Как да деблокирате YouTube и да гледате видеоклипове, блокирани във вашата страна?

Кои държави са забранили YouTube?

YouTube е блокиран в следните държави: Китай, Еритрея, Иран, Северна Корея, Южен Судан, Судан, Сирия, Таджикистан, Туркменистан

Как да деблокирате YouTube, ако е блокиран от администратора?

Използвайте VPN услуга, за да заобиколите защитната стена на мрежата. Имайте предвид, че това работи само ако VPN не са блокирани от администратора на мрежата.
Използвайте прокси сървър, за да заобиколите черния списък на администратора. Въпреки че имайте предвид, че администраторите ще могат да видят какво сте гледали.

Безопасно ли е деблокирането на YouTube?

Да. Ако използвате VPN услуга, деблокирането на YouTube би трябвало да е напълно безопасно. VPN услугата не само ще деблокира всяко видео в YouTube, но и ще криптира всичко, което правите, така че да останете анонимни и да запазите дейността си в тайна. Така тя не само ще ви предпази от хакери и други трети страни, но и ще гарантира, че администраторите в училище или на работа няма да виждат какво правите и ще бъдете свободни от правителствено наблюдение.

Защо някои видеоклипове в YouTube не са видими за вас?

Някои видеоклипове в YouTube са ограничени, тъй като съдържат чувствително за възрастта съдържание. Затова трябва да влезете в личния си профил и да потърсите видеоклип, който искате да гледате.

Някои видеоклипове в YouTube са достъпни само в избрани региони поради лицензионни права или цензура. По същия начин много училища и офиси са блокирали YouTube, за да попречат на учениците и служителите да се разсейват. Не е честно!

За щастие, има помощ наблизо. В това ръководство сме събрали много съвети и трикове, които да ви помогнат да деблокирате YouTube и да гледате желаното видеосъдържание. Независимо дали сте решили да гледате YouTube с помощта на VPN, прокси сървър или нещо друго – ние сме се погрижили за вас! Затова прочетете всичко, което трябва да знаете за деблокирането на YouTube.

Как да деблокирате YouTube
Съдържание

Как да деблокирате видеоклипове в YouTube във вашата страна – лесният начин

Най-ефективният и надежден начин за гледане на забранени видеоклипове в YouTube е с помощта на VPN услуга. Виртуалната частна мрежа ще заблуди YouTube, като промени локалния ви IP адрес. Това ще ги накара да приемат, че гледате видеоклипа от чужда държава. Следователно ще имате не само защитена мрежа, но и достъп до желаното от вас съдържание.

Как да гледате блокиран YouTube
 1. Вземете надеждна VPN услуга. Препоръчваме NordVPN, световен лидер в областта на VPN услугите.
 2. Изтеглете и инсталирайте приложението.
 3. Свържете се със сървър в правилния регион. VPN услугата работи, като скрива IP адреса на компютъра ви. Това става чрез маршрутизиране на интернет трафика ви през друг регион, което ви позволява да гледате блокирано или ограничено по региони съдържание на компютъра си. Въпреки това, ако VPN услугата маршрутизира трафика ви през регион, който няма достъп до видеоклипа в YouTube, който се опитвате да видите, няма да можете да получите достъп до него. За щастие повечето VPN услуги ви позволяват да изберете региона, през който искате да бъде маршрутизиран трафикът ви. За да разберете как да направите това, разгледайте нашето удобно ръководство за това как да промените местоположението на VPN услугата си.
Как да деблокирате видеоклипове в YouTube
 1. Уверете се, че трафикът ви се пренасочва през вашата VPN услуга. Отворете приложението си за VPN и го включете, за да се уверите, че VPN услугата ви е активирана за текущата ви интернет връзка.
 2. Отидете в You Tube и намерете видеоклипа, който искате да деблокирате. Отворете приложението си YouTube или отидете на www.youtube.com и потърсете видеоклипа с ограничен достъп, който искате да гледате. Стига желаният видеоклип да не е блокиран в регионалното местоположение на вашата VPN услуга, би трябвало да можете да намерите търсения видеоклип или канал без никакви затруднения. Ако по някаква причина не можете да намерите търсеното съдържание, опитайте да промените информацията за страната си и да опресните страницата отново.
 3. Кликнете върху видеоклипа, който искате да гледате. Ако видеото е разрешено в региона на вашата VPN услуга, то ще започне да се възпроизвежда. Ако това не се случи, може да се наложи да проверите регионалните настройки на вашата VPN услуга.
VPN услуга за YouTube

VPN за YouTube: най-важните функции

Ако искате да използвате VPN услуга за деблокиране на видеоклипове в YouTube, трябва да обърнете внимание на някои наистина важни характеристики, включително:

 • Скоростта на VPN услугата: Видеоклиповете в YouTube изискват високи скорости за безпроблемно стрийминг, затова е важно да изберете бърза VPN услуга.
 • Удостоверения за сигурност: Особено ако се намирате в страна, в която YouTube е забранен, трябва да се уверите, че имате VPN услуга, която защитава онлайн самоличността ви.
 • Хардуерът, който поддържа: Ако искате да гледате неблокирани видеоклипове в YouTube на мобилния си телефон, смарт телевизор, стрийминг стик или игрова конзола, уверете се, че сте избрали VPN услуга, която работи на устройствата, които планирате да използвате.
 • Репутация на VPN услугата: Винаги е важно да се избере VPN услуга с добра репутация и солидно обслужване на клиенти, в случай че имате някакви проблеми.
Как да деблокирате YouTube в училище или на работа

Как да деблокирате YouTube в училище или на работа?

