MicroStrategy осигурява 800 млн. долара, за да купи още Bitcoin

MicroStrategy, един от най-големите публични държатели на Биткойн, успешно приключи новото предлагане на конвертируеми облигации за закупуване на още BTC.

На 20 юни MicroStrategy официално обяви завършването на предварително планираното предлагане на 2,25% конвертируеми първостепенни облигации, чийто падеж е през 2032 г. Това бележи значителна стъпка за компанията, която продължава да инвестира сериозно в Биткойн.

Общата сума на продадените облигации при това предлагане беше 800 млн. долара. Тази цифра включва 100 млн. долара от опция за закупуване на допълнителни облигации. Първоначалните купувачи упражниха изцяло опцията си за покупка на 17 юни, а на 18 юни бе извършена допълнителна покупка. Това показва силен интерес и доверие от страна на инвеститорите.

След приспадане на отстъпките и комисионите на първоначалните купувачи, както и на очакваните разходи по предлагането, нетните постъпления от продажбата възлизат на приблизително 786 млн. долара.

MicroStrategy възнамерява да използва тези постъпления предимно за придобиване на още биткойни, както и за общи корпоративни цели. Този стратегически ход е в съответствие с постоянния ангажимент на компанията да разширява своите притежания на биткойни.

В отделно съобщение MicroStrategy съобщи, че е придобила още 11 931 Биткойна за 786 млн. долара. Тази покупка е извършена с помощта на постъпленията от конвертируемите облигации и излишните парични средства, на цена от 65 883 USD за BTC.

Към 20 юни общият размер на притежаваните от MicroStrategy биткойни възлиза на 226 331 BTC. Те бяха придобити за приблизително 8,33 млрд. долара при средна цена от 36 798 долара за BTC.

Тази поредица от стратегически финансови маневри подчертава непоколебимата отдаденост на MicroStrategy на нейната инвестиционна стратегия за Биткойн. Действията на компанията отразяват нейната вяра в потенциала на Биткойн като значително средство за съхранение на стойност и ключов актив за корпоративната ѝ стратегия.

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..