Следващият Бичи Рынк на Биткойн: Ключови Признаци за Началото

В началото на август цената на Биткойн падна под $50,000, а в началото на септември спадна още повече до под $53,000. Това не е необичайно, тъй като септември традиционно е труден месец за Биткойн и други криптовалути.

Въпреки това, въпреки този спад, Биткойн успя да се възстанови. Няколко индикатора сега сочат по-позитивна перспектива за неговата цена в предстоящите месеци. Тези фактори допринасят за по-оптимистичен поглед към най-голямата криптовалута.

Съдържание

Намаляване на Резервите на Борсите

Едно от основните заключения на анализа на CryptoQuant е намалението на количеството Биткойн, съхранявано на криптовалутните борси. Това намаление е значително, тъй като показва, че инвеститорите изтеглят средствата си от търговските платформи.

Когато Биткойн се премества от борсите, обикновено това означава, че има по-малко натиск за продажба, което може да помогне за стабилизиране или повишаване на цената. Исторически, тази активност често е водила до увеличения на цените и нови рекорди.

Всички Резерви на Биткойн на Борсите

Например, в края на 2020 година количеството Биткойн на борсите рязко намаля. Съвсем скоро след това цената на Биткойн се покачи до нови рекорди в началото на 2021 година. Подобен модел се наблюдава и в началото на 2023 година, въпреки че пикът се материализира след около година. Това показва, че въпреки че текущите развития са положителни, може да отнеме няколко месеца или дори повече време, за да достигне Биткойн нов връх в този цикъл.

Растящи Резерви на Стабилни Монети

Друг важен фактор, който CryptoQuant подчертава, е нарастващият резерв от стабилни монети на борсите. Точно преди значителния ръст на цената на Биткойн от $4,000 на 9 и 10 септември, $300 милиона стабилни монети са постъпили на търговските платформи. Този приток на стабилни монети е силен индикатор, че инвеститорите се подготвят да купят повече Биткойн или други цифрови активи. Когато резервите от стабилни монети се увеличават, това често означава, че купувачите чакат подходящия момент да влязат на пазара.

Докладът на CryptoQuant подчертава, че увеличението на резервите от стабилни монети показва наличието на капитал, готов за инвестиции в Биткойн. Това сигнализира за силен потенциал за бъдещ интерес за покупка.

Растящо Бичи Настроение

Въпреки че инструменти като Индекса на Страха и Жаждата все още показват, че пазарът е в състояние на „страх“, комбинацията от тези фактори може да означава, че пазарът е на ръба на значителна промяна към по-позитивно настроение.

Освен това, исторически октомври и ноември са били по-благоприятни месеци за Биткойн, често отбелязвани с повишаване на цените. Тези сезонни тенденции, комбинирани с потенциални макроикономически фактори, като бъдещи повишения на лихвените проценти в САЩ и възможния резултат от президентските избори – особено ако спечели Доналд Тръмп – могат да създадат условия за значителен ръст на цената на Биткойн. Това може да доведе до нови ценови рекорди до края на 2024 година или началото на 2025 година.

В обобщение, въпреки че цената на Биткойн е срещала някои трудности напоследък, няколко ключови индикатора сочат към по-благоприятна перспектива в близко бъдеще. Намаляването на количеството Биткойн, съхранявани на борсите, и нарастващите резерви от стабилни монети показват, че инвеститорите се подготвят за възможни увеличения на цените, въпреки че пазарът може да отнеме време, за да отрази напълно тези промени.

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..