Марк Кюбан прогнозира скок на Bitcoin

Милиардерът и звезда от „Танка на акулите“ Марк Кюбан твърди, че биткойнът (BTC) е готов за значителен растеж.

Наскоро Кюбан сподели със своите 8,8 милиона последователи в социалната медийна платформа X, че подкрепата на Силициевата долина за бившия президент Тръмп е стратегически ход в полза на Биткойн.

Според Кубан президентството на Тръмп ще улесни управлението на крипто бизнеса в САЩ поради необходимите промени в Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC). Той вярва, че регулаторните корекции под ръководството на Тръмп ще благоприятстват криптовалутната индустрия.

Кубан посочва също така, че инфлационният натиск и геополитическата нестабилност допълнително ще доведат BTC до нови висоти. Той обяснява, че по-ниските данъчни ставки и митата могат да доведат до инфлация.
„Това, което ще стимулира цената на BTC, са по-ниските данъчни ставки и тарифи, които, ако историята е някакъв ориентир (а тя не винаги е ), ще бъдат инфлационни.

Комбинирайте това с глобалната несигурност по отношение на геополитическата роля на САЩ и въздействието върху щатския долар като резервна валута и не можете да подредите звездите по-добре за ускоряване на цената на BTC.“

Кубан твърди, че след като Тръмп е на власт и геополитическата несигурност е висока, BTC може да се превърне в актив „сигурно убежище“, чиято стойност ще нарасне много повече, отколкото хората очакват.

„Колко високо може да стигне цената? Много по-високо, отколкото си мислите. Не забравяйте, че пазарът на BTC е глобален. Предлагането е ограничено до 21 милиона BTC и може да бъде разделено на по-малки единици.

Помислете за това: ако геополитическата несигурност и намаляването на стойността на долара като резервна валута превърнат BTC в глобално „сигурно убежище“, той може да се превърне в актива, който всички купуват, за да защитят спестяванията си.

Звучи ли ви налудничаво? Това вече се случва в страните, които изпитват хиперинфлация.

И ако нещата ескалират отвъд сегашните ни очаквания (а аз не казвам, че ще е така, но вероятността е над нулата), тогава BTC може да се превърне точно в това, което си представят най-големите ѝ поддръжници – глобална валута.“

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..