Топ крипто

  Експерт на Fidelity: биткойнът е експоненциално злато

  Юриен Тимер, ръководител на отдел „Глобални макроси“ във Fidelity, наскоро нарече биткойна „експоненциално злато“. Той изтъкна появата на биткойн като „средство за съхранение на стойност“. Г-н Тимър сподели мислите си в поредица от публикации, в които обсъжда нарастващото значение на биткойн във финансовия пейзаж.

  Г-н Тимър наблегна на уникалната позиция на биткойн на пазара. Той сравни растежа му с бързото навлизане на интернет и мобилните телефони. Според Тимър ограниченото предлагане на биткойн и все по-широкото му приемане като цифров актив го превръщат в потенциално дългосрочно средство за съхранение на стойност, подобно на златото.

  Пазарно позициониране, подобно на биткойн

  В публикациите си Тимър подчертава, че степента на приемане на Биткойн и растежът на мрежата са от ключово значение за неговата стойност. Той отбелязва, че макар биткойнът да е все още в начален стадий на развитие в сравнение с традиционните активи, неговото приемане се ускорява бързо. Този бърз растеж подкрепя идеята, че биткойн може да се превърне във важно средство за съхранение на стойност в бъдеще.

  „Графиката по-долу показва растежа на мрежата на биткойн в съответствие с проста крива на мощността. Броят на ненулевите адреси се е сближил с тази крива на мощността, като цената на биткойн се колебае около нея като махало“, каза той. „Такава е уникалната поредица от цикли на подем и спад на биткойн.

  Кривата на приемане на биткойн

  Подкрепата на г-н Тимър е част от по-широка тенденция на институционални инвеститори, които признават потенциала на биткойн. Неговото мнение засилва нарастващата легитимност на биткойн във финансовата индустрия, което показва, че той може да играе решаваща роля в бъдещите инвестиционни стратегии.

  „Растежът на мрежата на биткойн се забави през последните месеци, докато цената му продължи да се покачва“, заключава той. „Според мен това разминаване между цена и приемане може да обясни защо биткойн се забави малко в надпреварата си към потенциални нови исторически върхове. Махалото може да се люлее само досега. За да се задържат новите върхове, може да се наложи мрежата отново да се ускори.“

  Накратко, наблюденията на Юриен Тимер дават убедителни аргументи за потенциала на биткойн. Като го сравнява със златото и подчертава бързото му приемане, Тимър подчертава уникалното място на биткойн във финансовия свят. Ролята на биткойн в световната икономика може да стане още по-важна, тъй като все повече институционални инвеститори проявяват интерес към него.

  Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

  Свързани статии