Аржентина пуска задължителен криптографски регистър

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти

Регулаторният орган за пазарите в Аржентина, известен като Comisión Nacional de Valores (CNV), започна въвеждането на задължителен регистър, специално предназначен за доставчиците на услуги в областта на криптовалутите.

Тази иновативна инициатива на CNV въвежда Регистъра на доставчиците на услуги за виртуални активи (PSAV), като принуждава организациите в крипто сектора, включително платформите за търговия, да предоставят подробна информация, предписана от регулатора, на официалния му уебсайт, за да получат разрешение за оперативните си дейности в страната.

Роберто Е. Силва, който председателства CNV, разкри, че стратегическият момент за разкриването на този нов регистър е умишлено съгласуван с планираното посещение на Специалната група за финансови действия (FATF). FATF е известна международна организация, която формулира стандарти за борба с изпирането на пари и разработва стратегии за предотвратяване на финансирането на тероризма.

“Работихме срещу часовника, за да постигнем напредък в спазването на Закон № 25 246, който реформира Националната регулаторна система за предотвратяване на изпирането на пари и финансирането на тероризма, и днес представяме създаването на регистъра PSAV преди края на посещението на FATF в страната и като се вземат предвид нейните препоръки по темата.”

Този ход подчертава ангажимента на Аржентина да се придържа към световните стандарти за финансово регулиране и да повишава интегритета на своя процъфтяващ криптопазар.

В условията на ескалираща инфлация и последвалото обезценяване на националната валута се наблюдава забележителен скок в приемането на Биткойн (BTC) сред аржентинското население като сигурно финансово убежище. Тази тенденция е отражение на нарастващите опасения относно икономическата стабилност на страната и желанието на аржентинците да опазят богатството си.

В значителен репортаж на Блумбърг се изтъква значителното нарастване на броя на придобиванията на Биткойн чрез базираната в Аржентина борса за криптовалути Лимон на фона на това, че страната се бори с един от най-високите проценти на инфлация в световен мащаб.

Това явление не е изолирано само за Lemon; други известни аржентински борси като Ripio и Belo наблюдават сравнима склонност към инвестиции в криптовалута. Това колективно движение към цифрови валути показва по-широка промяна във финансовото поведение на аржентинците, продиктувана от необходимостта да се запазят финансовите активи в нестабилна икономическа среда.

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти