Топ крипто

  Кредитори на Mt. Gox: до 3 месеца за изплащане на биткойни

  На кредиторите на Mt Gox може да се наложи да чакат до три месеца, за да получат своите плащания за Bitcoin и Bitcoin Cash. Това зависи от това на кои криптоборси са подали своите искове, според документ на синдика.

  Синдикът на несъществуващата борса за криптовалути обяви на 05.07.2024 г., че изплащането е започнало за някои определени криптоборси, следвайки плана за оздравяване.

  Синдикът обясни, че графикът за изплащане на сумите е различен за всяка борса. Например Kraken разполага с 90 дни за обработка на плащанията, докато Bitstamp може да отнеме до 60 дни. При BitGo изплащанията ще бъдат видими в рамките на 20 дни, а SBI VC Trade и Bitbank ще приключат изплащанията в рамките на 14 дни.

  Всяка посочена борса за криптовалути трябва или да добави BTC или BCH към баланса на сметката на кредитора, или да ги прехвърли в свързан портфейл в рамките на определен брой дни след получаването им от попечителя.

  Синдикът също така отбеляза, че плащанията на правоимащите кредитори ще бъдат извършени незабавно, ако те отговарят на определени условия. Те включват потвърждаване на валидността на регистрираните сметки, съгласие със споразумение от страна на посочените криптоборси и приключване на обсъжданията с попечителя.

  Изследовател на транзакциите

  По-рано днес, 05.07.2024 г., Mt Gox прехвърли 47 228,7 BTC, на стойност около 2,71 млрд. долара, в портфейл. След това активите бяха прехвърлени в множество транзакции, включително 1 545 BTC, на стойност 85 млн. долара, към горещ портфейл на криптоборсата Bitbank, според данни от Arkham.

  Heatmap на ликвидациите

  В един момент днес цената на биткойна спадна под 54 000 долара. В момента тя се търгува на ниво от 54 270 долара, което представлява спад от 6,48% през последните 24 часа. Освен това на по-широкия криптопазар бяха извършени дневни ликвидации на стойност над 665 млн. долара на централизираните борси.

  Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

  Свързани статии