелект прави много неща в изобилие, криптовалутата остава доказано оскъдна. Тази оскъдност е полезна. Например оскъдните криптоактиви могат да потвърдят човешката самоличност, когато инструментите на ИИ улесняват фалшифицирането на това, че сте човек.
  2. Парите като мост: Парите свързват различни икономически субекти. Не е необходимо да плащате на ръката си, за да се движи, и не е необходимо да плащате на робот, който притежавате. Но робот, който е собственост на някой друг, ще изисква плащане, за да се използва. По този начин ще изпратите монета, за да отключите и използвате този робот.
  3. Постоянна оскъдност: Недостигът на високо ниво не изчезва, така че парите остават необходими. Много видове недостиг обаче могат да изчезнат. Например стационарните битови роботи като пералните машини могат да бъдат заменени от мобилни битови роботи, които могат да ходят и да изпълняват различни задачи.

  Сринивасан също така споменава, че уеб3 бекендите, като например Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), предлагат по-висока сигурност в сравнение с всяка уеб2 система. Той твърди, че в епохата на изкуствения интелект най-важната форма на недостиг ще бъдат крипто частните ключове, които ще се използват за контрол на роботи и автоматизирани системи.

  В обобщение, Сринивасан предвижда бъдеще, в което криптовалутата е в основата на икономическите трансакции в свят, доминиран от ИИ, като гарантира сигурността и поддържа концепцията за оскъдност.

  Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

  Свързани статии