Крипто Бум: Инвестиционните Потоци Стигнаха до 5-Седмичен Връх

Инвеститорите в криптовалути показват нарастващ интерес към закупуване на борсово търгувани продукти (ETP), свързани с Биткойн, особено в светлината на опасенията за евентуални намаления на лихвените проценти, които могат да се случат през септември.

Според доклад, публикуван от крипто инвестиционната фирма CoinShares на 26 август, инвестиционните продукти в цифрови активи са регистрирали значителни седмични потоци, възлизащи на 533 милиона долара между 18 август и 24 август.

Този ръст представлява най-големите потоци, наблюдавани през последните пет седмици, и се дължи основно на очакванията за предстоящи намаления на лихвените проценти в Съединените щати. На 21 август, председателят на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл предположи, че тези намаления могат потенциално да започнат още през септември 2024 г.

Биткойн Води с 543 Милиона Долара Входящи Потокове

Сред различните крипто инвестиционни продукти, анализирани от CoinShares, свързаните с Биткойн ETPs са привлекли най-високото ниво на инвестиции през изминалата седмица, с входящи потоци на стойност 543 милиона долара. По-специално, iShares Bitcoin Trust (IBIT) на BlackRock беше основен приносител към тази тенденция, записвайки 318 милиона долара нови инвестиции през същия период.

От друга страна, свързаните с Ether крипто инвестиционни продукти отчетоха изходящи потоци, като общо 36 милиона долара бяха изтеглени. Това се случи, въпреки че новите емитенти на Ethereum ETF продължават да виждат някои входящи потоци. Въпреки това, тези печалби бяха засенчени от Grayscale Ethereum Trust (ETHE), който отчете значителни изходящи потоци от 118 милиона долара.

Активи на едро на Vooge

Въпреки значителните изходящи потоци от Grayscale Ethereum Trust, новосъздадените Ethereum ETF успяха да привлекат 3,1 милиарда долара входящи потоци от тяхното въвеждане на 23 юли. Въпреки това, тези входящи потоци бяха частично компенсирани от изходящи потоци от 2,5 милиарда долара от ETHE на Grayscale през същия период.

Биткойн Печели 8%, Докато Потоковете се Увеличават

С нарастването на тези входящи потоци в свързаните с Биткойн продукти, цената на Биткойн отбеляза значителен ръст. Стойността на Биткойн се увеличи с около 8%, нараствайки от 59 500 долара на 18 август до 64 300 долара на 24 август. Въпреки това, въпреки този последен ръст, Биткойн остава с около 6% по-нисък за последните 30 дни, след като достигна връх от 69 900 долара на 29 юли, според данни от CoinGecko.

Въпреки че последното увеличение на крипто входящите потоци надвишаващи 500 милиона долара е забележително, то не успява да надмине историческите рекорди. Най-големият скок на входящите потоци за 2024 г. се случи между 11 и 17 март, малко след като Биткойн достигна своя исторически връх от 73 600 долара на 14 март.

Цена на биткойн

В свързан анализ, платформата за крипто финансови услуги Matrixport подчерта, че последният ръст в цената на Биткойн е до голяма степен резултат от активното създаване на нови стабилни монети, като Tether. Matrixport заяви в актуализацията си от 26 август:

„Силното създаване на стабилни монети е основната сила зад ръста на Биткойн, като институционалното влияние надминава макроикономическите фактори.“

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..