Топ крипто

  Австралийският Bitcoin ETF е одобрен от ASX

  Най-голямата австралийска фондова борса – Австралийската борса за ценни книжа (ASX) – одобри листването на първия борсово търгуван фонд (ETF) за биткойни на 20 юни. Този ETF, който ще бъде емитиран от VanEck, ще бъде наречен VanEck Bitcoin ETF (VBTC).

  До това решение се стигна след успеха на Биткойн ETF в САЩ, където от януари насам са регистрирани 11 такива фонда. След САЩ, Хонконг също стартира Биткойн ETFs.

  Ариан Нейрон, главен изпълнителен директор и управляващ директор на VanEck Asia Pacific, коментира това развитие. Той заяви: „Търсенето на достъп до Биткойн чрез листван инструмент, търгуван на ASX, се увеличава. Много от нашите клиенти ни информираха, че техните клиенти са готови да инвестират“.

  В Австралия вече имаше налични спот ETF-и за Биткойн. Първият, който дебютира в Австралия, беше Global X 21 Shares Bitcoin ETF (EBTC), който стартира през април 2022 г. Неотдавна ETF Monochrome Bitcoin (IBTC) беше одобрен и започна да се търгува на 4 юни на втората по големина австралийска фондова борса, борсата Cboe Australia.

  Появата на Биткойн ETF на основната австралийска борса е забележителен крайъгълен камък. Като най-голямата фондова борса в страната, ASX осигурява по-голяма видимост, доверие и достъпност на Биткойн както за институционалните, така и за инвеститорите на дребно.
  Очаква се този ход да засили легитимността и обхвата на инвестиционните продукти в Биткойн на пазара.

  Тези одобрения отразяват нарастващото приемане и интерес към инвестиционните продукти в Биткойн на австралийския пазар и в световен мащаб. Очаква се, че повечето държави вероятно ще последват тази тенденция и ще въведат подобни финансови продукти в близко бъдеще. Това развитие означава по-широка промяна към масово приемане на инвестициите в криптовалута в световен мащаб.

  Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

  Свързани статии