Ако в училището или на работното ви място видеоклиповете в YouTube са блокирани, най-добрият начин е да използвате VPN услуга, за да деблокирате ограниченото съдържание. Просто следвайте инструкциите стъпка по стъпка по-горе, които ще ви покажат как да направите това. Ако обаче екипът на администрацията на вашето училище или офис е блокирал видеоклиповете в YouTube, понякога може да се окаже трудно да получите и VPN.

1. Отблокиране на YouTube с прокси

Прокси сървърът работи по подобен начин на VPN услугата, тъй като пренасочва трафика ви през сървър, за да изглежда, че се намирате на друго място. Това ви позволява да заобикаляте защитни стени и географски ограничения на съдържанието.

 Отблокиране на YouTube с прокси сървър

За разлика от VPN услугите обаче повечето прокси сървъри не криптират данните ви, така че не са толкова сигурни. Това означава, че някой може да шпионира онлайн дейностите ви. И ще бъдете по-уязвими за хакерски атаки срещу данни и други онлайн заплахи.

Но ако всичко, което искате да направите, е да гледате някои видеоклипове в YouTube с ограничен достъп до региона, прокси сървърът със сигурност е лесен начин да го направите.

Съществуват три основни типа прокси сървъри:

 • Уеб проксита
 • Добавки за браузъра
 • SOCKS проксита, които можете да настроите ръчно в браузъра си

Има много уебсайтове за прокси сървъри, които са лесни за използване. Всъщност използването на прокси сървър за деблокиране на YouTube е един от най-простите методи, въпреки че, както казахме, не е най-сигурният.

Отблокиране на YouTube с помощта на разширения на браузъра

2. Отблокиране на YouTube с помощта на разширения на браузъра

Използването на разширение на браузъра, като Unblocker for YouTube, е друг много лесен и прост начин за деблокиране на видеоклипове в YouTube. Просто изтеглете разширението на браузъра и го използвайте, за да гледате забранени видеоклипове в YouTube.

3. Директно изтегляне на видеоклипове от YouTube

Има много сайтове, които ви помагат да изтегляте видеоклипове от YouTube, за да можете да гледате даден видеоклип офлайн. Разбира се, това изисква известно планиране, тъй като трябва да решите какво искате да гледате предварително.

Защо видеоклиповете в YouTube са блокирани?

Защо видеоклиповете в YouTube са блокирани?

Съществуват редица причини, поради които видеоклиповете в YouTube могат да бъдат блокирани, включително:

 • Ограничения на правата за излъчване, които може да означават, че видеото не е достъпно във вашия регион. Обикновено това се дължи на факта, че дадена организация няма разрешение да излъчва видеосъдържанието във вашата страна.
 • Мрежата ви е блокирала YouTube, защото администраторите в училището или работата ви са добавили YouTube в черния списък.
 • Технически проблеми с видеоклипа могат да попречат на възпроизвеждането му на вашия компютър.
 • Собствениците на видеоклипове са наложили ограничения върху съдържанието, което не позволява възпроизвеждането му във вашия регион.
 • Национална цензура, въведена от правителството, за да попречи на всеки в страната да има достъп до определени видеоклипове или до уебсайта и приложението YouTube.
блокиран YouTube

Колко безопасни са безплатните деблокиращи устройства за YouTube?

Безплатните деблокиращи програми за YouTube са прост и лесен начин за достъп до блокирано съдържание в YouTube. Но те не са непременно сигурен начин да го направите. Някои от тях са много съмнителни и нито един от тях не ви осигурява никаква степен на анонимност. Така че използването на безплатен деблокираща програма за YouTube може да не е толкова разумно, ако се притеснявате за сигурността, особено ако се опитвате да получите достъп до съдържание в страна, в която правителството строго блокира YouTube.

безплатни деблокиращи устройства за YouTube

За по-сигурен начин за деблокиране на видеоклипове в YouTube ви препоръчваме да използвате VPN услуга. Но ако просто искате да гледате понякога видеоклипове, които не са налични във вашия регион, безплатен деблокиращ инструмент за YouTube може да е добро решение за вас.

Колко сигурни са безплатните услуги на YouTube

Законно ли е деблокирането на YouTube?

Зависи от това къде се намирате. Заобикалянето на мрежовата защитна стена, създадена от училището или работното ви място, не е незаконно, въпреки че може да ви навлекат неприятности за това. Но в зависимост от държавата, в която се намирате, достъпът до видеоклипове с ограничен достъп за региона, които са блокирани поради национална цензура, може да се счита за незаконен.

безплатен YouTube деблокиращ

Каквато и да е причината да искате да деблокирате YouTube, разумно е да използвате VPN услуга, за да запазите самоличността и активността си онлайн в тайна. Това е един от най-надеждните ни начини за деблокиране на съдържание в YouTube.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии