Ще надхвърли ли цената на Биткойн „двойната пробивна“ зона от $60 000?

Както показват графиките, цената на Биткойн демонстрира признаци на сила и в момента се колебае около $60 000.

Докато движението на цената на Биткойн остава над $60 000, търговците ще продължат да бъдат позитивни към криптовалутата.

Движения на цената на Bitcoin

Новият оптимизъм тази седмица относно краткосрочните цени на BTC се основава на индикаторите за цената на Биткойн.

Еднодневната графика на BTC/USD най-накрая възстановява критични нива, както показват облакът Ichimoku и индексът на относителната сила (RSI), след труден период на тестване на подкрепата.

Инвеститорите в Биткойн очакват намаление на лихвения процент в САЩ тази седмица

В момента оптимистичните прогнози относно потенциала на цената на Биткойн са съсредоточени върху промените в макроикономическите тенденции.

Един значителен пример е очакваното намаление на лихвените проценти от Федералния резерв на САЩ на 18 септември.

Въпреки че точният мащаб на това намаление все още се обсъжда, пазарите отдавна оценяват с 100% шанс намаляването на най-високите лихвени проценти от последните 25 години.

В последното си съобщение търговската компания QCP Capital посъветва своите последователи в Telegram да се подготвят за бъдещи благоприятни условия за рискови активи и криптовалути.

Те заключиха: „Все още предпочитаме да заключим доходността преди намаляването на ставките и да се позиционираме за възходящи сценарии, въпреки известна краткосрочна несигурност и потенциални спадове.“

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

Свързани статии