Топ крипто

  Доклад: Coinbase пада на трето място в глобалната класация

  Coinbase, голяма американска криптоборса, губи позиции в глобалния обем на търговията поради силната конкуренция, тъй като стартирането на спот Биткойн ETF в САЩ разтърси пазара.

  Фирмата за блокчейн анализи Kaiko съобщава, че Coinbase вече не е на второ място по обем на търговията в световен мащаб. От октомври 2023 г. насам пазарният дял на Coinbase е спаднал от 11% на 8%. В същото време конкурентната борса Bybit вече държи около 16% от глобалния обем на търговията.

  Според Кайко растежът на Bybit се дължи на намаляването на таксите за търговия. Това обаче не е единствената причина за нейния успех. Bybit се възползва и от регулаторните проблеми на Binance.

  Данните на Kaiko показват, че увеличението на обема на Bybit се дължи на Bitcoin (BTC) и Ethereum (ETH). Пазарният дял на тези активи в Bybit е нараснал от 17% на 53% през последната година. От друга страна, при Binance се наблюдава по-голям ръст в търговията с алткойни. Въпреки че Binance остава лидер с 54% пазарен дял, обемът на биткойн и етериум в нея е спаднал от 59% на 43% през тази година. Кайко предполага, че тази промяна може да се дължи на промени в рисковите нагласи, които обикновено намаляват по време на мечи пазари.

  Въпреки успеха на Bybit, Уолстрийт се отдръпва. Подкрепяната от Citadel Securities фирма Hidden Road спря да предлага на своите клиенти достъп до Bybit в края на май. Това се дължеше на разногласия относно процедурите на Bybit за KYC/AML (Know Your Customer/Anti-Money Laundering). Bybit все още не е коментирала публично този въпрос. Говорител обаче заяви, че платформата е „ангажирана с прозрачността и ще предоставя актуална информация с напредването на прегледа“.

  Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

  Свързани статии