Топ крипто

  Цената на Bitcoin пада под 62 500 долара на фона на пазарните сътресения

  Цената на биткойн падна под 62 500 долара. Това е един от най-големите спадове в стойността на цифровата валута през тази година. В момента биткойнът струва около 62 490 долара. Този спад на цената дойде след шест дни, в които повече хора продаваха Биткойн ETF в САЩ, отколкото купуваха. Хората също така не са сигурни какво ще се случи с паричните политики, тъй като през последната седмица цената на Биткойн се понижи с 6%.

  Етериум, втората по големина цифрова валута, също загуби 6% от стойността си през последната седмица. В началото на месеца тя беше близо до 4000 долара, но сега спадна до 3360 долара.

  Федералният резерв реши да не променя основния лихвен процент.

  Те планират да го намалят само веднъж през тази година. Това е по-малко от трите пъти, които смятаха да направят по-рано. Цените не се повишават толкова бързо, колкото преди, но все още са по-високи от целта от 2%, която има Фед. Когато лихвените проценти останат високи, хората може да не искат да инвестират в рискови неща като цифровите валути.

  По-широкият пазар на криптовалути също преживява спад.

  Общата стойност на всички цифрови валути е намаляла с 3,5% през последния ден, като сега възлиза на 2,39 трилиона долара. Забележително е, че наред с други, БНБ, Солана и XRP отбелязаха значителен спад в стойността си, като през последната седмица загубиха 6,6%, 16% и 4%.

  Пазарът на криптовалути е в спад

  TON, цифрова валута от Telegram, също загуби стойност. Тя е спаднала с 13% от най-високата си цена от 8,25 долара в началото на месеца.

  Дори привидно устойчивите мемори монети като Dogecoin, Shiba Inu и PEPE не са имунизирани срещу волатилността на пазара. Те претърпяха загуби от 5 %, 6 % и 11 % само за един ден. Dogwifhat, друга мемо монета, отбеляза особено рязък спад, като загуби около половината от стойността си от миналата седмица.

  Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

  Свързани статии