Grayscale пуска XRP Trust в САЩ, а XRP нараства с 8%

Управителят на криптовалутни фондове Grayscale стартира XRP траст, което може да бъде първа стъпка към създаването на спотов борсово търгуван фонд (ETF) за XRP в САЩ.

Акредитирани инвеститори ще получат директен достъп до XRP (XRP) чрез този затворен фонд. В отговор на съдебния иск на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) срещу Ripple Labs през 2020 г., в който SEC твърдеше, че токенът XRP е ценна книга съгласно федералните закони, Grayscale, която преди това предлагаше XRP Trust, го разпусна през 2021 г.

XRP с 8% нагоре

Оттогава Ripple спечели съдебната битка срещу SEC в широко следен процес, премахвайки регулаторните пречки за свързаната с нея монета XRP.

„Смятаме, че Grayscale XRP Trust дава на инвеститорите достъп до протокол с важно приложение в реалния свят“, заяви Райханех Шариф-Аскари, ръководител на отдела за продукти и изследвания в Grayscale, в пресизявление. „Като улеснява трансграничните плащания, които се извършват за секунди, XRP може потенциално да трансформира остарялата финансова инфраструктура.“

Трастът е инвестиран изключително в токена, който захранва XRP Ledger, както и предишните едноактивни трастове на Grayscale.

След новината XRP нарасна с 8%.

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

Свързани статии