Древният биткойн кит премества 60 млн. долара след 12 години!

Богат инвеститор с дълго неактивен биткойн портфейл наскоро премести 1000 BTC след близо 12 години застой.

Криптографският тракер Whale Alert отбеляза, че в неделя този стар портфейл е изпратил 998,73 BTC на един адрес и 1,263 BTC на друг.

Този инвеститор е събрал 1000-те биткойна още през септември 2012 г. По това време общата стойност е била само 12 223 долара, според BitInfoCharts.

1000-BTC-прехвърлен-източник-след-12-годишна-дремка

При положение, че сега Биткойн се търгува на цена от около 64 000 USD, тази сума се оценява на 64 милиона USD, което представлява поразително увеличение от близо 530 000%.

През последните 12 години този отдавна неработещ портфейл от време на време е получавал малки суми Биткойн. Изглежда, че тези транзакции са резултат от прахоснически атаки.

Атаките „dusting“ включват хакери, които изпращат малки количества криптовалута до много портфейли. Тази тактика има за цел да компрометира неприкосновеността на личния живот на притежателите на портфейли.

След това хакерите проследяват трансакционната дейност, за да идентифицират собствениците на тези портфейли. След като бъдат идентифицирани, те използват методи като киберизнудване и фишинг, за да крадат от собствениците.

Неделната транзакция не е единственото скорошно движение от стари биткойн портфейли. Миналия петък портфейл с 25 BTC на стойност 1,43 млн. долара беше активиран след повече от 10 години неактивност.

Освен това на 9 юли Whale Alert забеляза, че портфейл с 24 BTC на стойност 1,44 млн. долара става активен след повече от 11 години бездействие.

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..