Тръмп разкрива смел план за резерва на Bitcoin на конференция в Нешвил

На конференцията Bitcoin 2024 в Нешвил в събота бившият президент Доналд Тръмп даде няколко обещания на биткойн общността, ако спечели изборите през 2024 г. Едно от ключовите му обещания беше да създаде стратегически национален резерв от биткойн, като го позиционира като жизненоважен икономически актив.

„Обещавам на Биткойн общността, че в деня, в който положа клетва, антикрипто кръстоносният поход на Джо Байдън и Камала Харис ще приключи“, „Съединените щати ще бъдат крипто столица на планетата и Биткойн суперсила на света“.

Тръмп освен това обеща да уволни председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслър в първия ден от встъпването си в длъжност. Той планира да назначи нов председател, който да подкрепя в по-голяма степен Биткойн и другите криптовалути. Освен това той обяви, че правителството ще запази всичките си настоящи авоари в Биткойн, вместо да ги продава на търг, с цел постепенно изграждане на национален резерв.

„Биткойн означава свобода, суверенитет и независимост от правителствена принуда и контрол“, заяви Тръмп. „Ако бъда избран за президент, Биткойн и криптовалутите ще скочат както никога досега“.

Аудиторията, която до голяма степен клонеше към либертарианците, реагира положително на изявленията на Тръмп. Андрю Кембъл, участник в събитието, заяви, че този път планира да гласува за Тръмп, след като през 2016 г. и 2020 г. се въздържа. „Смятам, че сме се изместили твърде много наляво и трябва да се отдръпнем малко и да намерим баланс“, отбеляза той.

Тръмп също така потвърди ангажимента си да помилва Рос Улбрихт, основателя на Silk Road, в първия ден от мандата си. В момента Улбрихт излежава двойна доживотна присъда плюс 40 години без възможност за предсрочно освобождаване. Тръмп заяви, че биткойнът не представлява заплаха за долара, а че „сегашното правителство на САЩ подкопава долара“.

След речта на Тръмп Биткойн поскъпна с над 3%, достигайки най-високата си цена от шест седмици насам. Тази реакция демонстрира благоприятния отговор на пазара на неговата про-Биткойн позиция.

Независимият кандидат за президент Робърт Ф. Кенеди-младши също направи обръщение на конференцията. Той обеща да създаде резерв от 4 млн. биткойна, ако бъде избран. Макар че планът на Тръмп не е толкова мащабен, той все пак представлява значителна подкрепа за Биткойн от страна на републиканския кандидат.

Тъй като Биткойн се превръща в централен въпрос в кампанията през 2024 г., Тръмп ясно се насочва към нарастващите ентусиасти на Биткойн и крипто в рамките на ПП. Съдейки по ентусиазираното посрещане в Нешвил, тази стратегия изглежда ефективна за осигуряване на Биткойн вота.

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

Свързани статии