Bybit предупреждава, че Bitcoin ще изчезне от борсите след 9 месеца!

Анализът на Bybit на неотдавнашното събитие, свързано с намаляването на биткойн наполовина, показва, че намаляващите резерви на биткойн (BTC), открити на различни борси, могат да бъдат приписани главно на рязкото задържане на инвеститори, съчетано с намаляване на добива. Събитието за намаляване наполовина, което драстично намалява възнагражденията, давани за добив на нови биткойни, намалява наполовина количеството монети, добавени на пазара. Това намаление често води до ситуация на ограничено предлагане, която се изостря от засилената тенденция сред инвеститорите да задържат активите си за по-дълги периоди.

Освен това се наблюдава последователно нарастване на институционалния интерес към биткойн, особено с въвеждането на спот биткойн борсово търгувани фондове (ETF) в САЩ, както се уточнява в доклада на Bybit.

Според този доклад институциите все повече възприемат биткойн като стабилен актив, което е предизвикало значително нарастване на инвестициите както от субекти, запознати с криптовалутите, така и от такива от традиционния финансов сектор. Тази тенденция на придобиване и задържане сред тези инвеститори е допринесла за намаляване на количеството активно търгувани биткойни на борсите.

Резервите на биткойн във всички централизирани борси се изчерпват по-бързо

В изследването на Bybit се посочва, че „резервите от биткойни във всички централизирани борси се изчерпват по-бързо. При оставащи само 2 млн. биткойна и при допускане за дневен приток от 500 млн. долара към [спот биткойн ETF] се очаква около 7142 биткойна да бъдат изтегляни от резервите на борсите дневно. Този темп на изтегляне предполага, че изчерпването на всички останали резерви може да отнеме само девет месеца“, обясняват изследователите в своя анализ.

В доклада се допълва: „В доклада се посочва, че в момента се работи по следните въпроси:

„Като се има предвид това, не е изненадващо, че цената на биткойн може да продължи да се покачва преди намаляването наполовина или дори след това, тъй като свиването на предлагането ще доведе до нов рекорд“.

Докладът също така подчертава промяната в поведението на инвеститорите, показвайки значително нарастване на дела на BTC, съхранявани в хладилни складове, което включва държане на криптовалутата офлайн, за да се повиши сигурността и да се намали склонността към продажба, като по този начин се спомогне за облекчаване на ограниченията в предлагането. Тази тенденция се дължи на оптимистични пазарни перспективи и желание да се извлече полза от потенциални бъдещи увеличения на цените, както сочат данните на Bybit.

Bybit постулира, че ако съществуващите тенденции се запазят, общият пазар на биткойни може да изпита допълнително свиване на предлагането на BTC. Това свиване може да доведе до потенциално повишаване на цените, тъй като продължаващото търсене надхвърля намаляващото предлагане. Тази прогноза е подкрепена от проучването на предишни пазарни динамики при подобни условия, които обикновено са довели до значително увеличение на цените.

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

Свързани статии