Топ крипто

  Гигантски хедж фонд залага 2 млрд. долара на биткойн ETF

  Международният хедж фонд Millennium Management разкри, че през първото тримесечие на тази година е държал почти 2 млрд. долара в спот борсово търгувани фондове (ETF) за биткойн.
  Към 31 март Millennium притежава 1,94 млрд. долара в пет основни спот ETF за биткойн. Тази информация идва от подадената от нея декларация 13F в Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ.

  Хедж фондът е диверсифицирал притежанията си на спот ETF за биткойн в пет продукта: ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB), Bitwise Bitcoin ETF (BITB), Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), iShares Bitcoin Trust (IBIT) и Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF (FBTC).
  Биткойн фондът на BlackRock беше най-големият холдинг на Millennium, в който бяха инвестирани над 844 млн. долара. Фондът на Fidelity беше на близко второ място с акции на FBTC на стойност малко над 806 млн. долара.

  Най-големи притежатели на EFT

  Анализаторът на Bloomberg ETF Ерик Балчунас нарече Millennium „кралят“ на притежателите на Bitcoin ETF. Той отбеляза, че фирмата има 200 пъти по-голяма експозиция от средния нов притежател на ETF в топ 500.

  Според Балчунас около 60% от новите купувачи на спот Биткойн ETF са били инвестиционни консултантски фирми, а около 25% – хедж фондове.

  Неотдавнашните 13F декларации показаха кой купува спот Биткойн ETF. Главният инвестиционен директор на Bitwise Мат Хуган заяви, че това го прави по-оптимистично настроен за бъдещето на Биткойн.

  В меморандум от 13 май Hougan пише, че тримесечните 13F подавания разкриват важни подробности за това кой купува тези фондове. Той добави, че големият мащаб на институционалния интерес е положителен знак за Биткойн.

  Хуган подчерта присъствието на фирми като Hightower Advisors, Bracebridge Capital и Cambridge Investment Research като притежатели на Биткойн ETF. Той изказа предположение, че до крайния срок за подаване на документи – 15 май, може да има над 700 професионални фирми с общ размер на АУМ, доближаващ се до 5 млрд. долара.

  На 14 май щатът Уисконсин оповести обща инвестиция от 164 млн. долара в два фонда, предлагани от Grayscale и BlackRock.

  Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

  Свързани статии