Топ крипто

  Биткойн е готов за експлозивно рали: 100 хил. долара след това?

  През март биткойн (BTC) достигна рекордно висока стойност от над 73 000 долара. Мнозина смятат, че следващата цел е 100 000 долара. Тази цел изглежда възможна според експерта по крипто търговия TradingShot. Те отбелязаха, че Биткойн може би е на прага на голямо увеличение на цената.

  В публикация в TradingView от 29 май TradingShot споделиха прозрения, според които Биткойн навлиза в последната и най-интензивна фаза на настоящия си бичи цикъл, известен като параболично рали.

  „Биткойн започва последната и най-агресивна част от настоящия бичи цикъл: параболичното рали. Последният и може би най-силен сигнал, който потвърждава това, идва от добре познатите индикатори за комбинацията на ликвидност, които разработихме през последните няколко години“, заяви експертът.

  Ключови признаци показват, че предстои параболично рали на биткойн

  Ключовите индикатори за това рали включват пула на доходността на глобалните облигации, циркулиращата ликвидност, високодоходните корпоративни облигации и стохастичния индекс на относителната сила (RSI).

  Графика за търговия с Bitcoin

  Анализаторът спомена, че пулът на доходността на глобалните облигации се е обърнал нагоре за първи път тази година. В исторически план подобни обрати са водили до значително покачване на цената на биткойн.

  Освен това доминиращите индикатори за циркулиращата ликвидност и високодоходните корпоративни облигации се обърнаха нагоре, след като достигнаха дъно. Подобни модели бяха наблюдавани през април 2020 г., октомври 2016 г. и юли 2012 г., последвани от големи ралита на Биткойн.

  Стохастичният RSI, индикатор за инерцията, току-що премина над границата от 80 пункта на свръхпокупка в двумесечен времеви хоризонт. Това събитие в исторически план е предизвиквало бичи обрати в показателите за ликвидност, което е довело до достигане на върха на цикъла в рамките на 12-13 месеца.

  Анализът на TradingShot също така сравни настоящите тенденции с предишните бичи цикли на Биткойн. Те установиха, че обръщанията на показателите за ликвидност и пробивът на бариерата на свръхпокупка на Stoch RSI исторически са водили до масивни увеличения на цените.

  „Всеки път, когато това е ставало в исторически план, то е съвпадало с масивен бичи обрат на тези показатели за ликвидност (LI) и Биткойн е достигал върха на цикъла в рамките на 12 – 13 месеца по-късно. В резултат на това очакваме BTC да достигне своя връх след една година, около май 2025 г. Подгответе се за предстоящо диво пътуване“, добави TradingShot.

  Ако тази прогноза се сбъдне, това ще бъде добра новина за инвеститорите в Биткойн. Биткойнът се върна към търговия около 67 000 долара, което показва, че на хоризонта може да се очаква значително движение на цените поради продължаващите пазарни борби между мечките и биковете.

  Дълъг период на консолидация на биткойн

  Неотдавна Биткойн достигна 71 500 USD на фона на вълнението около борсово търгувания фонд (ETF) за Етериум (ETH), което се оказа капан за бикове. Въпреки това Биткойн се задържа над подкрепата от 67 000 долара.

  По време на тази консолидация криптоаналитикът Rekt Capital предположи на 28 май, че инвеститорите може да станат свидетели на продължителна странична търговия между 60 000 и 70 000 долара преди евентуално голямо рали.

  „Биткойн все повече показва признаци, че този неотдавнашен отскок е подхранил формирането на друг локален връх (син квадрат). В крайна сметка историята показва, че Биткойн вероятно ще продължи да консолидира между ~60 000 и ~70 000 долара“, каза той.

  Консолидация на Bitcoin
  Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

  Свързани статии